10 Italiaanse restaurants in Hilversum

Italiaanse restaurants in Hilversum

Hou je van de veelzijdige Zuid-Europese keuken en ben je op zoek naar een goed adres met een centrale ligging? Dan loont het zeker de moeite om een van de Italiaanse restaurants in Hilversum te proberen. De plaats telt ongeveer 90.000 inwoners, en bevindt zich in het midden van het land. Het kent een roerige geschiedenis, en werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog bijvoorbeeld platgebrand door de Italiaanse legeraanvoerder Ernesto Montecuccoli. Tegenwoordig wordt het vuur vooral opgestookt in de ovens van de vele Italiaanse restaurants van Hilversum. De Noord-Hollandse gemeente is bekend vanwege zijn Media Park, tuinen en villawijken.

Beschikbare restaurants vinden:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Restaurant Lorenza

Centrum
Italiaans
Restaurant Lorenza

YamYam

West
Italiaans
5.3/6330
YamYam

Restaurant La Grotta

Centrum
Italiaans
4.6/679
Restaurant La Grotta
Beste restaurants in de buurt?

Restaurant Napoli

Centrum
Italiaans
5.1/6161
Restaurant Napoli

O'Pazzo A La Carte

Centrum
Italiaans
5.1/637
O'Pazzo A La Carte

Saturnino

Centrum
Italiaans
5.2/6132
Saturnino

l'Angolo Italiano

Zuid
Italiaans
5.0/699
l'Angolo Italiano

Ristorante Italiano La Liguria

Centrum
Italiaans
5.5/641
Ristorante Italiano La Liguria

Pianeta Terra

Centrum
Italiaans
5.6/6116
Pianeta Terra

Trattoria La Forca

Centrum
Italiaans
5.7/620
Trattoria La Forca
 1. 1.

  Hilversum: Italiaanse restaurants, natuur en architectuur

  Het stadje was vanaf 1915 de woonplaats van de Nederlandse architect Willem Dudok. Hij ontwierp onder meer diverse villa's en gebouwen in de stad, maar ontwikkelde ook veel wijken. Daarbij werd veel ruimte vrijgelaten voor parken, terwijl rond de mediastad eveneens enkele groene natuurgebieden liggen. Een van de bekendste ontwerpen van Dudok is het opvallende lokale raadhuis, dat in 1931 werd geopend. Dit gebouw staat aan de rand van het centrum, vlak bij het Dudokpark. Veel van de Hilversumse Italiaanse restaurants liggen hier in de buurt, maar je vindt ze ook buiten het stadshart.
 2. 2.

  Italiaanse restaurants aan rand Hilversum

  Als je in Hilversum een Italiaans restaurant wil bezoeken, hoef je dus niet speciaal door te rijden naar het centrum. In het zuidelijke gedeelte vind je aan de Neuweg, Gijsbrecht van Amstelstraat en Hilvertsweg eetgelegenheden als Bella Italia, Studio Pasta en Ciao Pizzeria. Kom je uit het noorden vanaf de A1, dan is er ook genoeg keuze. Langs de Larenseweg vind je Italiaans specialiteitenrestaurant Casa di Georgio, terwijl aan de Eemnesserweg Pizzeria Nefertiti is gevestigd. Naast vlees-, vis- en vegetarische pizza's hebben ze hier hamburgers, shoarma en andere vleesgerechten.
 3. 3.

  Volop Italiaanse restaurants Hilversum centrum

  Voor Hilversumse Italiaanse restaurants in het centrum kun je kiezen uit circa tien adressen. Tiramisu by George is een echt familierestaurant, met voornamelijk authentieke gerechten uit Italië. Je kan daarvoor tevens terecht bij Delicatezze Italiane en Claudia e Federico. Traditionele Italiaanse restaurants in Hilversum die ook veel soorten pizza's serveren zijn La Passione di Basilicata, Casa di Lorenza en De Houtoven. Fat Joe's is een pastaspecialist die tegelijkertijd fungeert als wijnbar. Bij Il Porto en Grande Selene combineren ze Italiaans met vlees- en visschotels, terwijl de Smaakboutique een Italiaans-Franse menukaart heeft.