Gefilterd op:
Rating
123456
Prijs
€€€€€€€€€
Online reserveren mogelijk
10

Spaanse restaurants in Amsterdam

Spaanse restaurants Amsterdam: geniet van een passievolle keuken in een dynamische stad

Klepperende castagnetten, opzwepende gitaren en roffelende hakken op de maat van de flamenco: Spanje is het land van de passie. Iets wat je niet alleen ziet of hoort, maar ook proeft. Probeer maar eens een van de heerlijke gerechten in de Spaanse restaurants van Amsterdam. Dan zul je ervaren dat Spanjaarden net zoveel van eten houden als van het leven. Daarbij biedt de Spaanse keuken enorm veel variatie. Zo kun je gezellig met je vrienden allerlei gerechten proberen door tapas te bestellen. Of ga romantisch dineren met je geliefde en deel samen een pan met paella. Ben je eenmaal toch in Amsterdam? Naast Spaanserestaurants heeft deze stad nog zoveel meer te bieden: van een rustig Vondelpark tot en met het gezellige Leidseplein. Reserveer dus via Quandoo alvast je tafel in een van de Spaanse restaurants in Amsterdam.

 • Alle restaurantsHier moet je zijn
 • Smart OffersDeals & kortingen
Spaans Restaurant Vamos a Ver

Spaans Restaurant Vamos a Ver

Zuid
Spaans
5.2/652
Spaans Restaurant Vamos a Ver
A La Plancha

A La Plancha

Centrum
Spaans
4.5/646
A La Plancha
Tapas & Grill Espana

Tapas & Grill Espana

Centrum
Spaans
4.4/616
Tapas & Grill Espana
Paso Doble

Paso Doble

Centrum
Spaans
5.8/65
Paso Doble
Restaurant Granada

Restaurant Granada

Centrum
Spaans
4.9/622
Restaurant Granada
Mano a Mano

Mano a Mano

West
Spaans
5.1/67
Mano a Mano
Que Pasa

Que Pasa

Centrum
Spaans
5.3/612
Que Pasa
Tapas Barca Almere

Tapas Barca Almere

Almere Stad
Spaans
5.4/68
Tapas Barca Almere
Duende Dos

Duende Dos

Centrum
Spaans
5.0/675
Duende Dos
Tapas l'Amour

Tapas l'Amour

Centrum
Spaans
Tapas l'Amour
 1. 1.

  Historisch Amsterdam: proef in Spaanse restaurants heerlijke gerechten

  De hoofdstad van Nederland staat op de bucketlist van menig reiziger. De grachten, de woonboten en de authentieke voorgevels van de huizen vormen het wereldwijde beeld van deze plaats. Daarnaast barst de stad van de bezienswaardigheden. Zo staat de grachtengordel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook hangt de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, een van werelds beroemdste schilderijen, in het Rijksmuseum in de binnenstad. Je kunt je bezoek aan een van de Spaanse restaurants in Amsterdam dus combineren met allerlei boeiende activiteiten. De plaats kreeg in 1300 namelijk al stadsrechten en beleefde in de 17e eeuw een Gouden Eeuw. Ook hebben de Amsterdammers armoedige periodes gekend. In het historische centrum van deze stad vind je dus lief en leed op iedere straathoek. Wanneer je meer wilt weten over wat zich hier in de geschiedenis afspeelde, maak er dan een wandeling met een gids. Zo hebben jij en je dinerpartner na afloop in een van de Spaanse restaurants van Amsterdam veel te vertellen.
 2. 2.

  Gezond en lekker: het gevarieerde menu van de Spaanse restaurants in Amsterdam

  De meest bekende gerechten uit Spanje zijn tortilla, tapas en paella. Hoewel deze heerlijk zijn, kunnen de Spanjaarden nog veel meer fantastische maaltijden bereiden. Zo zijn ze dol op verse groenten, kruiden, vis en schaaldieren. Ook kun je in Spanje allerlei soorten kazen, worsten en ham ontdekken. Verder zijn olijfolie en wijn een vast onderdeel van de lunch en het diner. Bovendien zijn de Spanjaarden meesters in het maken van zalige desserts. Het is dus niet verwonderlijk dat wij Nederlanders altijd met een lichtelijk jaloers oog naar de eetcultuur van dit Iberische land kijken. En dan te bedenken dat de mediterrane keuken als een van de gezondste van de wereld wordt beschouwd. Dit vanwege de variatie en de pure en verse ingrediënten. Je hebt dus alle reden om snel in Amsterdam Spaanse restaurants uit te proberen.
 3. 3.

  Ontdek de beste Spaanse restaurants in Amsterdam met Quandoo

  In Amsterdam vind je Spaanse restaurants het snelste via Quandoo. Hier staan online allerlei eetgelegenheden overzichtelijk bij elkaar gerangschikt. Wil je zoveel mogelijk lekkere hapjes uit Spanje proeven? Ga dan op zoek naar een tapasrestaurant. In Duendo Dos kun je onder andere allerlei soorten geroosterde broodjes bestellen. Ook staan er diverse kazen op het menu, zoals geitenkaas gerijpt in rode wijn en een pittige blauwe schimmelkaas. Restaurant Vamos a Ver heeft allerlei soorten paella's voor jou en authentieke vis- en vleesgerechten. Wat denk je bijvoorbeeld van heek met asperges en mosselen of kip met knoflook? Ook de dessertkaart mag er zijn. Hier staat onder andere een crema Catalana op: geflambeerde pudding met gebrande suiker. Deze twee eetgelegenheden zijn enkele voorbeelden van wat er mogelijk is op het gebied van Spaanse restaurants in Amsterdam. Nog veel meer informatie vind je bij Quandoo. Hier staan namelijk reviews van bezoekers die al in diverse Spaanse restaurants in Amsterdam zijn geweest. Ga dus snel kijken en reserveer een plek in de eetgelegenheid van je keuze!