10 Restaurants in Amersfoort

Restaurants in Amersfoort: waarin een kleine stad groot kan zijn

In de aantrekkelijke provincie Utrecht vindt je een gemoedelijke kleinere stad met een rijke geschiedenis en een unieke historische uitstraling. In Amersfoort en de restaurants van de stad kun je een bijzondere dag, een fijn lang weekend of een volledige vakantie doorbrengen zonder je een moment te vervelen. Prachtige bezienswaardigheden, mooi gerestaureerde oude panden en een bloeiend uitgaansleven, maken van de stad een uitdaging voor iedereen die van kunst, cultuur, architectuur en eigentijds vermaak op alle fronten houdt. In het oude stadscentrum doe je overweldigende indrukken op wanneer je door de middeleeuwse straten wandelt terwijl overal om je heen een gezellige bedrijvigheid heerst. En ook als je van shoppen en lekker eten houdt, dan hebben de gevarieerde winkelstaten en de restaurants van Amersfoort je veel te bieden.

Zoek snel naar:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

't Lieve Vrouwtje

Centrum
Internationaal
4.8/637
't Lieve Vrouwtje
Nieuw

Tapas Restaurant Gaudi's

Centrum
Spaans
5.0/61
Tapas Restaurant Gaudi's

Taste of India Akbar

Centrum
Indiaas
5.7/63
Taste of India Akbar
Beste restaurants in de buurt?
Nieuw

Brasserie Dichtbij

Centrum
Nederlands
6.0/61
Brasserie Dichtbij
Nieuw

El Qatarijne

Centrum
Mediterraans
5.3/67
El Qatarijne

Ferilli's Caffe

Zuid
Italiaans
4.9/6101
Ferilli's Caffe

Silk Sushi & Asian Dining

Binnenstad
Aziatisch
5.0/6377
Silk Sushi & Asian Dining

Van Speyk

Centrum
Frans
5.3/6201
Van Speyk

Gouden Huis - Almere

Almere Stad
Aziatisch
5.3/6623
Gouden Huis - Almere

Olijfje

Centrum
Mediterraans
5.6/6621
Olijfje
 1. 1.

  Eenvoudig online goede restaurants in Amersfoort vinden

  De horeca in de stad is uitgebreid en gevarieerd. Het valt daardoor niet mee om een keuze te maken uit de restaurants in Amersfoort. Om je een handje te helpen, heeft Quandoo voor jou alle horecagelegenheden overzichtelijk op een rijtje gezet. Via de website of de app van Quandoo, kun je eenvoudig en snel online een vergelijking maken tussen de diverse restaurants die in Amersfoort te vinden zijn. Als je wilt kun je zelfs in het etablissement van je voorkeur direct, met een paar klikken op je telefoon, tablet of computer, een reservering plaatsen. Zo weet je dat je op een door jou gewenst tijdstip goed kunt eten en drinken na alle indrukken die je in de oude binnenstad en daarbuiten hebt opgedaan.
 2. 2.

  Internationale gerechten in de restaurants van Amersfoort

  Tijdens je bezoek aan de stad zijn er veel dingen die je kunt gaan bekijken. Je vindt er onder andere het wereldberoemde Mondriaanhuis, de imposante Onze Lieve Vrouwetoren, de 14e-eeuwse Koppelpoort, de historische Vismarkt en de middeleeuwse St. Aegtenkapel waar regelmatig klassieke en moderne muziekvoorstellingen gegeven worden. Al deze bezienswaardigheden vindt je op loopafstand van elkaar en in de buurt van de uiteenlopende restaurants die Amersfoort rijk is. Tussendoor kun je op de gezellige terrasjes op het oude plein De Hof, tot rust komen met een koel drankje of een ijsje. En wanneer je aan eten toe bent, dan vind je online via Quandoo in Amersfoort restaurants die internationaal georiënteerde zijn en waar je onder meer kunt genieten van de Franse, Italiaanse, Griekse, Spaanse, Surinaamse of Hollandse keuken.
 3. 3.

  Altijd goed eten en drinken in de restaurants van Amersfoort

  Stel je eens voor wat een leuke dag je kunt hebben in een gastvrije stad als Amersfoort en zijn restaurantsdie altijd garant staan voor succes. In het oude centrum kun je vlak bij elkaar veel verschillende bezienswaardigheden bewonderen. Tijdens een boeiende stadswandeling hoort een bezoek aan Muurhuizen er beslist bij, terwijl ook stadsboerderij de Vosheuvel een leuke locatie voor iedereen is. Verder vind je in en rondom de stad spraakmakende locaties zoals het dierenpark, het historische museum Flehite en expositieruimte Kunsthal KAdE. Dat je daarna uitstekend uit eten kunt gaan, is in de restaurants van Amersfoort een vanzelfsprekendheid. Vindt nu zelf online de beste eetgelegenheden in de stad via Quandoo.
 4. 4.

  Culinair plezier voor iedereen in de restaurants van Amersfoort

  In de restaurants van Amersfoort, of Keientrekkersstad zoals de plaats in de volksmond vaak genoemd wordt, kun je qua eten en drinken optimaal verwend worden. De stad biedt culinair plezier voor iedereen, ook voor gezinnen met kinderen. Met gebruik van de app of de website van Quandoo kun je met een paar klikken op je telefoon, tablet of computer, alle cafés, bistro’s, steakhouses, pizzeria’s en andere eetgelegenheden in de stad online bekijken. Zo kun je snel de menu’s, prijslijsten, faciliteiten en locaties met elkaar vergelijken om eenvoudig tot een goede persoonlijke keuze te kunnen komen. Er zijn in Amersfoort voldoende restaurants waar rekening wordt gehouden met jonge bezoekers en waar je op kinderen gerichte gerechten op de menukaarten vindt.
 5. 5.

  Aan het einde van de dag nagenieten in de restaurants van Amersfoort

  Om de overweldigende indruk van de stad rustig op je in te laten werken, kun je, aan het einde van een gedenkwaardige dag, nagenieten in een van de uitnodigende restaurants van Amersfoort. Na een leuke rondvaart door de grachten van de stad en een wandeling langs de uit 1300 daterende stadsmuren, heb je ongetwijfeld trek gekregen. Samen met je reisgenoten kun je tijdens een goede maaltijd uitgebreid napraten over alles wat je hebt gezien in een van de mooiste steden van Nederland. Wanneer je ’s avonds de stad achter je laat, brengt de blauw verlichte Onze Lieve Vrouwetoren je een laatste groet. Kijk snel eens op Quandoo hoeveel leuke en kwalitatief goede restaurants er in Amersfoort te vinden zijn en lees wat eerdere gasten van de verschillende gelegenheden vonden of reserveer direct online een tafeltje.