10 Tapas in Alkmaar

Tapas Alkmaar: heerlijk Spaans eten in een typisch Nederlandse stad

Midden in het Noord-Hollandse polderlandschap vind je Alkmaar en zijn tapas restaurants. Je kunt in deze typisch Nederlandse stad heerlijk Spaans eten en genieten van culturele, kunstzinnige en historische bezienswaardigheden. Wanneer je een dagje, midweek of een complete vakantie in Alkmaar met zijn tapasrestaurants doorbrengt, zal je ontdekken dat je er je ogen uitkijkt. In een bijzondere omgeving kun je er geweldig wandelen en fietsen of met de auto andere leuke steden en dorpen in de provincie bezoeken. Maar ook als je de stad niet verlaat, is er genoeg te doen om je iedere dag aangenaam bezig te kunnen houden. En als het om culinair genieten gaat, kun je in Alkmaar bijvoorbeeld heerlijk tapas eten in gezellige gelegenheden waar een gastvrije bediening je met open armen hartelijk ontvangt nadat je in de stad een bezoek hebt gebracht aan onder andere de Waag, de Kaasmarkt op het Waagplein, het Stedelijk Museum, de oude hofjes, de Accijnstoren aan de Bierkade, en de Vlotbrug. Ook bevinden zich in de gemeente enkele prachtige molens zoals de Ambachtsmolen, poldermolen De Eendracht, De Geestmolen, Stellingmolen De Gouden Engel en de Sluismolen aan de Helderseweg.

Beschikbare restaurants vinden:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Tapas & Co

Binnenstad
Spaans
4.9/6174
Tapas & Co

Spaans Restaurant Vamos a Ver

Zuid
Spaans
5.2/669
Spaans Restaurant Vamos a Ver

Paso Doble

Centrum
Spaans
5.3/623
Paso Doble
Beste restaurants in de buurt?

Tapas Restaurant El Pueblo

Centrum
Spaans
4.7/641
Tapas Restaurant El Pueblo

Restaurant Granada

Centrum
Spaans
5.0/624
Restaurant Granada

Que Pasa

Centrum
Spaans
4.8/615
Que Pasa

Que Pasa

Centrum
Spaans
3.3/635
Que Pasa

La Paella

Centrum
Spaans
6.0/61
La Paella

El Toro

Binnenstad
Spaans
5.3/66
El Toro

El Borne

Centrum
Spaans
5.5/64
El Borne
 1. 1.

  Je vindt online eenvoudig de beste locaties om tapas in Alkmaar te eten

  Het is niet ingewikkeld om gelegenheden te vinden waar je in Alkmaar tapas kunt eten. Je kunt ze snel een heel eenvoudig online ontdekken met behulp van Quandoo. Via de app of de website kun je zien waar je terecht kunt wanneer je graag op z’n Spaans uit eten wilt gaan. Quandoo stelt je in de gelegenheid om online diverse etablissementen met elkaar te vergelijken qua locatie, accommodatie, beschikbare menu’s en prijzen. De reviews van andere gasten bewijzen je daarbij goede diensten. En als je een gelegenheid gevonden hebt waar je in Alkmaar tapas wilt eten, dan kun je online direct een tafeltje reserveren. Als dat geen geweldige service is! Maar voor je uit eten gaat in de tapas restaurants van Alkmaar, moet je natuurlijk eerst de stad verder leren kennen door bezoeken aan het Hollands Kaasmuseum, de Watertoren, het Kermis Museum en de rooms-katholieke Sint-Laurentiuskerk. Ook een uitstapje naar bijvoorbeeld Nationaal Biermuseum De Boom is absoluut de moeite waard.
 2. 2.

  Tapas eten in Alkmaar: veel meer dan zomaar lunchen of dineren

  Tapas eten in Alkmaar is veel meer dan zomaar gewoon lunchen of dineren. Je wordt in een karakteristieke Spaanse ambiance culinair verwend met originele kleine gerechtjes die samen een complete maaltijd vormen waarmee je je honger kunt stillen. Bij het eten kun je de mooiste Spaanse wijnen of een goed glas bier bestellen. Bekende soorten tapas die in Alkmaar besteld kunnen worden zijn onder meer: croquetas de Jamón, pan con alioli, patatas bravas, gambas al ajillo, calamares a la romana, empanada, kes manchego en pimientos rellenos. Het bedienend personeel in de eetgelegenheid die je online via Quandoo gevonden en gereserveerd hebt, kan je nog veel meer specialiteiten uit de Spaanse keuken aanbevelen. En dat is echt iets om naar uit te kijken wanneer je onderweg bent om in de stad en zijn omgeving unieke bezienswaardigheden te bezoeken zoals de Broeker Veiling in Broek op Langedijk en het Zee Aquarium in Bergen aan Zee.
 3. 3.

  Een smaakvol afscheid met tapas eten in Alkmaar

  Met tapas eten in Alkmaar zorg je voor een smaakvol afscheid van een stad waar je vee gezien en beleefd hebt. Samen met je gezin, familie of vrienden kun je aan een tafeltje van een restaurant waar je via Quandoo gereserveerd hebt, gezellig napraten voor je weer naar huis of je vakantieadres vertrekt.