Over Portugalia

Bent u al bekend met de Portugese keuken? Restaurant Portugalia, gelegen aan de kerkstraat in het centrum van Amsterdam, biedt u authentieke Portugese gerechten aan geheel naar eigen familierecept. Familie Oliveira uit Portugal streeft ernaar om de Portugese keuken op de Amsterdamse kaart te zetten. Ervaar een stukje Portugal met gerechten als Portugese kaas met parmaham, Lamsvlees gestooft in portugese saus of de speenvarken bereid op de wijze van Bairrada. Ook heeft Portugalia speciale groepsmenu's vanaf 10 personen, voor bedrijven, families of vrienden.

Openingstijden

Vandaag open - Opent om 17:00
dinsdag
17:00 - 22:30
woensdag
17:00 - 22:30
donderdag
17:00 - 22:30
vrijdag
17:00 - 22:30
zaterdag
13:00 - 22:30
zondag
13:00 - 22:30
maandag
17:00 - 22:30

Adres

Portugalia
Kerkstraat 35
1017 GB Amsterdam

Menu highlights

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Voorgerechten

Cataplana de tamboril

Pangerecht met zeeduivel, kokkels en aardappelen in een roomsaus (geserveerd met rijst)

Amêijoas à Bulhão Pato

Gebakken kokkels in olijfolie met witte wijn en knoflook

Camarão na frigideira

Gebakken garnalen in een heerlijke saus van de chef

Meer over Portugalia, Amsterdam

Restaurant Portugalia vind je de lekkerste Portugese gerechten in een sfeervol restaurant die de gezelligheid van Portugal uitstraalt. Doordat Spanje en Portugal aan elkaar grenzen treft men gelijkenissen aan in cultuur en gewoontes. Echter, in de keuken verschillen deze landen duidelijk van karakter. Er bestaat nog onder veel Nederlanders het misverstand dat er weinig verschil is tussen de Spaanse en Portugese keuken. Dit misverstand wilt restaurant Portugalia graag uit de wereld helpen.

Restaurant Portugalia presenteert dan ook een originele authentieke kaart, zoals men ook in het land zelf aantreft. Met een ruim assortiment aan vis- en vleesgerechten is er voor ieder wat wils. Ook hebben bieden zij een groepsmenu’s aan vanaf 10 personen, voor bedrijven, families of vrienden. Bij Portugalia kunt u terecht voor authentiek Portugees eten, dit familiebedrijf heet u van harte welkom en zorgt er voor dat u heerlijk in de watten gelegd wordt met heerlijke gerechten en vriendelijke service. Bezoek restaurant Portugalia nu aan de kerkstraat in het centrum van Amsterdam.

155 Portugalia Reviews

Uitstekend
5.3/6
155 Reviews
Eten:Heerlijk
Geluidsniveau:Rustig
Prijs-kwaliteitsverhouding:Goed
Sfeer:Uitstekend
Service:Uitstekend
Wachttijd:Geen wachttijd
"Uitstekend"6/6
Henk H.10 dagen geleden · 1 review

Je kunt er heerlijk eten, gezellige en vriendelijke bediening. Echt Portugese sfeer. De gerechten zijn uitstekend en de toetjes heerlijk. We komen graag weer terug.

"Uitstekend"6/6
Paul F.10 dagen geleden · 1 review

Prima!!!!!! Heerlijk gegeten en prima atmosfeer. Snel weer een keer heen. Goed dat ik gereserveerd had. Er waren geen tafels meer en klanten werden weggestuurd

"Uitstekend"6/6
Sharon G.23 dagen geleden · 1 review

Ik kom hier al jaren. Ik neem altijd het voorgerecht garnalen in een heerlijke saus van de chef. Dit is mijn alltime favourite, de saus lik ik net niet van de bord af. De gegrilde dorade is ook lekker vers en goed op smaak, zoals de octupus, eigenlijka alles :-)! En de service hier is geweldig, ze weten veel en neem tijd voor hun gasten!!!!