10 Restaurants in Hattem

Restaurants Hattem: ga lekker eten in een schilderachtige plaats

'Klein maar fijn' is een bekend gezegde en dat geldt zeker voor Hattem. Deze pittoreske Hanzestad heeft maar 12.076 inwoners en dat is best verwonderlijk. Zo trok de plaats rond 1900 allerlei schilders aan. De Hanzestad ligt namelijk prachtig aan de IJssel wat toen een inspirerend decor opleverde voor kunstenaars. Nu is Hattem met veel restaurants, cafés en winkels een aantrekkelijke woonplaats, maar ook een leuke bestemming voor een dagje uit. Je kunt er ontspannen door het historische centrum wandelen, diverse musea bekijken of verschillende outdooractiviteiten doen. Verwacht je een vol programma tijdens een reisje naar Hattem? Allerlei restaurants vind je alvast op Quandoo. Bovendien kun je hier meteen een of meerdere tafels reserveren.

Zoek snel naar:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Silk Sushi & Asian Dining

Binnenstad
Aziatisch
5.0/6377
Silk Sushi & Asian Dining

Kota Radja - Hattem

Centrum
Chinees
5.6/6106
Kota Radja - Hattem

Fratelli D'italia

Binnenstad
Italiaans
4.1/617
Fratelli D'italia
Beste restaurants in de buurt?

De Admiraal Zwolle

Binnenstad
Internationaal
5.5/64
De Admiraal Zwolle
Nieuw

El Qatarijne

Centrum
Mediterraans
5.3/67
El Qatarijne

Ferilli's Caffe

Zuid
Italiaans
4.9/6101
Ferilli's Caffe

Van Speyk

Centrum
Frans
5.3/6201
Van Speyk

Gouden Huis - Almere

Almere Stad
Aziatisch
5.3/6623
Gouden Huis - Almere

Olijfje

Centrum
Mediterraans
5.6/6621
Olijfje

YamYam

West
Italiaans
5.3/6362
YamYam
 1. 1.

  Ontdek griezelig goede restaurants in Hattem

  Bij je zoektocht naar leuke restaurants in Hattem zul je direct zien dat het stadje een rijke historie kent. Zo zijn er ruim 90 rijksmonumenten. Veel daarvan stammen uit de 16e en 17e eeuw. Ook heeft de Hanzestad een 14e-eeuwse stadspoort en kun je op het Tinneplein de contouren zien van kasteelmuren uit dezelfde eeuw. Op en top de geschiedenis beleven kan ook in 't Spookhuys. Dit is een van de Hattemse restaurants, dat een unieke locatie heeft. Het is namelijk gevestigd in het laatste stukje overgebleven St. Lucia. Bij deze voormalige burcht schijnt het nog steeds te spoken. Overigens werd St. Lucia in 1404 gebouwd. Dit is ruim een jaar nadat de Hanzestad stadsrechten kreeg.
 2. 2.

  Proef de streekproducten van Hattem in sfeervolle restaurants

  Wanneer je uit eten gaat in de restaurants van Hattem zul je ook vaak streekproducten aantreffen. Het stadje ligt in de Veluwe waardoor je bijvoorbeeld in het najaar allerlei soorten wild kunt proberen. Maar ook vegetariërs kunnen lekker eten in de Hanzestad. In de omgeving wordt namelijk ook boerenkaas gemaakt. Verder zijn honing en jams typische lekkernijen voor de streek rondom de Hattemse restaurants. Veel streekproducten kun je vinden in ijsboerderij IJscowd. Hier kun je na je lunch in een van de restaurants in Hattem ook een ambachtelijk roomijsje als toetje eten.
 3. 3.

  Hattem: creatieve restaurants in overvloed

  Op de markt van Hattem zijn meerdere restaurants. Een daarvan is Banka. In een prachtig monumentaal pand serveert deze eetgelegenheid allerlei huisgemaakte gerechten. Kies voor de lunch bijvoorbeeld voor een royale maaltijdsalade met geitenkaas, olijven en honing. Of dineer er met een in de boter gebakken tournedos. Behalve een spookachtig verleden biedt 't Spookhuys ook een spannende menukaart. Wat denk je van een voorgerecht met tijgermelk? Overigens is dit niet echt de melk van een tijger, maar een exotische marinade. Je kunt als hoofdgerecht ook voor een tijgervariant kiezen door black tiger garnalen te bestellen. Allerlei soorten pannenkoeken kun je eten in De Ridderhof. Van een zoetige 'Sweet Honey' tot en met een stevige 'Boerenkoek': hier zit je favoriete pannenkoek vast bij. Bovendien is De Ridderhof gespecialiseerd in kipgerechten. Zo maken de koks bijvoorbeeld kip met gorgonzola die afgerond is met een stroop van een rode port. Heb je meer trek in Chinees of Italiaans? Ook deze smakelijke keukens vind je in het aanbod van de restaurants in Hattem.
 4. 4.

  Restaurants in Hattem: verdien bonuspunten met Quandoo

  Door het gevarieerde restaurantaanbod is het waarschijnlijk moeilijk om een eetgelegenheid in de Hanzestad uit te kiezen. Gelukkig kan Quandoo je daarbij prima helpen. Behalve dat je er heel eenvoudig een tafel kunt reserveren, lees je hier ook allerlei recensies. Verder vind je bij Quandoo ook een interessant loyaltyprogramma waarbij je bonuspunten verdient als je uit eten gaat. Spaar dus ook voor een extra restaurantbezoek en gebruik Quandoo voor al je etentjes buiten de deur!