12 Restaurants in Den Bosch

Restaurants Den Bosch: ontdek een wereld met allerlei culinaire verrassingen

Er wordt wel eens beweerd dat Noord-Brabant de gezelligste provincie van Nederland is. Wanneer je de hoofdstad van deze provincie binnenstapt, kun je dat eigenlijk alleen maar beamen. In het knusse centrum vind je namelijk allerlei cafés en koffiehuizen. Bovendien is het aanbod aan restaurants in Den Bosch meer dan royaal. Je kunt er de regionale keuken proeven, maar ook gerechten uit verre werelddelen. Kijk maar eens bij Quandoo wat voor restaurants Den Bosch heeft. Of nog beter: reserveer meteen een mooie plek in de eetgelegenheid van je keuze.

Zoek snel naar:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Brasserie Fleurie

Centrum
Frans
4.8/637
Brasserie Fleurie

Tina Pica

Binnenstad
Italiaans
5.2/614
Tina Pica

Kakama

Binnenstad
Indonesisch
5.5/658
Kakama
Beste restaurants in de buurt?

Vinpearl

Binnenstad
Aziatisch
4.7/624
Vinpearl

Pastabar Undici

Centrum
Italiaans
4.4/627
Pastabar Undici

Prince of India

Binnenstad
Indiaas
5.6/65
Prince of India

Auberge de Veste

Binnenstad
Internationaal
5.5/62
Auberge de Veste

Restaurant Le Bateau

Binnenstad
Internationaal
6.0/63
Restaurant Le Bateau

Bellagio

Binnenstad
Italiaans
5.0/623
Bellagio

Gastrobar 6

Binnenstad
Internationaal
5.5/616
Gastrobar 6

Bolwerk

Binnenstad
Internationaal
4.9/615
Bolwerk

Chicks

Binnenstad
Internationaal
5.0/61
Chicks
 1. 1.

  Combineer interessante bezienswaardigheden met de fijnste restaurants van Den Bosch

  De Brabantse hoofdstad heeft eigenlijk twee namen. officieel heet het 's Hertogenbosch, maar het oudere 'Den Bosch' wordt nog steeds veelvuldig gebruikt. 's Hertogenbosch kreeg in 1184 stadsrechten en is daarmee één van de oudste steden van Nederland. Daarvoor was het een handelsnederzetting. En er zijn zelfs bewijzen gevonden dat de Neanderthalers tienduizenden jaren v.Chr. ook binnen de stadsgrenzen van 's Hertogenbosch hebben gewoon. Het is nu allemaal moeilijk voor te stellen wanneer je door de straten van Den Bosch met allerlei restaurants en winkels loopt. Toch vind je er nog veel verwijzingen naar de geschiedenis in de vorm van boeiende bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende gotische Sint-Janskathedraal voordat je een keuze maakt uit de restaurants in Den Bosch. Of ga met een rondvaart mee over de smalle wateren van de Binnendieze. Hier ontdek je de stad van een heel andere kant.
 2. 2.

  Probeer Brabantse specialiteiten in één van restaurants in Den Bosch

  Natuurlijk wil je ook de cafés en restaurants van Den Bosch bezoeken om regionale culinaire specialiteiten proeven. Daarvoor zou je allereerst koffie moeten gaan drinken en daarbij een Bossche Bol nemen. Deze chocoladebol is gevuld met slagroom en verslavend lekker. Ook de Bossche Koek is een smakelijke lekkernij die je eens moet proberen. Zorg echter dat je nog wat plek overhoudt voor een bezoek aan één van de restaurants in Den Bosch. Zo kun je er in het voorjaar fantastische gerechten met asperges proeven of in de zomer genieten van een toetje met aardbeien. Dit zijn onder andere twee producten die in de omgeving worden verbouwd.
 3. 3.

  Van schnitzels tot en met rijsttafels: het veelzijdige menu van restaurants in Den Bosch

  's Hertogenbosch staat bekend als een bourgondische stad. De meeste restaurants in Den Bosch vind je in het kleine straatje de Korte Putstraat, op het marktplein de Parade en in de pittoreske wijk de Uilenburg. Ook buiten deze gebieden in het stadscentrum vind je allerlei gelegenheden om te lunchen of te dineren. Zo kun je de Surinaamse, Javaanse en Antilliaanse keuken proeven bij Djawa. Deze ligt in de buurt van het Prins Hendrikpark. Of ontdek een wereld aan gerechten bij Metropole. Hier kun je allerlei soorten pasta's eten, maar ook een grote schnitzel of gestoofde paling. Wil je graag in het centrum exotisch dineren? Dan stelt de Prince of India met zijn gekruide gerechten je smaakpapillen vast tevreden. Ook kun je heerlijke Indonesische specialiteiten proeven bij Kakama. Dit restaurant in Den Bosch serveert uitgebreide rijsttafels. Of maak à la carte een keuze.
 4. 4.

  Ga lekker uit eten in één van de restaurants in Den Bosch tijdens grote evenementen

  In de Brabantse hoofdstad is altijd iets te beleven. Zo staat 's Hertogenbosch bekend om zijn jaarlijkse carnaval. Ga je hiernaartoe dan is het het beste om eerst goed gegeten te hebben, want er wordt uitbundig gefeest. Een Chinees bamigerecht of een Italiaanse pasta zorgt voor een goede bodem. Wil je eerst in één van de restaurants in Den Bosch eten? Reserveer dan vooraf een plek via Quandoo. Want het carnavalsfeest is een populair evenement, waardoor de eetgelegenheden drukbezet zijn. Ook een gezellig evenement is Jazz in Duke Town. Op verschillende plekken in het centrum treden dan jazzbands op: van Dixieland tot en met moderne jazz. Een dergelijke happening moet je eigenlijk combineren met een lekker diner in een gezellige bistro in de stad, zoals Le Bateau. Prik je na een jazzvoorstelling liever een vorkje op niveau? Dan word je vast blij verrast van de dagverse seizoensgebonden gerechten van Auberge de Veste.
 5. 5.

  Met Quandoo reserveer je de juiste restaurants in Den Bosch

  Zoals je ziet, hebben lekkerbekken alle reden om naar de restaurants van Den Bosch te gaan. De bourgondische stad verwent je namelijk van het ontbijt tot en met het diner. Daartussenin zitten nog heerlijke kopjes koffie met een zoete lekkernij, lichte of zware lunches en een drankje met hapje in één van de vele cafés. Maar voor wat voor type restaurant in 's Hertogenbosch je ook kiest, het is verstandig om te reserveren. Doe je dat bij Quandoo? Dan heb je de meeste kans op een succesvol etentje. Lees gewoon de ervaringen en je weet welke restaurants in Den Bosch het beste bij de gelegenheid passen.