NL
Gefilterd op:
Rating
123456
Prijs
€€€€€€€€€
Online reserveren mogelijk
10

Chinese restaurants in Hilversum

Chinese restaurants Hilversum: oosters genieten

Van de Nederlandse eettentjes die zich op de buitenlandse keuken richten, bestaan de Chinese specialiteitenrestaurants het langst. De eerste daarvan opende in 1920 in Rotterdam. Tegenwoordig heeft bijna elke plaats minstens één afhaalchinees, en ook de Chinese restaurants in Hilversum zijn goed vertegenwoordigd. De 20 kilometer ten noorden van Utrecht gelegen plaats is al decennialang de mediastad van Nederland. In 1923 vond vanuit de NSF-studio de eerste radio-uitzending plaats, en later vestigden zich hier ook televisieomroepen. Voor de gevarieerde gerechten van de Chinese restaurants in Hilversum, kun je op meerdere plaatsen in de stad terecht.

 • Alle restaurantsHier moet je zijn
 • Smart OffersDeals & kortingen
Tong Fong

Tong Fong

Centrum
Chinees
Restaurant Dynasty

Restaurant Dynasty

Centrum
Chinees
5.2/6115
East Harbour

East Harbour

Zuidoost
Chinees
5.0/6102
Dim Sum Bar Pacifica

Dim Sum Bar Pacifica

Centrum
Chinees
4.9/680
Gouden Huis - Lelystad

Gouden Huis - Lelystad

Centrum
Chinees
5.3/680
Sichuan Food

Sichuan Food

Centrum
Chinees
5.5/669
Chinees Restaurant Oceania

Chinees Restaurant Oceania

Zuid
Chinees
5.4/667
Kota Radja - Hattem

Kota Radja - Hattem

Centrum
Chinees
5.6/659
Het Wokpaleis

Het Wokpaleis

West
Chinees
5.1/647
Oriental Restaurant Ruby

Oriental Restaurant Ruby

Zuid
Chinees
5.4/617
 1. 1.

  Wapen van Hilversum en Chinese restaurants

  De Oosterse invloed komt terug in het historische wapen van de mediastad. Op dit van een blauwe achtergrond voorziene schild staan in elk van de vier hoeken namelijk goudkleurige boekweitkorrels afgebeeld. Boekweit neemt in de Chinese restaurants in Hilversum weliswaar geen centrale plaats in, maar de oorsprong ervan ligt wel in China. Vandaar bereikte de plant het middeleeuwse Europa, waarna het gebruik ervan zich snel uitbreidde. Het wapen bestaat sinds de zeventiende eeuw. De boekweitkorrels zijn aan het plaatselijke stadswapen toegevoegd, omdat het gewas in die tijd in de regio werd geteeld.
 2. 2.

  Chinese restaurants door heel Hilversum

  Hoewel de meeste op de keuken van Azië gebaseerde eetgelegenheden in het centrum zijn gevestigd, kan je in alle delen van Hilversum Chinese restaurants vinden. Aan de Hilvertsweg en Gijsbrecht van Amstelstraat ben je bijvoorbeeld welkom bij Lucky House en Wok Amazing, terwijl aan de Soestdijkerstraatweg Boeddha Oriental ligt. Daar kun je trouwens ook Japans eten. Langs de Loosdrechtseweg in het westen van Hilversum vind je Chinees restaurant Man Wah. Bij De Mangerie in de Diependaalselaan worden traditionele rijstgerechten geserveerd, maar ook vis, vlees en gevogelte die op Oosterse wijze zijn bereid.
 3. 3.

  Reserveren in Chinees restaurant centrum Hilversum[

  Zoek je graag de gezelligheid van het stadscentrum op, dan kan dat natuurlijk ook. Met name in het zuidelijke deel van het centrum van Hilversum zijn diverse Chinese restaurants voor een smakelijk avondje uit. Aan de Emmastraat ligt bijvoorbeeld Royal Mandarin, dat is gevestigd in een historische boerderij. Behalve traditionele specialiteiten heeft men onder andere ook wijnen uit verschillende delen van de wereld. Winkelstraat Groest heeft restaurant De Chinese Muur, dat naast gebruikelijke schotels ook fondue en grill op zijn Chinees aanbiedt. Verspreid over het centrum vind je verder verschillende andere Aziatisch georiënteerde restaurants.