10 Spaanse restaurants in Rotterdam

Spaanse restaurants in Rotterdam: waan je in Mediterrane sferen

De Spaanse restaurants in Rotterdam brengen een stukje Spanje naar de havenstad. Is dat geen prachtige aanleiding voor een toeristische trip? Combineer je etentje bijvoorbeeld eens met een boeiende architectuurwandeling. Laat je verrassen door surrealistische gebouwen, de 185 meter hoge Euromast en de fraaie oevers rond de Nieuwe Maas. Als de zon ondergaat, is de skyline van deze lichtstad beslist een bezichtiging waard. Wil je kennismaken met een stad die altijd in beweging is? Ga op citytrip, en sluit je avontuur af met een gezellig etentje in de Spaanse restaurants van Rotterdam.

Beschikbare restaurants vinden:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Tapas Restaurant El Pueblo

Centrum
Spaans
4.7/641
Tapas Restaurant El Pueblo

Que Pasa

Centrum
Spaans
3.3/635
Que Pasa

Tapasbar Barcelona

Centrum
Spaans
4.8/645
Tapasbar Barcelona
Beste restaurants in de buurt?

LKKRR Rotterdam

Kralingen-Crooswijk
Spaans
4.4/614
LKKRR Rotterdam

Sinjoor - Den Haag

Centrum
Spaans
4.0/66
Sinjoor - Den Haag

Tapas & Co

Binnenstad
Spaans
4.9/6174
Tapas & Co

Spaans Restaurant Vamos a Ver

Zuid
Spaans
5.2/669
Spaans Restaurant Vamos a Ver

Paso Doble

Centrum
Spaans
5.3/623
Paso Doble

Restaurant Granada

Centrum
Spaans
5.0/624
Restaurant Granada

Que Pasa

Centrum
Spaans
4.8/615
Que Pasa
 1. 1.

  Spaanse restaurants Rotterdam: een stukje geschiedenis

  De Spaanse restaurants in Rotterdam maken deel uit van een lange geschiedenis. De Zuid-Hollandse lichtstad is verrassend internationaal. Momenteel telt de stad 175 nationaliteiten. De vele restaurants weerspiegelen dit karakter. Rotterdammers kunnen genieten van tal van smaken; van Thais tot Zuid-Afrikaans, en van Zweeds tot Spaans. Des te verbazender is het dat deze stad ooit maar een klein plaatsje was. Pas in 1340 werd de stad een gemeente met eigen grachten en muren. In de 17e en de 18e eeuw lag alleen nog het centrum binnen die muren; de rest van de stad had zich al flink uitgebreid. Eeuwenlang leek alles Rotterdam voor de wind te gaan. Dat veranderde toen de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog getroffen werd door een bombardement. Vol goede moed begonnen de Rotterdammers aan de wederopbouw. Uit de puinhopen verrees een compleet nieuwe stad. Een plaats die vandaag is uitgegroeid tot een heuse metropool, die zich tot de grootste havens ter wereld mag rekenen.
 2. 2.

  Spaanse restaurants in Rotterdam: wat mag je niet missen?

  Als het gaat om Spaans eten in Rotterdam, is LKKRR een begrip. Je vindt dit restaurant aan de Oudedijk. In Antwerpen veroverde het al heel wat harten, dus dat belooft veel! Bij LKKRR kun je genieten van de authentieke Spaanse keuken. De lekkerste tapas en pinchos, maar ook pizza's met een Spaanse touch. Een andere aanrader is de Hemel op Aarde aan de Oostzeedijk. Het restaurant doet zijn naam beslist eer aan, want bij binnenkomst stuit je direct op tientallen Mariabeeldjes en engeltjes. Hemel op Aarde is gespecialiseerd in smaakvolle tapas en verse dagspecialiteiten uit Spanje en andere landen rond de Middellandse zee. Kortom: Spaanse restaurants die je geprobeerd moet hebben.
 3. 3.

  Boeken bij Spaanse restaurants in Rotterdam via Quandoo

  Bij de Spaanse restaurants in Rotterdam is het altijd genieten. Eén klein nadeel: vol is vol. Ga dus snel naar Quandoo en verzeker jezelf van een tafeltje. Restaurants vergelijken, reviews lezen, online boeken: onze gebruiksvriendelijke website maakt het allemaal verrassend eenvoudig. Zo hoef jij straks alleen nog maar te ontdekken en te genieten. ¡Buen provecho!