NL
Gefilterd op:
Rating
123456
Prijs
€€€€€€€€€
Online reserveren mogelijk
10

Tapas restaurants in Amsterdam

Waar vind je de lekkerste tapas van Amsterdam?

Amsterdam geldt als de koningin van de Nederlandse steden. De Hollandse hoofdstad wordt gekenmerkt door fraaie grachten, statige architectuur en tal van bijzondere wijken met elk hun eigen karakter. Ook de culinaire fijnproever kan zijn of haar hart ophalen in de hoofdstad, want hier zijn tal van bijzondere hotspots te vinden. In culinair opzicht is de stad voortdurend in beweging. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je de lekkerste tapas in Amsterdam kunt vinden. Maak kennis met een aantal adresjes die je beslist niet mag missen!

 • Alle restaurantsHier moet je zijn
 • Smart OffersDeals & kortingen
Spaans Restaurant Vamos a Ver

Spaans Restaurant Vamos a Ver

Zuid
Spaans
5.2/651
A La Plancha

A La Plancha

Centrum
Spaans
4.5/646
Paso Doble

Paso Doble

Centrum
Spaans
5.8/65
Mano a Mano

Mano a Mano

West
Spaans
5.1/67
Que Pasa

Que Pasa

Centrum
Spaans
5.3/612
Tapas Barca Almere

Tapas Barca Almere

Almere Stad
Spaans
5.4/68
Duende Dos

Duende Dos

Centrum
Spaans
5.0/675
Tapas l'Amour

Tapas l'Amour

Centrum
Spaans
Tapas & Co

Tapas & Co

Binnenstad
Spaans
4.9/6141
Los Hermanos

Los Hermanos

Centrum
Spaans
4.7/639
 1. 1.

  Tapas Amsterdam: een hoofdstad met een rijke culinaire historie

  Als het om de internationale keuken gaat, heeft de Hollandse hoofdstad een lange geschiedenis. Al in de 16e eeuw kreeg de stad te maken met een toestroom van gevluchte Franse hugenoten. Twee eeuwen later voeren er indrukwekkende VOC-schepen binnen vanuit de koloniën, gewapend met de lekkerste specerijen. Naast de Nederlandse en Franse keuken wonnen ook Indische en Surinaamse gerechten terrein. In de loop van de 20e eeuw vestigden vele nationaliteiten zich in de stad. Vandaag kent de hoofdstad circa 180 nationaliteiten. Dit is terug te zien in een grote diversiteit aan restaurants met gerechten uit alle windrichtingen. Tapas in Amsterdam zijn hier een smakelijk voorbeeld van.
 2. 2.

  De geschiedenis van tapas in Amsterdam

  Dat de tapas naar Amsterdam gekomen zijn, is te danken aan de Spanjaarden. De oorsprong van deze kleine hapjes ligt vermoedelijk in het zuiden van Spanje. Het woord 'tapa' betekent letterlijk 'deksel'. Aangenomen wordt dat de Zuid-Spanjaarden hun glas sherry ooit afdekten met een plakje ham of worst om de vliegen op afstand te houden. Dit gebruik breidde zich steeds verder uit. Café- en restauranthouders werden steeds creatiever met de hapjes die zij bij het glas serveerden. Niet alleen plakjes worst, maar ook brood met auberginetapenade of een schaaltje olijven kwamen in aanmerking. Zo werd een nieuwe traditie geboren: het nuttigen van kleine hapjes bij de borrel. Ben jij ook fan van deze Spaanse traktatie? Laat dan gerust je koffer staan, want je vindt de lekkerste tapas in Amsterdam.
 3. 3.

  Handige adressen voor lekkere tapas in Amsterdam

  Wie op zoek is naar tapas in Amsterdam, kan ze overal vinden. De hoofdstad kent tal van restaurants die hierin gespecialiseerd zijn. Tapas in Amsterdam zijn rijkelijk te vinden in het bruisende stadscentrum, maar ook in de stadsdelen Oost en (Nieuw-)West. Een zeer geliefd restaurant in het centrum is Paso Doble. Hier geniet je in het hartje van de Jordaan van authentieke Spaanse lekkernijen, uiteraard vergezeld door sangria of speciaal geselecteerde Spaanse wijnen. Aan het Hugo de Grootplein in stadsdeel West is Mano a Mano te vinden, waar je het hele jaar door op een verwarmd terras kunt zitten. Je vindt er vlees, vis en vegetarische hapjes, alsmede huisgemaakte desserts en koffie met een Spaans likeurtje. Eet je liever tapas in Amsterdam Oost? Dan moet je zeker eens kennismaken met Sol Sapore. Hier vind je een boeiende fusiekeuken met tal van Spaanse en Italiaanse gerechten. De authentieke hapjes zijn met zorg bereid met eerlijke ingrediënten en ademen traditioneel vakmanschap. Ga naar de Czaar Peterstraat en waan je in Mediterrane sferen!
 4. 4.

  Tapas in Amsterdam: kleine hapjes boordevol fantasie en variatie

  De tijd van een plakje worst over het sherryglas ligt al lang achter ons. De tapas van Amsterdam bieden eindeloos veel variatie. Elk restaurant heeft zo zijn eigen specialiteiten. Welke gerechten je op de menukaart zult aantreffen, is grotendeels afhankelijk van de geboorteplaats van de chef de cuisine. Elke Spaanse regio kent zijn eigen specialiteiten. In de Mediterrane kustgebieden wordt veel vis gegeten, terwijl er in de binnenlanden meer vlees op het menu staat. In de Spaanse gebieden La Mancha, Castilla en Navarra zijn ook tapas van lam of konijn te vinden. Vegetarische gerechten vind je dan weer overal. De 'patatas bravas' en de 'tortilla espanola' mogen in geen enkel restaurant ontbreken. Hoewel ze oorspronkelijk bedoeld zijn als een klein hapje bij de borrel, kunnen tapas in Amsterdam ook als maaltijd worden genuttigd. Combineer dan meerdere schaaltjes met je tafelgenoten onder het genot van een goed glas Spaanse wijn.
 5. 5.

  Reserveer nu alvast je tapas in Amsterdam via Quandoo

  Breng je binnenkort een bezoek aan de Nederlandse hoofdstad? Dan valt er altijd eindeloos veel te zien en te doen. Wat is er fijner na een lange wandeling of een interessante cultuurtrip dan om eens neer te strijken bij een gezellig restaurant? Quandoo maakt het je graag gemakkelijk. Via onze gebruiksvriendelijke website boek je je tapas in Amsterdam binnen enkele muisklikken online. Zo weet je zeker dat er straks een tafeltje voor je klaarstaat. Ook profiteer je van Loyalty Points en kun je de reviews van anderen nog eens rustig nalezen. Breng dus snel een bezoekje aan onze site, en maak kennis met de lekkerste tapas van Amsterdam!