10 Japanse restaurants in Utrecht

Japanse restaurants Utrecht: ontdek een veelzijdige keuken uit Azië

Als je van lekker eten houdt en je denkt aan Japan, dan doemt er vast een schaal met allerlei soorten sushi op. Deze culinaire delicatesse uit het land van de rijzende zon heeft al vele harten van fervente restaurantbezoekers veroverd. Maar de Japanners kunnen nog veel meer smakelijke gerechten maken. Kijk maar eens op de menukaarten van de Japanse restaurants in Utrecht. Hier kun je ook heerlijke maaltijden met vlees en vis bestellen. Bovendien kun je als vegetariër vaak ook uitgebreid genieten van het aanbod in Japanse restaurants in Utrecht. Ga je naar de Domstad en heb je een eetgelegenheid op het oog? Verzeker je dan van een plekje en bestel vooraf een tafel via Quandoo.

Beschikbare restaurants vinden:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Restaurant Zinnia

Zuidwest
Japans
5.2/6520
Restaurant Zinnia

Takumi-Ya

West
Sushi
4.7/6304
Takumi-Ya

Restaurant Juliana

Centrum
Sushi
5.1/661
Restaurant Juliana
Beste restaurants in de buurt?

Kyushu

Centrum
Sushi
5.3/623
Kyushu

Japans bar&restaurant Konnichiwa

Centrum
Japans
4.8/6203
Japans bar&restaurant Konnichiwa

Umami

Centrum
Japans
6.0/61
Umami

Motto Sushi

Binnenstad
Sushi
4.9/6692
Motto Sushi

Sumo Haarlem 1

Centrum
Sushi
5.0/6531
Sumo Haarlem 1

Sumo Arnhem

Centrum
Sushi
4.9/6407
Sumo Arnhem

Sumo Haarlem 2

Centrum
Sushi
5.0/6431
Sumo Haarlem 2
 1. 1.

  Utrecht: bezoek Japanse restaurants en interessante bezienswaardigheden

  De hoofdstad van de Utrechtse provincie zit bomvol gezellige eetgelegenheden. Een extra attractie zijn de grachten met de rijkelijk aanwezige horeca in de werfkelders. Bij mooi weer kun je hier op de sfeervolle terrassen aan het water een drankje nemen of iets eten. Ook biedt de Domstad boeiende bezienswaardigheden. Beklim bijvoorbeeld de Domtoren en bekijk de stad en zijn omgeving vanaf een grote hoogte. Deze hoogste kerktoren van Nederland meet 112 meter. Of wil je een etentje in een van de Japanse restaurants in Utrecht combineren met een avondje uit? Check dan het programma van het muziekgebouw TivoliVredenburg of een van de poppodia of theaters. In de Domstad valt namelijk altijd iets te beleven.
 2. 2.

  Laat je ogen strelen in Japanse restaurants in Utrecht

  De Japanners staan bekend om hun gezonde maaltijden. Vis, zeewier en verse groenten worden bijvoorbeeld veel gebruikt. Maar ook zijn hun gerechten vaak prachtig om te zien. In Japan vinden ze namelijk dat ook het oog gestreeld moet worden tijdens het eten. Vandaar dat je vaak kleurrijke creaties tegenkomt in de Japanse restaurants van Utrecht. Wie wordt er nu niet blij van de vrolijke aanblik van het aanbod aan sushi in een sushibar?
 3. 3.

  Reserveer Japanse restaurants in Utrecht via Quandoo: van sushi tot live cooking

  In de Domstad vind je allerlei soorten eetgelegenheden die gerechten uit Japan serveren. Zo biedt Takumi-Ya een 'all you can eat'-concept met sushi en warme maaltijden. Of wil je de koks aan het werk zien? Konnichiwa is een van de Japanse restaurants in Utrecht die teppangerechten via 'live cooking' presenteren. Om nog meer eetgelegenheden met een Japanse keuken te ontdekken, kun je een kijkje nemen bij Quandoo. Hier ontdek je ook hoe anderen hun restaurantbezoek hebben ervaren. Bovendien biedt Quandoo bonuspunten wanneer je een tafel reserveert.