10 Italiaanse restaurants in Leiden

Italiaanse restaurants leiden: perfect eten en drinken in een historische stad

Als er een Nederlandse stad is waar je de rijke historie van Nederland optimaal kunt beleven, dan is het wel Leiden met zijn Italiaanse restaurants. Het sfeervolle oude centrum waar fraai gerestaureerde middeleeuwse panden de sfeer bepalen, is een paradijs voor iedereen die houdt van geschiedenis, cultuur, architectuur, interessante bezienswaardigheden en vermaak voor jong en oud. Tijdens een rondvaart over de Leidse grachten wordt je gewaar hoeveel oude bruggen, historische panden en prachtige parken er in de stad, vlakbij de Italiaanse restaurants van Leiden, te vinden zijn. Je raakt niet uitgekeken en als je op zaterdag de markt in het centrum bezoekt, ervaar je de bijzondere gewoonten en gebruiken en vooral ook het opvallende accent van de Leidenaren. Een aantrekkelijke stadse mentaliteit zonder poespas, geeft je het gevoel dat je meer dan welkom bent in Leiden en zijn Italiaanse restaurants. Zo heeft de stad je op alle fronten ruim voldoende te bieden wanneer je er voor korte of langere tijd verblijft.

Beschikbare restaurants vinden:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Trattoria Panini

Binnenstad
Italiaans
5.7/63
Trattoria Panini

Bocconi

Binnenstad
Italiaans
Bocconi

Casa di David

Centrum
Italiaans
5.0/6262
Casa di David
Beste restaurants in de buurt?

YamYam

West
Italiaans
5.3/6330
YamYam

Restaurant Napoli

Centrum
Italiaans
5.1/6160
Restaurant Napoli

Saturnino

Centrum
Italiaans
5.2/6132
Saturnino

Pianeta Terra

Centrum
Italiaans
5.6/6116
Pianeta Terra

O'Pazzo Pizzeria

Centrum
Italiaans
5.1/6147
O'Pazzo Pizzeria

Maximo

Centrum
Italiaans
5.3/6131
Maximo

Italiaans Restaurant l'Arena

Zuid
Italiaans
5.1/698
Italiaans Restaurant l'Arena
 1. 1.

  In Leiden online Italiaanse restaurants vinden

  Je kunt je voorstellen dat je, wanneer je onbekend bent in de stad, in Leiden moeilijk Italiaanse restaurants kunt vinden waarvan je zeker weet dat ze voldoen aan jouw persoonlijke wensen en eisen op het gebied van goed eten en drinken tijdens een leuk dagje uit. Om snel zekerheid te verkrijgen over de locaties en de kwaliteit van verschillende Italiaanse restaurants in Leiden, kun je veel hebben aan de dienstverlening van Quandoo. Op de website kun je, via je tablet, computer of de app op je mobiele telefoon, snel en heel eenvoudig uiteenlopende horecagelegenheden vinden en daaruit een keuze maken op basis van adres, ambiance, beschikbare menu's en las but not least: de prijslijsten. Ook kun je via Quandoo direct online een tafeltje reserveren wanneer je je keuze gemaakt hebt uit de Italiaanse restaurants van Leiden. Maar voor je uit eten gaat, bezoek je in de stad eerst onder andere het Rijksmuseum van Oudheden, de oude Sterrenwacht, de Hortus botanicus en de plek waar Rembrandt van Rijn geboren is.
 2. 2.

  Ontdek een rijke smaakbeleving in de Italiaanse restaurants van Leiden

  In de Italiaanse restaurants van Leiden die je online via Quandoo gevonden hebt, kun je de rijke smaakbeleving uit de keuken van Italië ontdekken. Natuurlijk kun je er populaire gerechten als spaghetti, macaroni en verschillende goede steenovenpizza's eten. Maar je vindt in de Italiaanse restaurants van Leiden ook veel andere gerechten zoals onder meer ravioli, ossobuco, bruschetta, carpaccio, gnocchi, panna cotta, lasagne en kip marengo. Met het vooruitzicht op een maaltijd met een of meerdere van deze gerechten geniet je in de stad nog meer van uitstapjes naar de middeleeuwse Leidse burcht, museum De Lakenhal, interactief museum Corpus, de Zijlpoort, museum Naturalis, de Sint-Pieterskerk en de vele prachtige hofjes die er in de binnenstad te vinden zijn. Je doet jezelf en je reisgenoten beslist ook een plezier met een wandeling door de parken die vrijwel de hele stad omringen met prachtig onderhouden natuurschoon.
 3. 3.

  Afscheid nemen van Leiden in de Italiaanse restaurants van de stad

  Als de dag erop zit, dan kun je in de Italiaanse restaurants van Leiden op een aantrekkelijke en smaakvolle manier afscheid van de stad nemen. Aan het tafeltje dat je online via Quandoo gereserveerd hebt, kun je nog even gezellig napraten, digitale foto's bekijken en herinneringen uitwisselen terwijl je van een uitstekend diner in een intieme ambiance geniet. Zo maak je je dag helemaal af en kun je na het dessert met een voldaan gevoel naar huis of je vakantieadres terugkeren.