10 Restaurants in Breda

Restaurants in Breda

Breda wordt een van de meest gezellige plaatsen van Nederland genoemd. Volgens de VVV hoort deze stad bij de vijf meest gastvrije Nederlandse steden. Tel daarbij de bourgondische mentaliteit en het zal je niet verwonderen dat je allerlei soorten restaurants in Breda vindt. Bovendien heeft deze Noord-Brabantse plaats een groot aanbod aan winkels en bezienswaardigheden. Of je nu in deze leuke stad woont of er een citytrip naartoe plant? Je zal je hier zeker niet hoeven te vervelen. Vooral liefhebbers van culinaire verrassingen kunnen zich optimaal vermaken tijdens een heerlijke ontdekkingstocht langs de restaurants van Breda.

Zoek snel naar:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Sumo Breda

Centrum
Sushi
5.1/6508
Sumo Breda

Sampurna

Centrum
Indonesisch
5.0/6186
Sampurna

Olijfje

Centrum
Mediterraans
5.6/6624
Olijfje
Beste restaurants in de buurt?

Dim Sum Bar Pacifica

Centrum
Dimsum
4.9/6196
Dim Sum Bar Pacifica

Ferilli's Caffe

Zuid
Italiaans
4.9/6102
Ferilli's Caffe

YamYam

West
Italiaans
5.4/6363
YamYam

Van Speyk

Centrum
Frans
5.3/6201
Van Speyk

Gouden Huis - Almere

Almere Stad
Aziatisch
5.3/6624
Gouden Huis - Almere

De Hemel op Aarde

Kralingen-Crooswijk
Mediterraans
5.3/6375
De Hemel op Aarde

Gastrobar Hartig

Centrum
Internationaal
5.2/6112
Gastrobar Hartig
 1. 1.

  Charmant en groen: de sfeervolle omgeving van de restaurants in Breda

  Breda heeft flair, warmte en is ook nog eens razend interessant. De stad wordt tot en met ver in de geschiedenis beschouwd als de voornaamste plaats van West-Brabant. Je vindt er dan ook talrijke bezienswaardigheden. Loop eens door het historische centrum en bewonder het kasteel. Of ontdek de gezellige haven waar je ook een paar van de beste restaurants van Breda vindt. Daarnaast is de bosrijke omgeving van de stad prachtig. De bijnaam van deze plaats is dan ook zeer toepasselijk: 'de Parel van het Zuiden'.
 2. 2.

  Restaurants in Breda: net zo gevarieerd als de samenstelling van de bevolking

  Nog een bijzonderheid is de militaire geschiedenis van de stad. Het is namelijk eeuwenlang een belangrijke vestingsplaats geweest. Als vroegere garnizoensstad heeft het bovendien diverse voormalige kazernes binnen de gemeentegrenzen. De Militaire Academie bevindt zich echter nog steeds in het stadscentrum in een van de prominentste gebouwen: het kasteel. Behalve militairen in opleiding leven er in de Brabantse plaats circa 27.000 studenten die er middelbaar of hoger beroepsonderwijs volgen. Verder heeft de stad een centrale rol in de provincie Brabant waardoor het ook aantrekkelijk is voor de beroepsbevolking. Doordat er inwoners uit allerlei inkomensklassen wonen, zijn er restaurants in Breda voor zowel hoge en lage budgets.
 3. 3.

  Asperges en het Chaamse hoen: regionale specialiteiten in Bredase restaurants

  Brabant is de bakermat van de asperges. Wanneer het aspergeseizoen is aangebroken spelen veel restaurants in Breda daar op in met speciale gerechten. Ook kun je er de eieren of het vlees van het Chaamse hoen tegenkomen. Dit kippenras is speciaal geschikt om te overleven op de zandgronden van Brabant. Verder zijn Brabanders echte koffiedrinkers, waarbij vaak iets lekkers hoort. Naast allerlei soorten taart, cake of koek is het Brabantse worstenbroodje een favoriet hapje voor bij de koffie.
 4. 4.

  Proef gerechten uit verschillende windstreken in Bredase restaurants

  In de Parel van het Zuiden kun je op culinair gebied bijna heel de wereld ontdekken. Dat begint al dicht bij huis met puur Nederlandse erwtensoep of traditionele stamppot. Eet je liever exotische gerechten? Probeer dan eens de spannende Afghaanse keuken. Ook kun je in een van de restaurants in Breda de karakteristieke schotels uit Ethiopië proeven. Verder kunnen vleeseters zich uitleven in Zuid-Amerikaanse restaurants, waarvan er meerderen in stad zijn. Hou je van de smaken uit het Verre Oosten? Verschillende restaurantsbedienen je op je wenken met Japanse, Chinese, Indonesische en Indiase gerechten. Verder vind je in de Brabantse stad allerlei eetgelegenheden die gespecialiseerd zijn in de keuken van een Europees land. Natuurlijk horen hierbij de pizza's en pasta's uit Italië. Maar ook de verfijnde keuken uit Frankrijk kom je er tegen. Bovendien kun je heerlijk gekruide ovenschotels of vlees eten in verschillende Griekse eethuizen. Om kennis te maken met verrassende Belgische gerechten hoef je overigens ook de grens niet over, want je kunt ze proeven in de Brabantse stad. Verder vind je er ook een goed aanbod voor vegetariërs en visliefhebbers. Kinderen kun je blij maken met een etentje in een van de pannenkoekenrestaurants.
 5. 5.

  Restaurants in Breda: beleef de stad op zijn best tijdens evenementen

  Wanneer je het meeste uit je bezoek aan de restaurants in Breda wilt halen, ga dan tijdens een van de grote evenementen. Zo komen tijdens het jaarlijkse Live Festival de lekkerste foodtrucks bij elkaar en zijn er popconcerten. Ook is het carnavalsfeest in deze stad ieder jaar weer een mega-happening. Voor jazzliefhebbers is het jazzfestival van deze 'Parel van het Zuiden' een must. Wil je tijdens deze evenementen uit eten in een van de restaurants in Breda? Zorg dan wel dat je vooraf een tafel reserveert, want het kan erg druk zijn in de stad.
 6. 6.

  Quandoo: Reserveer razendsnel een tafel in allerlei restaurants in Breda

  Wanneer je uit eten gaat, wil je meestal zeker weten dat je in de eetgelegenheid van je keuze terecht kan. Dat regel je snel en eenvoudig via Quandoo. Je kunt op plaatsnaam zoeken, maar ook op type keuken en de naam van het restaurant. Daarbij geven de beoordelingen van voorgaande bezoekers je meteen een indicatie of de eetgelegenheid wel of niet goed bekend staat. Overigens hoef je je zoektocht niet te beperken tot restaurants in Breda. Quandoo helpt je namelijk met je restaurantbezoek door heel Nederland!