Gefilterd op:
Leeg alle
Keuken: Italiaans
Rating
123456
Prijs
€€€€€€€€€
Online reserveerbaar
Alleen Smart Offers

14 Italiaanse restaurants in Zuid, Amsterdam

Italiaanse restaurants in Amsterdam-Zuid om te ontdekken

De Italiaanse restaurants van Amsterdam-Zuid bevinden zich op een bruisende locatie. Stadsdeel Zuid is een stukje hoofdstad met een internationaal tintje. De bevolking is een mix van studenten, yuppen en uitheemse culturen. Befaamd is de Albert Cuyp markt, een grote markt die zowel toeristen als Amsterdammers trekt. Het gebied rond het Heinekenplein doet denken aan het Parijse Quartier Latin. Hier kun je genieten van een bruisend uitgaansleven, evenals van de beste bieren. Kortom: in Zuid valt altijd wat te beleven. Breng ook beslist een bezoek aan de knusse Italiaanse restaurants van Amsterdam-Zuid!

Beschikbare restaurants vinden:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Italiaans Restaurant l'Arena

Zuid
Italiaans
5.1/698
Italiaans Restaurant l'Arena

l'Angolo Italiano

Zuid
Italiaans
5.0/699
l'Angolo Italiano

Ristorante Sardegna

Zuid
Italiaans
5.0/615
Ristorante Sardegna
Beste restaurants in de buurt?

Ristorante Due Napoletani

Zuid
Italiaans
5.2/657
Ristorante Due Napoletani

Colosseo

Zuid
Italiaans
6.0/61
Colosseo

Restaurant Viviamo

Zuid
Italiaans
5.3/620
Restaurant Viviamo

Pizzeria Via Via

Zuid
Pizza
5.3/67
Pizzeria Via Via

Bar-Restaurant 19IT

Zuid
Italiaans
6.0/61
Bar-Restaurant 19IT

l'Ozio

Zuid
Italiaans
4.9/69
l'Ozio

Sale e Pepe

Zuid
Italiaans
5.5/62
Sale e Pepe

MangiAccanto

Zuid
Italiaans
5.0/61
MangiAccanto

L'incontro

Zuid
Italiaans
4.7/66
L'incontro

Casa Pino

Zuid
Italiaans
2.7/63
Casa Pino

Renato's pizzeria

Zuid
Pizza
Renato's pizzeria
 1. 1.

  Italiaanse restaurants Amsterdam-Zuid: een boeiende historie

  De Italiaanse restaurants in Amsterdam-Zuid zijn onderdeel van een bewogen geschiedenis. Stadsdeel Zuid ontstond omstreeks 1860, toen de stad Amsterdam uit haar jasje begon te groeien. Allereerst werd het Museumkwartier ontwikkeld, vernoemd naar het Rijksmuseum. Dit museum herbergt een schat aan kunstwerken, onder meer van Rembrandt en Vermeer. Later kwamen daar nog het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum bij. Zuid telt hiermee maar liefst drie toonaangevende musea. Na het Museumkwartier werd ook De Pijp gerealiseerd. Deze twee stadsdelen staan samen bekend als Oud Zuid. Tussen 1917 en 1927 verrees ook de wijk Nieuw Zuid, met woningen van de architect Berlage in de Amsterdamse School-stijl. Hier vonden in 1928 de Olympische Spelen plaats. Ook in de daaropvolgende decennia bleef Amsterdam zich uitbreiden naar het zuiden. De jongste wijken zijn Buitenveldert en het zakencentrum Zuidas. Zin in een museumtocht of een architectonische wandeling? Reserveer dan nu alvast je tafeltje bij de Italiaanse restaurants van Amsterdam-Zuid.
 2. 2.

  Deze Italiaanse restaurants in Amsterdam-Zuid mag je niet missen

  Dat de beste Italiaanse restaurants in Amsterdam-Zuid te vinden zijn, is niet verwonderlijk. De geurige gerechten uit Italië sluiten perfect aan bij het internationale karakter van de buurt. Aan het Olympiaplein vind je L'Arena, waar je kunt genieten van vele authentieke gerechten én van buitengewone gezelligheid. Bij L'Angolo Italiano kunt je terecht voor kraakverse Italiaanse culinaire hoogstandjes. Creativiteit komt tot uiting in een keur aan smaakvolle gerechten. Je vindt L'Angolo Italiano aan de Scheldestraat.
 3. 3.

  Italiaanse restaurants in Amsterdam-Zuid online reserveren

  De Italiaanse restaurants van Amsterdam-Zuid zijn geliefd onder zowel Amsterdammers als dagjesmensen en toeristen. Wil je toch zeker zijn van een tafeltje? Maak dan nu alvast je reservering via Quandoo. Hier vind je alle restaurants van Amsterdam-Zuid op een rij. Ook kun je de reviews lezen van eerdere bezoekers. Zo sluit je je dagtocht gegarandeerd af met een lekker etentje.