7

Arabische restaurants in Amsterdam

Geniet van Arabisch eten in Amsterdam

Heb je zin in Arabisch eten en mag het meer zijn dan een broodje shoarma of kebab? Met het veelzijdige aanbod aan Arabische restaurants in Amsterdam geniet je van de lekkerste gerechten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Ga bijvoorbeeld voor specifieke gerechten in traditionele Turkse, Marokkaanse of Egyptische restaurants of juist een Arabisch restaurant in Amsterdam met een interessante mix van specialiteiten uit meerdere keukens. Bij Quandoo zoek je eenvoudig naar beschikbare Arabische restaurantsin Amsterdam totdat je er één hebt gevonden die je helemaal ziet zitten. Reserveer direct een plaatsje en geniet van een heerlijk diner!

Beschikbare restaurants vinden:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Mamouche

Zuid
Arabisch
5.6/6238

Daarbaand

West
Arabisch
5.3/625

Restaurant Zina

Centrum
Arabisch
5.1/67
Beste restaurants in de buurt?

Topkapi

Centrum
Arabisch
4.5/68

Pakistan Restaurant

Zuid
Arabisch

Noara's Restaurant & Lounge

Centrum
Arabisch
5.0/61

Restaurant Saffier

Oost
Arabisch
4.0/61
 1. 1.

  Arabische restaurants Amsterdam: van kebab tot Tajine

  Onder de Amsterdamse Arabische restaurants vind je een enorme verscheidenheid aan bijzondere gerechten uit de Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse keuken. Wat dacht je van een Turkse sis kebab-schotel bij Mesken, een Marokkaanse Tajine stoofpot bij Paloma Blanca of een Egyptische Mahshi kurumb in een echt Egyptisch eethuis? Daarnaast kun je ook kiezen uit talloze Arabische restaurants in Amsterdam waar verschillende keukens worden gecombineerd. Naast heerlijke gerechten kun je ook een sfeervolle inrichting verwachten met bijvoorbeeld comfortabele banken met traditioneel geweven kussens.
 2. 2.

  Arabische restaurants in Amsterdam met een Mediterraans tintje

  In de geschiedenis hebben de Mediterrane culturen en de Arabische cultuur elkaar dikwijls beïnvloed. Denk bijvoorbeeld aan de Franse en Romeinse overheersing in Marokko en de Moren die zich lange tijd in Zuid-Spanje verschansten. Daarom is het ook niet vreemd dat veel Arabische restaurants in Amsterdam een Mediterraans tintje hebben. Denk hierbij aan eetgelegenheden zoals Sham, Mauresque, Marhaba of Moussaique waar je kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan Midden-Oosterse, Noord-Afrikaanse en Mediterraanse gerechten en delicatessen.
 3. 3.

  De beste Arabische restaurants van Amsterdam vind je bij Quandoo

  Quandoo biedt een volledig overzicht van de beste Amsterdamse Arabische restaurants. Misschien heb je de voorkeur voor typische Marokkaanse of Turkse gerechten. Dan selecteer je eenvoudig een eetgelegenheid die bij je wensen aansluit. Laat je je graag verrassen door een gevarieerde menukaart met gerechten uit meerdere landen? Maak dan een keuze uit de Amsterdamse Arabische restaurants die meerdere keukens combineren zodat je je keuze van het moment kunt laten afhangen. Vanzelfsprekend is dineren in Mokum sowieso een belevenis. Combineer je avondje uiteten bijvoorbeeld met een museumbezoek, een stadswandeling of een stapavond in één van de vele clubs. Je kunt je hoe dan ook voorbereiden op een fantastisch avondje uit in een restaurant met een gezellige interieur en unieke sfeer!