Kaart bekijken
Gefilterd op:
Leeg alle
Rating
123456
Prijs
€€€€€€€€€
Online reserveerbaar
Alleen Smart Offers

8 Restaurants in Centrum, Zaandam

Ontdek de leukste restaurants van Zaandam Centrum

Wil je eens in een leuke stad uit eten gaan? De restaurants in Zaandam Centrum hebben veel te bieden. De sfeervolle Zaanstreek bevindt zich op een steenworp van Amsterdam. Tegen een decor van uitgestrekte velden vind je groene geveltjes, oude molens en de kabbelende rivier de Zaan. De Zaanstreek is een geliefd oord onder wandelaars en fietsers. Breng eens een bezoek aan de Zaanse Schans en het Czaar Peterhuisje, of verken het bruisende stadshart. Je vindt er zowel grote winkelketens als kleine winkeltjes. De grachten en bruggetjes geven deze stad haar unieke karakter. Trek gekregen? Bij de restaurants in Zaandam Centrum wachten je de beste specialiteiten.

Zoek snel naar:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

De Zaanse Molen - Asian Fusion & Japanse Teppanyaki Restaurant

Centrum
Aziatische fusie
5.2/635
De Zaanse Molen - Asian Fusion & Japanse Teppanyaki Restaurant

Erosa - Tapas & Mezedes

Centrum
Mediterraans
5.5/644
Erosa - Tapas & Mezedes

Panchos Cantina

Centrum
Mexicaans
5.1/636
Panchos Cantina
Beste restaurants in de buurt?

Brasserie De Smuiger

Centrum
Internationaal
5.6/638
Brasserie De Smuiger

El Toro - Zaandam

Centrum
Argentijns
5.0/613
El Toro - Zaandam

Roezemoes Zaandam

Centrum
Internationaal
5.4/619
Roezemoes Zaandam

Manzo's Bar Bistro

Centrum
Internationaal
Manzo's Bar Bistro

Wonder's Zaandam

Centrum
Internationaal
Wonder's Zaandam
 1. 1.

  De historie van de restaurants in Zaandam Centrum

  De restaurants in Zaandam Centrum maken deel uit van een rijke geschiedenis. Langs de oevers van de Zaan draaiden ooit meer dan duizend molens. Mede dankzij de windkracht ontwikkelde Zaandam zich in de 17e eeuw tot het eerste industriegebied van Nederland. In de loop der jaren werden de oude molens vervangen door pakhuizen, woonwijken en fabrieken. Dit baarde veel Zaankanters zorgen. In 1950 werd daarom de stichting Zaanse Schans in het leven geroepen. De bedoeling was om een reservaat op te richten voor bedreigde historische bouwwerken. Elf jaar later werd de Zaanse Schans geopend. Hier zijn vele oude molens en typisch Zaanse huisjes te bewonderen. Ook oude ambachten zoals klompen en kaas herleven. Combineer je bezoek aan de Zaanse Schans eens met een etentje bij de restaurants in Zaandam Centrum.
 2. 2.

  Ontdek jouw favoriete restaurants in Zaandam Centrum

  Welke restaurants in Zaandam Centrum mag je beslist niet missen? Liefhebbers van de Latijnse eetcultuur zitten goed aan de Rozengracht. Bij Qua Pasa kun je genieten van de lekkerste Spaanse tapas in combinatie met een goed glas wijn. Bij Panchos Cantina waan je je in Mexicaanse sferen. Ook in de buurt rond de Dam zijn heel wat restaurants te vinden. Argentijns restaurant El Toro is zeker een aanrader, evenals Erosa - Tapas & Mezedes. Aan de andere kant van de Zaan, op de Peperstraat vind je restaurant Azië. Hét adres voor Asian food lovers!
 3. 3.

  Restaurants Zaandam Centrum: reserveer nu via Quandoo

  Benieuwd naar de restaurants in Zaandam Centrum? Breng dan eens een bezoek aan deze boeiende stad. Maak je stedentrip nóg comfortabeler door eerst even een bezoekje te brengen aan Quandoo. Via onze website vind je eenvoudig jouw favoriete restaurant. Ook reserveren doe je binnen enkele muisklikken. Zo hoef je straks alleen nog maar te genieten. Eet smakelijk!