4 Restaurants in Centrum, Amersfoort

Ontdek de leukste restaurants in Amersfoort centrum

Wordt het weer eens tijd voor een gezellig avondje dineren in een goed restaurant in Amersfoort centrum? Of je nu met zijn tweeën uiteten gaat of met een hele club, in Amersfoort centrum vind je restaurants die passen bij elke smaak. Zowel de Hollandse als de buitenlandse keukens zijn in de binnenstad van de stad goed vertegenwoordigd. Daarnaast is Amersfoort een ontzettend leuke stad waar je je altijd kunt vermaken. Zo kun je hier prima winkelen, één van de topmusea bezoeken of naar Dierenpark Amersfoort in Bos Birkhoven gaan. Wat is dan een betere manier om je dag af te sluiten in één van de restaurants in Amersfoort centrum. Vooral met een druk dagprogramma is het prettig om alvast een reservering op zak te hebben. Zoek voordat je op weg gaat naar Amersfoort centrum alvast een restaurant uit bij Quandoo. Zo weet je zeker dat je niet op het laatste moment nog op zoek moet naar een leuke eetgelegenheid.

Zoek snel naar:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

't Lieve Vrouwtje

Centrum
Internationaal
4.8/638
't Lieve Vrouwtje
Nieuw

Tapas Restaurant Gaudi's

Centrum
Spaans
5.0/61
Tapas Restaurant Gaudi's

Taste of India Akbar

Centrum
Indiaas
5.7/63
Taste of India Akbar
Beste restaurants in de buurt?
Nieuw

Brasserie Dichtbij

Centrum
Nederlands
6.0/61
Brasserie Dichtbij
 1. 1.

  Restaurants Amersfoort centrum: van Hollandse tot Aziatische specialiteiten

  Smaken verschillen en soms hangt het echt af van het moment waar je zin in hebt. Of je nu in de stemming bent voor Hollandse pot of Japanse sushi, in Amersfoort centrum vind je restaurants met zeer gevarieerde keukens. Ben je bijvoorbeeld in de stemming voor Turkse gerechten? Bekijk dan eens het menu van Celik of Ocakbasi Mekan. Typische Hollandse restaurants in Amersfoort centrum zijn Amershof, De Ondeugd en Meneer Pastoor. Voor de exclusievere gerechten kom je al gauw uit op de Franse keuken. Verheug je op een perfect opgemaakt bordje bij bijvoorbeeld de Overburen of Wine Bar Bistro C'est Tout. Is het moeilijk om consensus te bereiken en zoek je in Amersfoort centrum restaurants waar je iets te kiezen hebt? Ga dan voor de veelzijdige Italiaanse keuken in bijvoorbeeld Da Luca of O Sole Mio waar je altijd een ruime keuze hebt van pizza tot risotto. Ook de Aziatische restaurants in de binnenstad van Amersfoort, zoals Jia of Iza Sushi & Wok, staan bekend om hun veelzijdige menukaart.
 2. 2.

  Gezellige restaurants in Amersfoort centrum met unieke sfeer

  Amersfoort heeft een prachtig oud stadscentrum met veel panden uit de zeventiende en achttiende eeuw. De Sint-Joriskerk en de Kamperbinnenpoort stammen zelfs uit de dertiende eeuw. Daardoor zijn in Amersfoort centrum ook talloze restaurants te vinden die gevestigd zijn in prachtige oude panden met een unieke sfeer. Dineren in de binnenstad is sowieso een goede gelegenheid om het stadsgezicht eens goed in je op te nemen. Neem bijvoorbeeld de tijd om voor het diner een bezoekje te brengen aan het Mondriaanhuis, de geboorteplaats van één van de beroemdste Amersfoorters. Daarnaast kun je je ook na je culinaire ervaring in één van de restaurants in Amersfoort centrum nog vermaken. Voor een stapavond kun je bijvoorbeeld terecht in Club Fiji of Cuba Libre en voor een culturele voorstelling bij Fluor of De Lieve Vrouw.
 3. 3.

  De beste restaurants in Amersfoort centrum vind je bij Quandoo

  Met Quandoo bespaar je jezelf een eindeloze zoektocht langs talloze restaurants in Amersfoort centrum. Zoek je een intieme eetgelegenheid voor een klein gezelschap of juist een plek die geschikt is voor een uitbundig eetfestijn met een grote groep? Bij Quandoo heb je het ideale restaurant in het Amersfoortse centrum snel gevonden. Je kunt tevens eenvoudig selecteren op een bepaalde keuken, prijsklasse of recensie score. Zo is de kans groot dat jouw diner helemaal aan je verwachtingen voldoet. Quandoo maakt het je zelfs nog gemakkelijker door voor alle restaurants in Amersfoort centrum de mogelijkheid te bieden om direct een tafel te reserveren. Zo weet je zeker dat je avondje uit niet meer stuk kan!