8 Restaurants in Centrum, Purmerend

Restaurants Purmerend Centrum: eten in de gezellige binnenstad

Het is altijd levendig in Purmerend. De stad is namelijk groot geworden door de markthandel, wat een bedrijvige sfeer meebracht. Vis, kaas, schapen, paarden, pluimvee en groenten: overal was een aparte markt voor. Al deze markten zijn verdwenen, maar elke dinsdag is er nog steeds een grote markt in de stad. Maar ook op een andere dag is een bezoek aan Purmerend Centrum leuk. Allerlei restaurants, cafés en winkels zorgen dat jij je er optimaal vermaakt. Bovendien heeft de stad een interessant cultureel aanbod, boeiende bezienswaardigheden en leuke evenementen. Zo kun je een etentje in een van de restaurants in Purmerend Centrum combineren met bijvoorbeeld de jaarlijkse kermis. Reserveer dan wel van tevoren een tafel, want door de populaire kermis is het erg druk in de stad.

Zoek snel naar:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Kozee Eten & Drinken

Centrum
Internationaal
5.6/681
Kozee Eten & Drinken

Mykonos Purmerend

Centrum
Grieks
5.7/67
Mykonos Purmerend

Restaurant Bardot

Centrum
Frans
6.0/63
Restaurant Bardot
Beste restaurants in de buurt?

Spijkerman Eten & Drinken

Centrum
Internationaal
5.4/6105
Spijkerman Eten & Drinken

Wokrestaurant de Doele

Centrum
Aziatisch
4.6/65
Wokrestaurant de Doele

Kriti

Centrum
Grieks
5.7/642
Kriti

The Blue Lotus

Centrum
Aziatisch
5.6/612
The Blue Lotus

De Parel

Centrum
Internationaal
De Parel
 1. 1.

  Koemarkt: de plek voor cafés en restaurants in Purmerend Centrum

  In 1434 kreeg Purmerend stadsrechten en groeide daarna uit tot een handels- en marktstad. Vanaf de 16e eeuw was hier ook de bekende grote openlucht veemarkt. Tegenwoordig worden de dieren in een overdekte ruimte verhandeld. Maar het is nog steeds bedrijvig op de Koemarkt in Purmerend Centrum. De meeste restaurants en andere horecagelegenheden vind je namelijk op en rondom dit plein. Behalve de markt stond Purmerend ook bekend om de nijverheid. Bier, jenever, buskruit, terpentijn, azijn en zeep werden er onder andere gemaakt. Ook leefde de stad van scheepsbouw en visserij. Nu spelen boten nog steeds een rol, maar dan in de vorm van een jachthaven in het centrum van Purmerend. Restaurants zijn dus ook dichtbij voor de bezoekers die via het water komen.
 2. 2.

  Restaurants in Purmerend Centrum: ontdek een grote variatie aan kookstijlen

  Met zowel het Markermeer als de Noordzee in de nabijheid komt vis veel voor op de menu's in de restaurants van Purmerend Centrum. In welke hoedanigheid je visgerecht wordt geserveerd is afhankelijk van je restaurantkeuze. Kies je voor een sliptong met gebakken krieltjes en remouladesaus in een trendy bistro zoals Spijkerman? Of proef je liever Griekse kruiden en bestel je een 'thalasina' bij Kriti? Je krijgt dan een vispotje uit de oven die gevuld is met zalm, mosselen, inktvis, gamba's en knoflookolie. In al deze en andere restaurants van Purmerend Centrum kun je overigens ook prima vleesgerechten bestellen. Ga bijvoorbeeld naar The Blue Lotus en probeer een 'hak tjieuw ngau', oftewel ossenhaas die op Chinese wijze is bereid met zwarte pepersaus.
 3. 3.

  Restaurants in Purmerend Centrum: bestel een plek via Quandoo

  Behalve Nederlandse, Griekse of Chinese vind je nog veel meer soorten restaurants in het centrum van Purmerend. Een goed overzicht daarvan heeft Quandoo gemaakt. Op dit platform kun je ook reviews lezen en eenvoudig je tafel reserveren.