10 Restaurants in Hillegom

Restaurants Hillegom: eten in een bloemrijke omgeving

Omringd door de beroemde Zuid-Hollandse bollenvelden ligt het pittoreske dorp Hillegom. Kom je hier in het voorjaar? Dan maak je de omgeving van dit plaatsje in de Bollenstreek op zijn mooist mee. Alle bloemen staan dan in bloei, wat kleurrijke velden oplevert. Ook de jaarlijkse bloemencorso is een must see als je van bloemen houdt. Kleurrijke praalwagens rijden dan door het historische dorp. Kun je niet in het voorjaar komen? Geeft niet, want ook in andere seizoenen is Hillegom leuk. Restaurants, winkels en interessante bezienswaardigheden vind je allemaal in en om het dorp. Ook nodigt de landelijke omgeving je uit voor een fiets- of wandeltocht. Hoor je bij de culinaire liefhebbers? Kijk dan alvast bij Quandoo welke restaurants er in Hillegom zijn.

Zoek snel naar:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Juu Hachi

Centrum
Sushi
5.3/6237
Juu Hachi

Dragon Town

Centrum
Aziatisch
5.5/6125
Dragon Town

Trattoria da Marco

Centrum
Italiaans
5.2/615
Trattoria da Marco
Beste restaurants in de buurt?

De Soete Suikerbol Hillegom

Centrum
Internationaal
5.6/65
De Soete Suikerbol Hillegom

Ristorante il Mulino

Centrum
Italiaans
5.0/625
Ristorante il Mulino

Ristorante da Mike

Centrum
Italiaans
4.8/611
Ristorante da Mike

Van Speyk

Centrum
Frans
5.3/6202
Van Speyk

Ferilli's Caffe

Zuid
Italiaans
4.9/6106
Ferilli's Caffe

Olijfje

Centrum
Mediterraans
5.6/6627
Olijfje

Gouden Huis - Almere

Almere Stad
Aziatisch
5.3/6635
Gouden Huis - Almere
 1. 1.

  Combineer kleurrijke bloemen met een bezoek aan de restaurants van Hillegom

  In de 13e en 14e eeuw komen voor het eerst in archiefstukken namen tevoorschijn die op Hillegom lijken. Restaurants, winkels of andere voorzieningen waren er toen waarschijnlijk nog niet en ging het om een persoonlijke woonplaats. Het groeide uit tot een dorp dat leefde van akkerbouw en veeteelt. Ook werd er leer gelooid. De echte welvaart kwam in de 17e en 18e eeuw toen de Hillegommers startten met de bloembollenteelt. De Nederlandse tulpen werden ver buiten Nederland beroemd. En nog steeds staan wij in andere continenten bekend om onze bloembollen. Ieder jaar komen dan ook talrijke toeristen naar de Keukenhof. Dit mooie bloemrijke park ligt overigens vlak bij Hillegom met zijn restaurants.
 2. 2.

  Van lokaal tot internationaal: eten in de restaurants in Hillegom

  Behalve bloembollen vind je nog meer lokale specialiteiten in Hillegom. Naast restaurants serveren ook cafés de lokale bieren van Klein Duimpje. Of ga gewoon rechtstreeks naar het proeflokaal van deze brouwerij. Verder zijn verse zuivelproducten, zoals roomboter en biologische boerenkaas verkrijgbaar bij de boerderijwinkel Elsbroekerwei. Behalve culinaire specialiteiten uit de omgeving kun je ook in de restaurants van Hillegom de smaken uit verre landen proeven. Aan de Hoofdstraat en de zijstraten daarvan vind je de meeste eetgelegenheden. Ook kun je aan het strand een vorkje prikken. Het is vanaf Hillegom naar de restaurants van Zandvoort of Noordwijk aan Zee circa een half uurtje rijden.
 3. 3.

  Restaurants in Hillegom: probeer iedere dag iets anders dankzij het gevarieerde aanbod

  Precies eten wat je wilt, dat kan in het BBQ Restaurant. Hier vind je een uitgebreid buffet met salades, vlees en vis. Het menu bestaat onder andere uit spareribs, Indische balletjes, zalm en gamba's. Dit is dus een van de restaurants in Hillegom dat een prima keuze is, wanneer je met een gezelschap bent dat van uiteenlopende smaken houdt. Is iedereen het over eens dat het Japans moet worden? Dan biedt You Hachi je een keur aan Japanse specialiteiten. Ook allerlei soorten sushi worden hier geserveerd. Nog meer Aziatische gerechten kun je ontdekken bij de Lange Muur. Hier komen de gerechten uit verschillende regio's aan bod: Kanton, Szechuan, Peking en Sjanghai. Een grote steak of stuk vis kun je op houtskool laten grillen bij La Rueda. Om het af te maken, serveert het Argentijnse restaurant er groente, saus en friet of een gepofte aardappel bij. Ook kun je lekker eten in een van de eetcafés. Zo heeft eetcafé Zomerzorg Italiaanse, Franse en Nederlandse gerechten op het menu staan.
 4. 4.

  Verdien een bonus met een etentje in een van de Hillegomse restaurants

  Het meeste geniet je van het vooruitzicht om uit eten te gaan, wanneer je tafel al is gereserveerd. Quandoo maakt dat super eenvoudig. Je zoekt op restaurants in Hillegom, kiest er een uit en leest de reviews. Zijn die positief, dan hoef je alleen nog maar te serveren. Na je etentje in het restaurant krijg je als beloning tien loyaltypunten. Heb je er duizend? Dan zijn ze een voucher van € 10,00 waard, die je weer kunt besteden in een restaurant. Reserveer dus snel een tafel via Quandoo!