10 Franse restaurants in Den Haag

Culinair genieten bij de Franse restaurants van Den Haag

Heb jij een passie voor gerechten als clafoutis, varkenshaas met brie, uiensoep en quiches? Stap dan binnen bij de Franse restaurants in Den Haag. De 'cuisine française' is een vermaarde keuken met een lange traditie. Elke regio van Frankrijk kent zo zijn eigen culinaire tradities. In het noordwesten voeren ingrediënten als room, appels en boter de boventoon, tegenover olijfolie, kruiden en tomaten in de Provence. In het zuidwesten zijn ganzenlever, eendenvet, pens en eekhoorntjesbrood favoriet. Fransen uit het noordoosten zweren dan weer bij braadworst, reuzel, zuurkool en bier. Afgezien van deze vier gebieden zijn er ook lokale keukens, zoals die van de vallei van de Loire, Baskenland en de Roussillon. De oorzaak van deze diversiteit is dat de meeste gerechten zijn gebaseerd op lokale streekproducten. Veel Franse restaurants in Den Haag focussen zich op de chique Parijse keuken. Wijnen en kazen vormen hierbij een essentieel onderdeel.

Beschikbare restaurants vinden:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Floc Restaurant

Centrum
Frans
5.3/616
Floc Restaurant

M Restaurant

Centrum
Frans
5.4/68
M Restaurant

Van Speyk

Centrum
Frans
5.4/6154
Van Speyk
Beste restaurants in de buurt?

Pastis

West
Frans
5.3/6118
Pastis

Bistro Bonjour

Centrum
Frans
5.3/6116
Bistro Bonjour

Chez Georges

Centrum
Frans
5.5/655
Chez Georges

Brasserie Fleurie

Centrum
Frans
4.8/626
Brasserie Fleurie

Restaurant Quartier Latin

Centrum
Frans
5.3/68
Restaurant Quartier Latin

L'Invité

Centrum
Frans
5.5/62
L'Invité

De Fransman

Binnenstad
Frans
5.4/642
De Fransman
 1. 1.

  De geschiedenis van Franse restaurants Den Haag

  De Franse restaurants van Den Haag herinneren aan een boeiende geschiedenis. Den Haag staat vandaag bekend als die mooie stad achter de duinen. Maar wist je dat Nederland ooit eigendom was van Frankrijk? Tussen 1795 en 1813 viel het overgrote deel van het land onder de heerschappij van Napoleon. Deze zelfverklaarde keizer plaatste het Koninkrijk Holland onder zijn broer Lodewijk Napoleon Bonaparte, die als Lodewijk I de troon besteeg. Koning Lodewijk bekroonde Den Haag tot derde stad van het land. Hij gaf de stad een belangrijke rol als bestuurscentrum. In 1811 schonk Napoleon de stad een eretitel, genaamd 'bonne ville de l’Empire'. Ook na de Frans-Bataafse periode is 's-Gravenhage altijd een belangrijk bestuurscentrum gebleven. De Franse restaurants in Den Haag zorgen nog altijd voor een Frans elan.
 2. 2.

  Deze Franse restaurants vind je in Den Haag

  Benieuwd naar een kennismaking met de Franse restaurants van Den Haag? Bij Floc, gelegen aan de Prinsestraat, wordt eten gezien als een serieus ambacht. Gepassioneerde chef-koks staan garant voor de hoogste kwaliteit. Geniet van fijne gerechten in combinatie met een keur aan kwaliteitswijnen. Een andere aanrader is M Restaurant, gevestigd in de Stationsbuurt. De sleutelwoorden zijn hier gastvrijheid en een passie voor eten en drinken. Chef-kok Bart van Doorn weet verse ingrediënten om te toveren tot de smakelijkste gerechten. Ook grote groepen kunnen op een warm welkom rekenen.
 3. 3.

  Franse restaurants in Den Haag: reserveer nu via Quandoo

  Ben je toe aan een avondje haute cuisine? De mooiste culinaire ervaringen doe je op via Quandoo. Onze gebruiksvriendelijke website helpt je bij het vinden van je favoriete Franse restaurants. Ook reserveren is verrassend eenvoudig. Bon appetit, oftewel 'eet smakelijk'!