10 Italiaanse restaurants in Almere

Dineren in Italiaanse restaurants Almere

Heb je zin om te genieten van mediterrane sferen in een van de snelst groeiende steden van Nederland? Het in Flevoland gelegen Almere heeft Italiaanse restaurants in overvloed, zodat je hier altijd een eetgelegenheid met Zuid-Europese gerechten naar je smaak kunt vinden. In de stad wonen inmiddels meer dan 200.000 mensen, en de verwachting is dat de groei er nog niet uit is. De Italiaanse restaurants van Almere liggen verspreid over de hele gemeente, van het zuidelijke Havengedeelte tot de wijk Buiten in het noorden. Er is er dus altijd wel één in de buurt.

Beschikbare restaurants vinden:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

BravaCasa

Almere Haven
Italiaans
4.8/653
BravaCasa

Casa di David

Centrum
Italiaans
5.0/6250
Casa di David

YamYam

West
Italiaans
5.4/6326
YamYam
Beste restaurants in de buurt?

Restaurant Napoli

Centrum
Italiaans
5.1/6153
Restaurant Napoli

Saturnino

Centrum
Italiaans
5.2/6132
Saturnino

Pianeta Terra

Centrum
Italiaans
5.6/6115
Pianeta Terra

O'Pazzo Pizzeria

Centrum
Italiaans
5.1/6147
O'Pazzo Pizzeria

Maximo

Centrum
Italiaans
5.3/6125
Maximo

Italiaans Restaurant l'Arena

Zuid
Italiaans
5.1/698
Italiaans Restaurant l'Arena

La Cantina di David

Centrum
Italiaans
5.5/6121
La Cantina di David
 1. 1.

  Geschiedenis van Almere en zijn Italiaanse restaurants

  De provincie Flevoland ontstond in de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw door drooglegging van de zuidelijke delen van het IJsselmeer. Eigenlijk bedoeld voor de landbouw, werd al snel besloten om naast Lelystad een andere grote gemeente op het drooggelegde land te stichten. Het idee erachter was om de woningnood in Amsterdam aan te pakken. De eerste huizen voor de toekomstige stad werden in november 1976 opgeleverd aan de Haven. Vier jaar later opende hier het eerste Italiaanse restaurant van Almere. Pulcinella bestaat nog steeds en serveert veel authentieke gerechten.
 2. 2.

  Italiaanse restaurants in Almere bij Gooimeer

  Na Pulcinella vestigden zich al snel andere eethuizen met een op de keuken van Italië gebaseerde menukaart in de Havenwijk aan het Gooimeer. Je kunt hier bijvoorbeeld ook een tafel reserveren bij BravaCasa Ristorante. Net als Pulcinella richt men zich op traditionele pizza’s en vis-, vlees- en groenteschotels. Een belangrijk verschil is echter dat BravaCasa is gespecialiseerd in de culinaire cultuur van het in Zuid-Italië gelegen eiland Sicilië. Behalve deze twee in de Haven van Almere gevestigde Italiaanse restaurants, bevinden zich hier tevens enkele bezorg- en afhaaladressen met lekkernijen uit Italië op het menu.
 3. 3.

  Centraal gelegen Italiaanse restaurants in Almere

  Ook elders in Almere zijn diverse Italiaanse restaurants die thuisbezorgen. Om gezellig te dineren kan je in een van de eethuizen rond het Weerwater boeken. Aan het ten zuidoosten van dit meer gelegen Walt Disneyplantsoen is Pizzeria O Sole Mio gevestigd, die ook pasta’s en vis- en vleesgerechten serveert. Bij de noordoever van het Weerwater vind je Italianen als Porto Cervo en Woodstone Pizza and Wine. Luxor heeft pizza’s, en Turkse en Egyptische specialiteiten. Zoek je Italiaanse restaurants in Almere Buiten, dan ben je welkom bij Portofino.