13 Restaurants in Delft

Restaurants Delft: smakelijk uit eten in een boeiende stad

Delfts blauw, Johannes Vermeer en Willem van Oranje: dit vakmanschap, de kunstschilder en de voorvader van onze koninklijke familie zijn onlosmakelijk verbonden met de stad Delft. Verder biedt deze Zuid-Hollandse plaats een boeiend contrast tussen geschiedenis en moderne technologie. Wanneer je namelijk door het prachtige historische centrum loopt met zijn pittoreske grachten denk je niet snel aan onderzoeksinstituten. Toch heeft de stad TNO en Deltares binnen haar stadsgrenzen. Bovendien bevindt zich hier ook de Technische Universiteit. Maar behalve technologie en een indrukwekkende geschiedenis vind je in Delft ook volop restaurants. Ben je van plan om deze stad te bezoeken? Maak je dagje uit of weekendtrip dan helemaal af en reserveer via Quandoo een tafel in de eetgelegenheid van je keuze.

Zoek snel naar:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Toros Santiago

Binnenstad
Argentijns
5.2/619
Toros Santiago

Dolce Amaro

Binnenstad
Italiaans
4.7/638
Dolce Amaro

Restaurant Maharaja

Binnenstad
Indiaas
5.3/68
Restaurant Maharaja
Beste restaurants in de buurt?

Athene's Olijf

Binnenstad
Grieks
4.8/615
Athene's Olijf

India Garden Delft

Binnenstad
Indiaas
5.8/68
India Garden Delft

Brasserie & Restaurant De Koperen Pan

Binnenstad
Internationaal
5.6/69
Brasserie & Restaurant De Koperen Pan

La Tasca

Binnenstad
Italiaans
5.6/69
La Tasca

El Mamma Steenvoordelaan

Rijswijk
Egyptisch
5.5/66
El Mamma Steenvoordelaan

Mekhong Thai-Lao Restaurant

Binnenstad
Thais
5.1/655
Mekhong Thai-Lao Restaurant

Het Vermeertje

Binnenstad
Internationaal
5.3/6127
Het Vermeertje

Fratelli - Delft

Binnenstad
Italiaans
4.9/644
Fratelli - Delft

Fijn

Binnenstad
Internationaal
4.7/621
Fijn

Beef & More

Binnenstad
Steak
3.3/67
Beef & More
 1. 1.

  Ontdek een rijke geschiedenis en een ruim aanbod aan restaurants in Delft

  Wanneer je uit eten gaat in een van de restaurants van Delft dan bevind je je in een stad die een belangrijke rol heeft gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. De plaats begon in de 11e eeuw als een vermaard marktcentrum. Loop maar eens over het centrale marktplein en je zult zien dat deze erg groot is. In 1246 kreeg het dorp stadsrecht. Daarna groeide het uit tot een van de grootste steden van Nederland. Prins Willem van Oranje heeft er in de 16e eeuw ook een korte tijd gewoond, totdat hij werd vermoord door Balthasar Gerards. Maar niet nadat hij eerst had gezorgd dat de Nederlandse staat was opgericht. De huidige kennisstad was ook in het verleden goed in innovaties. Zo speelde het een grote rol in de drukkunst en maakte het het typische aardewerk met de fijne blauwe versieringen. Verder waren hier allerlei kunstschilders actief, zoals Johannes Vermeer en Jan Steen. Ook leefden er de historische wetenschappers Antoni van Leeuwenhoek en Reinier de Graaf. Zoals je ziet heeft de stad een rijk aanbod aan historische hoogtepunten. Maar ook vind je een royaal assortiment aan fijne restaurants in Delft.
 2. 2.

  Restaurants in Delft: bezoek de culinaire hotspots

  Voor de hoogste concentratie aan restaurants in Delft kun je het beste richting de Markt gaan. Rondom dit grote plein vind je allerlei verschillende horecagelegenheden. Ga je op donderdag, dan kun je ook langs de circa 150 kramen wandelen van de warenmarkt. Verder bieden de gezellige grachten van Delft allerlei restaurants. Ook in de buurt van de Beestenmarkt zijn veel uitgaansgelegenheden. Want behalve uit eten kun je in deze stad ook goed stappen. Daarnaast vind je er diverse theaters, bioscopen en concertzalen. Bovendien heeft de plaats een rijke culturele agenda, waarin ook in kleinere horecagelegenheden allerlei optredens plaatsvinden. Controleer dus voordat je een tafel in een van de restaurants in Delft reserveert of je het misschien kunt combineren met een concert of theatervoorstelling.
 3. 3.

  Proef regionale specialiteiten in de restaurants van Delft

  Net als Den Bosch heeft ook de stad van Willem van Oranje een bol gevuld met slagroom en met een laag chocola erbovenop. Wil je behalve restaurants bezoeken in Delft ook lekker koffiedrinken, dan moet je deze lekkernij zeker proberen. Of ben je niet zo'n slagroom- of chocoladefan? De Delftenaren hebben ook heerlijk gevuld suikerbrood. Verder heeft de stad zijn eigen stadsbrouwerij. Dit is de Koperen Kat waar je een rondleiding kunt krijgen en natuurlijk een biertje kunt proeven. De brouwerij maakt twaalf ambachtelijke bieren. Naast lokaal bier heeft de voormalige woonplaats van Prins Willem van Oranje ook een authentieke jenever. Deze heeft een stevige body, een rokerige afdronk en ruikt nog lekker ook.
 4. 4.

  Reis door de culinaire wereld via de Delftse restaurants

  De Delftenaren hebben misschien heerlijke regionale specialiteiten, qua restaurantaanbod zijn ze ook geïnteresseerd in spijzen uit het buitenland. Je vindt er eetgelegenheden met een menu gebaseerd op de Mediterranee, Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Maar ook culinaire invloeden van landen dichter bij huis, zoals Frankrijk, ontdek je in de restaurants van Delft. Sommige eetgelegenheden stellen hun menu samen met gerechten uit alle windstreken. Zo kun je bij Het Vermeertje op internationale culinaire ontdekkingsreis. Elke maand is er namelijk een themamenu. Bovendien wisselt de reguliere kaart twee keer per jaar. Ook Fijn in Delft hoort bij de restaurants die creatief aan de slag gaan met ingrediënten uit allerlei soorten culturen. Van pita's met exotische vulling tot en met spannende kipgerechten: hier kun je jouw smaakpapillen op verrassende wijze verwennen. Bovendien leeft brasserie de Koperen Pan zich graag uit met smaken uit allerlei landen. Wat denk je bijvoorbeeld van ossenhaaspuntjes die zijn gebakken op oosterse wijze? Ook Nederlandse gerechten kun je er vinden, zoals verse mosselen uit Zeeland.
 5. 5.

  Restaurants in Delft: ontdek de aantrekkelijke voordelen van Quandoo

  Als culinaire liefhebber kun je volop profiteren van Quandoo. Niet alleen reserveer je hier eenvoudig een tafel in een van de restaurants van Delft, maar kun je dat doen voor allerlei eetgelegenheden door heel Nederland. Bovendien helpen de reviews je bij het maken van de juiste keuze en kun je loyaliteitspunten verdienen. Reserveer dus snel een tafel in een van de Delftse restaurants!