Kaart bekijken
Gefilterd op:
Leeg alle
Keuken: Indonesich
Rating
123456
Prijs
€€€€€€€€€
Online reserveerbaar
Alleen Smart Offers
29

Indonesische restaurants in Amsterdam

Indonesische restaurants Amsterdam: genieten van de Oriënt

De Indonesische restaurants in Amsterdam brengen de Archipel een stukje dichterbij. Combineer je etentje eens met een wandeling langs de oude grachten, of adem de sfeer in van Chinatown. Dit stukje Azië vind je bij de Zeedijk. De bekende film 'De Oesters van Nam Kee' plaatste het wereldwijd op de kaart. Hier kun je ook de boeddhistische Fo Guang Shan Holland tempel bewonderen. Om de Oriënt te beleven, hoef je niet langer een vliegticket te boeken. Jouw culinaire reis begint bij de Indonesische restaurants van Amsterdam!

Beschikbare restaurants vinden:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Gouden Huis - Almere

Almere Stad
Aziatisch
5.3/6294

Sampurna

Centrum
Aziatisch
5.1/6180

Vijfnulvijf

Oost
Aziatisch
5.1/6234
Beste restaurants in de buurt?

Michiu Lounge

Zuid
Aziatisch
5.4/6124

Dragon Town

Centrum
Aziatisch
5.6/650

Orbit Amsterdam

Zuid
Aziatisch
4.7/656

Soenda Kelapa Indonesisch Eethuis

Centrum
Aziatisch
5.3/646

De Aardige Pers

West
Aziatisch
4.8/632

Wagamama

Centrum
Aziatisch
4.5/630

Chiang Mai

Centrum
Aziatisch
5.0/639

Srikandi

Centrum
Aziatisch
4.6/615

Restaurant Azie - Zaandam

Centrum
Aziatisch
5.7/67

Sing Sing

Zuid
Aziatisch
5.5/64

Restaurant Twist

Omringende Landschap
Aziatisch
4.8/64

Happy Garden

Centrum
Aziatisch
4.4/65

Restaurant Djanoko

Zuid
Aziatisch
2.1/614
New

De Lachende Javaan

Centrum
Aziatisch
6.0/61

Soto & Sate

Oost
Aziatisch

Café Amoi

West
Aziatisch
4.7/662

The Blue Lotus

Centrum
Aziatisch
5.6/612
 1. 1.

  Indonesische restaurants in Amsterdam: een roerige geschiedenis

  Nog voordat er Indonesische restaurants in Amsterdam bestonden, raakten de Amsterdammers al vertrouwd met de Oriënt. In 1595 voer het eerste Nederlandse zeilschip naar de andere kant van de wereld. Eenmaal in China en Indonesië kocht de bemanning specerijen, vruchten en thee. De reizen waren vaak gevaarlijk. Stormwinden, hoge golven en piraten lagen op de loer. Dat hield de Nederlanders echter niet tegen. In 1603 werd de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) opgericht; een vereniging van handelaars die hun waren inkochten in Azië. Bij handelen alleen zou het echter niet blijven. In 1619 veroverde VOC-schipper Jan Pieterszoon Coen grote delen van Indonesië. Daarbij brandden steden af en kwamen veel mensen om. Ook vocht de VOC tegen de concurrerende Portugezen en de Engelsen. Na twee eeuwen kwam er in 1799 een einde aan de VOC. Het zou echter nog anderhalve eeuw duren voordat Indonesië onafhankelijk werd, en de Indische Nederlanders massaal hun toevlucht zochten tot Nederland. Met hun komst verrezen ook de eerste Indonesische restaurants in Amsterdam.
 2. 2.

  Deze Indonesische restaurants in Amsterdam verdienen een bezoek

  Goede Indonesische restaurants in Amsterdam? Het zijn er gewoon teveel om op te noemen! Op de gezellige Bloemenmarkt in het centrum vind je Sampurna. Hier wordt gebruik gemaakt van langgekoesterde familierecepten. Ook restaurant Srikandi, gelegen aan de Stadhouderskade, laat je kennismaken met een staaltje klasse uit de Gordel van Smaragd. Voor de West-Javaanse keuken is Soenda Kelapa het aangewezen adres. Ga je uit eten in West? Sla dan het trendy eetcafé Amoi beslist niet over. De heerlijkste oriëntaalse gerechten vind je ook in Zuid bij restaurant Djanoko, en in Oost bij Soto & Saté. Kortom: Amsterdam is een stad vol verrassingen!
 3. 3.

  Reserveer nu alvast jouw Indonesische restaurant in Amsterdam

  Voor de lekkerste oriëntaalse ontdekkingen moet je in de Hollandse hoofdstad zijn. Ben jij graag verzekerd van een plekje in jouw favoriete restaurant? Breng dan eerst een bezoek aan Quandoo. Hier vind je alle Indonesische restaurants van Amsterdam, en kun je ook de reviews van anderen lezen. Heb je je plekje gevonden? Dan reserveer je heel gemakkelijk online. Selamat makan, oftewel smakelijk eten.