10 Restaurants in Lisse

Restaurants Lisse: fijn dineren in een puur Hollandse omgeving

Wanneer je de restaurants van Lisse bezoekt, dan bevind je je op een plek die haast niet Hollandser kan. Hier heersen water, molens en vooral veel bloemen. Het dorp wordt ook wel het Bloemendorp genoemd vanwege de omringende bollenvelden. Daarbij ligt de beroemde Keukenhof binnen de gemeentegrenzen van Lisse. Het is dus niet verwonderlijk dat het Bloemendorp en zijn omgeving jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt. Dit is namelijk de plek om mooie foto's te maken van de kleurrijke Hollandse bloemenvelden. Verder maken de Kagerplassen en de nabijgelegen Noordzee deze plaats extra aantrekkelijk als vakantieoord. Bovendien kun je er heerlijk lunchen en dineren, want Lisse heeft talrijke restaurants. Ontdek bij Quandoo het aanbod en reserveer alvast een tafel!

Zoek snel naar:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Dragon Town

Centrum
Aziatisch
5.5/6123
Dragon Town

Trattoria da Marco

Centrum
Italiaans
5.2/615
Trattoria da Marco

La Famiglia

Centrum
Italiaans
4.4/67
La Famiglia
Beste restaurants in de buurt?

De Soete Suikerbol Hillegom

Centrum
Internationaal
5.6/65
De Soete Suikerbol Hillegom

Ristorante il Mulino

Centrum
Italiaans
5.0/625
Ristorante il Mulino

Sampurna

Centrum
Indonesisch
5.0/6186
Sampurna

Salmuera

Centrum
Latijns-Amerikaans
4.7/613
Salmuera

Kanaya

Centrum
Japans
5.3/6517
Kanaya

Ferilli's Caffe

Zuid
Italiaans
4.9/6102
Ferilli's Caffe

Ristorante Assaggi

Centrum
Italiaans
5.1/675
Ristorante Assaggi
 1. 1.

  Restaurants in Lisse: eten in een eeuwenoud dorp

  Het Bloemendorp kent een lange geschiedenis. Het is namelijk ruim 800 jaar oud en heeft waarschijnlijk een Keltische oorsprong. In 1198 verscheen er voor het eerst een document waarin de officiële naam van het dorp werd genoemd. In de eerste eeuwen van zijn bestaan waren er waarschijnlijk geen restaurants in Lisse. Er heerste armoe en de mensen probeerden een bestaan op te bouwen met landbouw, veeteelt en turf. Na 1500 ontdekten de Lissenaren dat bloembollen goed gedijen op een bemeste zandgrond. Dit was de ommekeer en het arme plaatsje werd een welvarend dorp. Nu vind je in Lisse allerlei soorten restaurants, winkels en cafés. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd.
 2. 2.

  Proef de Italiaanse keuken in de restaurants van Lisse

  Meerdere restaurants van Lisse zitten bij elkaar op 't Vierkant. Dit is het gezellige dorpsplein dat ook cafés en winkels heeft. Het restaurantaanbod door het hele dorp is gevarieerd. Zo is de Italiaanse keuken goed vertegenwoordigd met meerdere eetgelegenheden. Ga bijvoorbeeld naar Pizzeria La Fontana waar je veel meer kunt krijgen dan pizza's alleen. Stel bijvoorbeeld zelf je pasta samen door spaghetti, penne of tagliatelle te kiezen met daarbij een van de sauzen. Verder zijn hier ook diverse vlees- en visgerechten. Trattoria da Marco is de mooie naam voor een sfeervol Italiaans restaurant dat allerlei verfijnde gerechten serveert. Denk hierbij aan ossenhaas met gorgonzola en verse rucola of zeebaars in een lichte tomatensaus met verse basilicum.
 3. 3.

  Ontdek een gevarieerde internationale keuken via restaurants in Lisse

  Behalve Italiaans heb je nog meer internationale opties als je in een van de restaurants van Lisse gaat eten. Zo biedt restaurant Mykonos een uitgebreide menukaart met Griekse specialiteiten. Ook kun je hier terecht voor de zogenaamde 'mezedes'. Dit is tapas op zijn Grieks, waarbij je allerlei koude en warme gerechtjes krijgt voorgeschoteld. Verder zijn er restaurants in Lisse die gespecialiseerd zijn in de Aziatische keuken. De koks van Dragon Town bereiden bijvoorbeeld allerlei Chinese specialiteiten. Probeer hier ook eens de Chinese tapas. Verder vind je in het Bloemendorp allerlei eetgelegenheden die een keuken uit alle windstreken bieden. Zo heeft Chefke's onder andere carpaccio, dubbele kipsaté en crème brulée op de menukaart staan. Ook A-muze laat zich wereldwijd inspireren, dat resulteert in gerechten als langzaam gegaarde eendenbout gelakt met een stroop van sinaasappel en teriyaki.
 4. 4.

  Restaurants in Lisse: een feest voor viseters

  Zo dicht bij zee vind je in en rondom het Bloemendorp ook een rijk aanbod aan vis. Je kunt als gezonde snack een zoute haring eten bij een van de haringkarren. Of misschien houd je meer van gebakken vis en kies je voor een bakje kibbeling? Je kunt echter ook voor een hoogstaand visgerecht goed terecht in een van de restaurants van Lisse. Maar nog beter smaakt de vis wanneer je hem eet met uitzicht op zee. Zo is het maar circa 20 minuten met de auto naar Noordwijk aan Zee waar je verschillende sfeervolle strandrestaurants vindt. Een paar minuutjes langer rijden en je komt in het gezellige Katwijk aan Zee uit. Je bezoek aan een visrestaurant in deze badplaatsen kun je met mooi weer goed combineren met een dagje strand.
 5. 5.

  Lisse: goede restaurants en een prachtige omgeving

  Behalve genieten van strand en zee zijn er rondom het Bloemendorp nog meer leuke activiteiten te doen. Ben je er in het voorjaar? Dan is de Keukenhof een must see. Een bloeiende tuin met 800 verschillende tulpen en 7 miljoen bloembollen is een ervaring om nooit te vergeten. Daarnaast kun je je laten verrassen door allerlei kunstwerken, inspiratietuinen en bloemenshows. Meer over de bloembollencultuur- en kunst kun je in het Bloemendorp ontdekken in De Zwarte Tulp. Dit museum gaat tot 500 jaar terug in de geschiedenis van de bloembollenstreek. Loop of fiets je graag de calorieën eraf na een bezoek aan een van de restaurants in Lisse? Dat biedt de omgeving je een netwerk van fiets- en wandelroutes.
 6. 6.

  Kies de juiste restaurants in Lisse

  Zoals je ziet is Lisse en zijn restaurants een bezoek waard. Ontdek daarom snel bij Quandoo nog meer over het restaurantaanbod en reserveer een tafel in je favoriete eetgelegenheid! Check vooraf ook even of vorige bezoekers het restaurant goed hebben gewaardeerd. En geef zelf je mening als je er hebt geluncht of gedineerd!