Gefilterd op:
Leeg alle
Keuken: Spaans
Rating
123456
Prijs
€€€€€€€€€
Online reserveerbaar
Alleen Smart Offers

16 Spaanse restaurants in Amsterdam

Spaanse restaurants Amsterdam: geniet van een passievolle keuken in een dynamische stad

Klepperende castagnetten, opzwepende gitaren en roffelende hakken op de maat van de flamenco: Spanje is het land van de passie. Iets wat je niet alleen ziet of hoort, maar ook proeft. Probeer maar eens een van de heerlijke gerechten in de Spaanse restaurants van Amsterdam. Dan zul je ervaren dat Spanjaarden net zoveel van eten houden als van het leven. Daarbij biedt de Spaanse keuken enorm veel variatie. Zo kun je gezellig met je vrienden allerlei gerechten proberen door tapas te bestellen. Of ga romantisch dineren met je geliefde en deel samen een pan met paella. Ben je eenmaal toch in Amsterdam? Naast Spaanserestaurants heeft deze stad nog zoveel meer te bieden: van een rustig Vondelpark tot en met het gezellige Leidseplein. Reserveer dus via Quandoo alvast je tafel in een van de Spaanse restaurants in Amsterdam.

Beschikbare restaurants vinden:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Spaans Restaurant Vamos a Ver

Zuid
Spaans
5.2/669
Spaans Restaurant Vamos a Ver

Paso Doble

Centrum
Spaans
5.3/623
Paso Doble

Restaurant Granada

Centrum
Spaans
5.0/624
Restaurant Granada
Beste restaurants in de buurt?

Que Pasa

Centrum
Spaans
4.8/615
Que Pasa

La Paella

Centrum
Spaans
6.0/61
La Paella

Barca - Bar y Restaurante

Centrum
Spaans
5.0/61
Barca - Bar y Restaurante
Nieuw

Pikoteo

Nieuw-West
Spaans
Pikoteo

Tapas Barca Almere

Almere Stad
Spaans
5.3/69
Tapas Barca Almere

La Oliva

Centrum
Spaans
5.2/651
La Oliva

Patxaran – Pintxos y Tapas

Centrum
Spaans
5.4/653
Patxaran – Pintxos y Tapas

Tapas & Grill Espana

Centrum
Spaans
4.6/629
Tapas & Grill Espana

La Buleria

Oost
Spaans
4.6/630
La Buleria

Porto Marina

West
Spaans
5.5/62
Porto Marina

Tia Rosa

Centrum
Spaans
5.0/61
Tia Rosa

Restaurant Fachada

Zuid
Spaans
Restaurant Fachada

Tapas l'Amour

Centrum
Spaans
Tapas l'Amour
 1. 1.

  Historisch Amsterdam: proef in Spaanse restaurants heerlijke gerechten

  De hoofdstad van Nederland staat op de bucketlist van menig reiziger. De grachten, de woonboten en de authentieke voorgevels van de huizen vormen het wereldwijde beeld van deze plaats. Daarnaast barst de stad van de bezienswaardigheden. Zo staat de grachtengordel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook hangt de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, een van werelds beroemdste schilderijen, in het Rijksmuseum in de binnenstad. Je kunt je bezoek aan een van de Spaanse restaurants in Amsterdam dus combineren met allerlei boeiende activiteiten. De plaats kreeg in 1300 namelijk al stadsrechten en beleefde in de 17e eeuw een Gouden Eeuw. Ook hebben de Amsterdammers armoedige periodes gekend. In het historische centrum van deze stad vind je dus lief en leed op iedere straathoek. Wanneer je meer wilt weten over wat zich hier in de geschiedenis afspeelde, maak er dan een wandeling met een gids. Zo hebben jij en je dinerpartner na afloop in een van de Spaanse restaurants van Amsterdam veel te vertellen.
 2. 2.

  Gezond en lekker: het gevarieerde menu van de Spaanse restaurants in Amsterdam

  De meest bekende gerechten uit Spanje zijn tortilla, tapas en paella. Hoewel deze heerlijk zijn, kunnen de Spanjaarden nog veel meer fantastische maaltijden bereiden. Zo zijn ze dol op verse groenten, kruiden, vis en schaaldieren. Ook kun je in Spanje allerlei soorten kazen, worsten en ham ontdekken. Verder zijn olijfolie en wijn een vast onderdeel van de lunch en het diner. Bovendien zijn de Spanjaarden meesters in het maken van zalige desserts. Het is dus niet verwonderlijk dat wij Nederlanders altijd met een lichtelijk jaloers oog naar de eetcultuur van dit Iberische land kijken. En dan te bedenken dat de mediterrane keuken als een van de gezondste van de wereld wordt beschouwd. Dit vanwege de variatie en de pure en verse ingrediënten. Je hebt dus alle reden om snel in Amsterdam Spaanse restaurants uit te proberen.
 3. 3.

  Ontdek de beste Spaanse restaurants in Amsterdam met Quandoo

  In Amsterdam vind je Spaanse restaurants het snelste via Quandoo. Hier staan online allerlei eetgelegenheden overzichtelijk bij elkaar gerangschikt. Wil je zoveel mogelijk lekkere hapjes uit Spanje proeven? Ga dan op zoek naar een tapasrestaurant. In Duendo Dos kun je onder andere allerlei soorten geroosterde broodjes bestellen. Ook staan er diverse kazen op het menu, zoals geitenkaas gerijpt in rode wijn en een pittige blauwe schimmelkaas. Restaurant Vamos a Ver heeft allerlei soorten paella's voor jou en authentieke vis- en vleesgerechten. Wat denk je bijvoorbeeld van heek met asperges en mosselen of kip met knoflook? Ook de dessertkaart mag er zijn. Hier staat onder andere een crema Catalana op: geflambeerde pudding met gebrande suiker. Deze twee eetgelegenheden zijn enkele voorbeelden van wat er mogelijk is op het gebied van Spaanse restaurants in Amsterdam. Nog veel meer informatie vind je bij Quandoo. Hier staan namelijk reviews van bezoekers die al in diverse Spaanse restaurants in Amsterdam zijn geweest. Ga dus snel kijken en reserveer een plek in de eetgelegenheid van je keuze!