10 Restaurants in Hoorn

Restaurants Hoorn: historische sferen en culinair genieten in een mooie stad

Als je van mooie oude steden houdt en geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de VOC, dan kun je in het Noord-Hollandse Hoorn en zijn restaurants volop genieten. Je vindt in het oude stadscentrum veel fraai gerestaureerde eeuwenoude panden die verwijzen naar de bloeiperiode van de Gouden Eeuw waarin Nederland zijn grootste rijkdommen vergaarde tijdens reizen naar onder andere Oost-Indië. De historische sferen en de mogelijkheden om culinair te genieten in de restaurants die in Hoorn gevestigd zijn, maken van de stad een aantrekkelijke locatie voor toeristen uit alle windstreken. Je kunt er een aangename tijd doorbrengen met bezoeken aan gedenkwaardige monumenten en andere bezienswaardigheden in de stad zelf en zijn wijde omgeving waar je overal uitstekende horecagelegenheden en gezellige terrasjes vindt.

Zoek snel naar:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Maneki Japans Restaurant

Binnenstad
Internationaal
5.3/620
Maneki Japans Restaurant

Percy's

Binnenstad
Internationaal
5.1/611
Percy's

Restaurant Salento

Binnenstad
Italiaans
6.0/62
Restaurant Salento
Beste restaurants in de buurt?

Oranje Binnen

Binnenstad
Internationaal
4.7/622
Oranje Binnen

Oranje Buiten

Binnenstad
Internationaal
6.0/61
Oranje Buiten

Kroft

Binnenstad
Internationaal
5.1/613
Kroft

La Cabana Argentina

Binnenstad
Argentijns
4.8/68
La Cabana Argentina

Raimondo's

Binnenstad
Pizza
Raimondo's

Van Speyk

Centrum
Frans
5.3/6202
Van Speyk

YamYam

West
Italiaans
5.4/6366
YamYam
 1. 1.

  Ook in de restaurants van Hoorn eenvoudig online reserveren

  Gemak dient de mens. Dit kun je zelf ontdekken wanneer je met behulp van de website of de app van Quandoo online op zoek gaat naar de beste restaurants in Hoorn. Via je telefoon, tablet of computer kun je overzichtelijk verschillende horecagelegenheden uitgebreid bekijken en met elkaar vergelijken aan de hand van de menu's, prijslijsten en de reviews van gasten die je voor zijn gegaan. Ook het online reserveren in een gelegenheid die je bevalt, behoort tot de mogelijkheden. Zo weet je zeker dat er na een drukke dag in een geweldige stad een tafeltje voor je vrij is in een van de restaurants die Hoorn rijk is. Zo hoef je je over het eten niet meer druk te maken en kun je volop genieten van bezoeken aan onder andere het Museum van de Twintigste Eeuw, het West-Fries Museum, en het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen op plein de Roode Steen.
 2. 2.

  Internationale gerechten proeven in de restaurants van Hoorn

  In een typisch Nederlandse stad als Hoorn zijn natuurlijk restaurants te vinden waar een uitstekende Hollandse maaltijd geserveerd wordt. Maar ook voor liefhebbers van buitenlandse gerechten valt er in de stad veel te genieten. Je vindt er via Quandoo snel diverse eetgelegenheden waar bijvoorbeeld op z'n Chinees, Indisch, Spaans, Italiaans, Frans, Grieks of Japans gegeten kan worden. Zo komen alle soorten culinaire lekkerbekken in de restaurants van Hoorn volop aan hun trekken na een dag vol indrukken door bezoeken aan onder meer het standbeeld van de drie scheepsjongens van Bontekoe aan de kademuur, Kunstcentrum de Boterhal in het aan het Kerkplein gevestigde voormalige Sint-Jans Gasthuis en het unieke Affichemuseum vlakbij de Roode Steen.
 3. 3.

  Bijzondere momenten in Hoorn en de restaurants van de stad

  Hoorn en de restaurants in de stad zorgen altijd voor bijzondere momenten. Lekker eten kun je er overal en via Quandoo kun je online de diverse gelegenheden bekijken en profiteren van leuke aanbiedingen en loyalty points. Ook kun je na de maaltijd zelf je review bij Quandoo achterlaten om andere gasten te helpen een goede keuze te maken uit het ruime aanbod restaurants in Hoorn. In de omgeving van de stad kun je veel zien en beleven in bijvoorbeeld het nabij gelegen Enkhuizen. Ook tijdens een bezoek aan de in de stad zelf gevestigde Oudheidkamer van de Nederlandse Kaap-Hoorn Vaarders kom je veel te weten over de geschiedenis van deze boeiende plaats.
 4. 4.

  Met kinderen Hoorn en de restaurants in de stad bezoeken? Geen probleem!

  As je met kinderen in de stad bent, dan kun je in Hoorn ook voldoende restaurants vinden die geschikt zijn voor het hele gezin. Via Quandoo vindt je online vlot een etablissement waar rekening gehouden is met de voorkeuren van kinderen op het gebied van accommodaties en menu's. Met slechts een paar digitale klikken kun je een overzicht bekijken van kindvriendelijke restaurants in Hoorn en directe omgeving. Maar eerst maak je natuurlijk een onvergetelijk ritje naar Medemblik met de oude Museumstoomtram. En voor je aan tafel gaat moet je zeker ook het kunstmatig aangelegde Oostereiland en het strandje van Schellinkhout bezocht hebben. Verder is de stad ook een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de iets verder gelegen steden Alkmaar en Amsterdam waar je ook een aangename dag kunt beleven met volop eigentijds vermaak, kunst, cultuur en aantrekkelijke bezienswaardigheden.
 5. 5.

  Een smaakvol einde van je dag in de restaurants van Hoorn

  In de restaurants van Hoorn kun je je dag smaakvol beëindigen. Na urenlang geproefd te hebben van een unieke omgeving waar van alles te zien en te beleven is, wordt het tijd voor een goede maaltijd en heerlijke drankjes terwijl je met je reisgenoten vol enthousiasme napraat in een van de uitstekende restaurants van Hoorn. Terwijl je culinair verwend wordt kun je gezellig bijkomen en alvast je digitale foto's bekijken die je door de dag heen gemaakt hebt. Zo wordt een bezoek aan een van de meest bijzondere steden van Noord-Holland een dierbare herinnering.