10 Tapas in Zaandam

Ontdek de lekkerste tapas van Zaandam

Tapas eten in Zaandam? Bereid je voor op een onvergetelijke belevenis! De Zaanse stad is namelijk volop in ontwikkeling. Wandel van het stationsgebouw naar het centrum, en je wordt direct al verrast door groene gevels, schilderachtige bruggetjes en fraaie waterpartijen. Het gezellige stadscentrum telt vele winkels en restaurantjes. Je kunt er genieten van tal van lekkernijen. De grachtjes geven deze bijzondere stad een geheel eigen karakter. Heb je trek gekregen van het vele wandelen? Kom dan tot rust bij één van de gezellige restaurantjes, en maak kennis met de tapas van Zaandam.

Beschikbare restaurants vinden:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Que Pasa

Centrum
Spaans
4.8/615
Que Pasa

Tapas & Co

Binnenstad
Spaans
4.9/6174
Tapas & Co

Spaans Restaurant Vamos a Ver

Zuid
Spaans
5.2/669
Spaans Restaurant Vamos a Ver
Beste restaurants in de buurt?

Paso Doble

Centrum
Spaans
5.3/623
Paso Doble

Tapas Restaurant El Pueblo

Centrum
Spaans
4.7/641
Tapas Restaurant El Pueblo

Restaurant Granada

Centrum
Spaans
5.0/624
Restaurant Granada

Que Pasa

Centrum
Spaans
3.3/635
Que Pasa

La Paella

Centrum
Spaans
6.0/61
La Paella

El Borne

Centrum
Spaans
5.5/64
El Borne

Barca - Bar y Restaurante

Centrum
Spaans
5.0/61
Barca - Bar y Restaurante
 1. 1.

  Tapas in Zaandam: smullen in een bewogen stad

  Smul van je tapas in Zaandam, en ontdek een stad met een rijke geschiedenis. Al rond de 10e eeuw was er leven rond de Jagersplas. Doordat er echter nog geen dijken waren, had de zee nog vrij spel. Pas nadat er strandwallen gebouwd waren, kon de Zaanstreek zich verder ontwikkelen. In de 16e eeuw woonden er ongeveer zevenduizend mensen. Er werden molens gebouwd die in de voedselbehoefte van de Zaankanters konden voorzien. Rond 1650 nam ook de scheepsbouw een vlucht. Czaar Peter de Grote kwam zelfs uit het verre Rusland om de Zaandammers te leren hoe zij schepen moesten bouwen. Het zogenaamde 'Czaar Peterhuisje' herinnert daar nog aan. Gaandeweg ontwikkelde de streek zich tot een echt industrie- en handelsgebied. Er ontstond een eigen cultuur met een eigen dialect, klederdracht en gewoonten. Vandaag staat de Zaanstreek bekend als een Noord-Hollands gebied met een geheel eigen karakter. Kom tapas proeven in Zaandam, en ontdek een rijke historie.
 2. 2.

  Hier vind je de beste tapas van Zaandam

  De lekkerste tapas in Zaandam en omstreken vind je bij Que Pasa! Alle gerechten worden vers en à la minute bereid door een deskundige keukenbrigade. Que Pasa! is te vinden aan de Czarinastraat 6. Een ander adres om beslist te onthouden is Erosa Tapas & Mezedes. Deze jonge culinaire hotspot bevindt zich op het bruisende Damplein. Geniet van de lekkerste mediterrane hapjes, zoals tapas en mezedes, en laat je verrassen door de lekkerste drankjes uit het Middellandse zee gebied.
 3. 3.

  Tapas Zaandam: reserveer je plekje nu online

  Ga je binnenkort Zaandam verkennen, en wil je nu al zeker zijn van een plaatsje bij je favoriete restaurant? Quandoo helpt je daar graag bij. Breng eerst een bezoekje aan onze website. Hier kun je kiezen uit vele restaurants, onbeperkt reviews lezen en in alle rust je keus maken. Heb je je favoriete plekje gevonden? Dan reserveer je snel en eenvoudig online. Zo kun je onbekommerd genieten van een dagje Zaandam.