10 Restaurants in Dordrecht

Restaurants Dordrecht: lunchen en dineren aan het water

In Zuid-Holland ligt een zeer waterrijke en pittoreske stad. Het is Dordrecht dat met restaurants, cafés en allerlei winkels een interessante optie biedt voor een dagje uit. Ook vind je in deze historische plaats meerdere boeiende bezienswaardigheden. Maar vooral is het prettig flaneren over de kades en leuk om naar de levendige scheepvaart te kijken. De stad ligt namelijk op een punt waar drie rivieren samenkomen. Het zijn de Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas. Dit unieke natuurlijke gegeven zorgt ervoor dat dit waterknooppunt het meest bevaren is van heel Europa. Hieraan helpen ook de andere grote waterwegen rondom Dordrecht mee. Bezoek de restaurants dus op de kade en kijk vanaf het terras hoe de boten voorbij varen. Een mooi plekje reserveer je eenvoudig via Quandoo.

Zoek snel naar:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Dordts Genoegen

Centrum
Internationaal
5.1/640
Dordts Genoegen

Restaurant Ammos

Centrum
Grieks
5.6/619
Restaurant Ammos

Gouden Huis - Almere

Almere Stad
Aziatisch
5.3/6577
Gouden Huis - Almere
Beste restaurants in de buurt?

Ferilli's Caffe

Zuid
Italiaans
4.8/686
Ferilli's Caffe

Pianeta Terra

Centrum
Italiaans
5.6/6139
Pianeta Terra

Kanaya

Centrum
Japans
5.3/6475
Kanaya

Zushi

Centrum
Sushi
5.4/6101
Zushi

De Hemel op Aarde

Kralingen-Crooswijk
Mediterraans
5.3/6364
De Hemel op Aarde

Kasteel Heemstede

Centrum
Internationaal
5.4/628
Kasteel Heemstede

Hosokawa

Centrum
Japans
5.3/6145
Hosokawa
 1. 1.

  Restaurants in Dordrecht: een restaurantbezoek in een stad vol geschiedenis

  Wanneer je uit eten gaat in een van de Dordrechtse restaurants heb je meteen de gelegenheid om de historische stad te ontdekken. Er zijn namelijk maar liefst ruim duizend monumenten. Dordrecht kreeg in 1220 stadsrechten van de Hollandse graaf Willem I. Het is daarmee een van de oudste steden van Holland. Er is dus tijd genoeg geweest voor het creëren van interessante bezienswaardigheden. Ga bijvoorbeeld langs het Dordts Patriciërshuis of bezoek het statige landhuis Weizigt. Ook de Gulden Os met zijn bijzondere trapgevel is een bezoekje waard. Wil je eerst nog even calorieën verbranden voordat je uit eten gaat in de restaurants in Dordrecht? Ga dan naar het Nationaal Park De Biesbosch. Dit waterrijke natuurgebied biedt allerlei mogelijkheden voor activiteiten in de buitenlucht.
 2. 2.

  De beste gebieden met restaurants in Dordrecht

  Net zoals in iedere stad vind je in Dordrecht de meeste restaurants in het centrum. Ook is dit de plek om uit te gaan en te winkelen. In de buurt van de Steegoversloot vind je verschillende eetgelegenheden bij elkaar. Langs de rivieren, zoals bij Groothoofd, zijn natuurlijk ook restaurants in Dordrecht. Wie wil er nu niet lunchen of dineren op een dergelijke unieke locatie? Ook kun je gezellig uit eten gaan op het Scheffersplein. Verder zijn er ook buiten het historische centrum aantrekkelijke restaurantopties. Wil je niet eindeloos zoeken in de stad? Kijk dan op de stadsplattegrond bij Quandoo waar je iets van je gading kunt vinden.
 3. 3.

  Proef de lokale specialiteiten in de restaurants van Dordrecht

  Met zoveel rivieren in de buurt staat er bij veel Dordrechtse restaurants vis op het menu. Of ben je een pure visliefhebber? Probeer dan een van de gespecialiseerde visrestaurants, zoals Marktzicht of De Stroper. Hier kun je zeevruchten, oesters en allerlei soorten visgerechten proberen. Verder heeft de stad zijn eigen distilleerderij. Rutte bestaat circa 150 jaar en is gespecialiseerd in gins, jenevers en allerlei likeuren. Van de jenevers zijn er zowel een jonge, oude en een gelagerde oude. Verder maakt de distilleerderij spannende likeuren op basis van natuurproducten, zoals sleedoornlikeur en wildfruitlikeur. Het is sowieso leuk om deze distilleerderij te bezoeken. Bekijk het museum en proef drankjes in de Proefkamer.
 4. 4.

  Maak je keuze uit de restaurants in Dordrecht

  Het Dordrechtse restaurantaanbod is internationaal georiënteerd. Je kunt allerlei gespecialiseerde restaurants bezoeken of in een keer een internationaal menu tot je beschikking hebben in het Dordts Genoegen op het Scheffersplein. Hier serveren ze iedere dag een dagschotel. Ook is het mogelijk om te kiezen van de vaste menukaart. Begin bijvoorbeeld met miniknoflookchampignons met Parijse boter. Neem saté met ketjappindasaus als hoofdgerecht en sluit af met een dessert van de chef. Ook Brasserie Downtown is een aanrader voor de internationaal georiënteerde culinaire liefhebber. Met een prachtig uitzicht over de Maas kun je hier onder andere genieten van crostini, tortellini en diverse soorten steaks. Ook is het mogelijk om een high tea of high wine te bestellen. Voor een volledige Aziatische menukeuze zijn er enkele Thaise restaurants in Dordrecht beschikbaar. Een trendy maaltijd in een urban chique omgeving kun je nuttigen in Copenhagen. Hier biedt de menukaart allerlei vis- en vleesgerechten. Een paar voorbeelden zijn: Coeur de Boeuf, zeebaars en Nieuw-Zeelands lam.
 5. 5.

  Restaurants in Dordrecht: maak een van de gezellige muziekfestivals mee

  Uit eten gaan in deze stad aan het water wordt nog leuker wanneer je tijdens een van de festivals gaat. Zo is er ieder jaar in het Wantijpark Parkies. Dit gratis muziekfestival laat je in een gezellige sfeer in de buitenlucht genieten van allerlei concerten. Het evenement is zeven weken lang elke maandagavond. Behalve muziek zorgt ook een gevarieerde verzameling foodtrucks voor een hapje en een drankje. Nog een heerlijk zomers evenement is het ig Rivers Festival in de binnenstad. Dit meerdaagse muziekfestival biedt verschillende soorten muziek, waaronder rock en jazz. En ook hier zijn er foodtrucks aanwezig.
 6. 6.

  Laat Quandoo je helpen bij het kiezen uit de restaurants van Dordrecht

  Heb je zin gekregen om te gaan lunchen of dineren bij een van de restaurants van Dordrecht? Raadpleeg dan eerste Quandoo. Dan zie je eenvoudig wat voor soort eetgelegenheden er in deze stad zijn en waar ze zich bevinden. Wanneer je eenmaal je keuze hebt gemaakt, dan heb je jouw tafel met een paar handelingen gereserveerd. Kijk dus snel bij Quandoo en zie ook hoe anderen de restaurants van Dordrecht ervaren hebben!