203 Restaurants in Rotterdam

Restaurants Rotterdam

Als op één na grootste stad van Nederland, vind je een zeer gevarieerd aanbod aan restaurants in Rotterdam. Dit komt door de de multiculturele aard van de bevolking en de unieke volkssnacks. Daarnaast heeft de stad een aantal bekende topchefs voortgebracht, zoals Jim de Jong en Pepijn Schmeink, zodat je ook terechtkunt voor haute cuisine in toprestaurants met Michelinsterren. Als havenstad zijn er ook veel Rotterdamse restaurants te vinden die zich volledig richten op vis en zeevruchten, zowel met Nederlandse als buitenlandse keuken. Heb je de behoefte om je culinair te laten verrassen of ben je juist op zoek naar een restaurant met een bepaalde specialiteit? Bij Quandoo vind je binnen no-time een restaurant in Rotterdam dat past bij jouw smaak of stemming.

Beschikbare restaurants vinden:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

Sumo Scheveningen

Scheveningen
Sushi
5.0/6416
Sumo Scheveningen

Akihito Sushi

Rijswijk
Sushi
5.2/6405
Akihito Sushi

Sumo Den Haag 1 (Prinsestraat)

Centrum
Sushi
4.8/6312
Sumo Den Haag 1 (Prinsestraat)
Beste restaurants in de buurt?

BIT Grill

Centrum
Steak
5.0/6262
BIT Grill

De Hemel op Aarde

Kralingen-Crooswijk
Mediterraans
5.3/6330
De Hemel op Aarde

Sumo Markthal

Centrum
Sushi
5.0/6184
Sumo Markthal

Miso Asian Dining

Centrum
Aziatisch
5.4/6136
Miso Asian Dining

De Basiliek

Centrum
Internationaal
5.3/6198
De Basiliek

Restaurant Napoli

Centrum
Italiaans
5.1/6171
Restaurant Napoli

Schlemmer

Centrum
Internationaal
5.1/6174
Schlemmer

't Goude Hooft

Centrum
Internationaal
5.0/6176
't Goude Hooft

Sumo Den Haag 2 (herengracht)

Centrum
Japans
5.0/699
Sumo Den Haag 2 (herengracht)

Restaurant Vivu

Centrum
Vietnamees
5.1/6112
Restaurant Vivu

Maximo

Centrum
Italiaans
5.3/6136
Maximo

O'Pazzo Pizzeria

Centrum
Italiaans
5.0/6149
O'Pazzo Pizzeria

Restaurant Karakter

Centrum
Internationaal
5.5/6205
Restaurant Karakter

Gastrobar Hartig

Centrum
Internationaal
5.1/679
Gastrobar Hartig

Soeboer Brouwersgracht

Centrum
Indonesisch
5.3/6149
Soeboer Brouwersgracht

Sumo Rotterdam Calypso (Mauritsweg)

Centrum
Sushi
5.0/669
Sumo Rotterdam Calypso (Mauritsweg)

Cortenaer Bar & Restaurant

Centrum
Internationaal
4.6/688
Cortenaer Bar & Restaurant
 1. 1.

  Volkse restaurants met Rotterdamse eetcultuur

  Als arbeidersstad bestaat er in Rotterdam een rijke volkscultuur. Daarbij horen natuurlijk de plaatselijke snacks zoals de kapsalon. Daarnaast kun je hier ook heel goed terecht voor goede hamburgers, broodjes met riante porties kebab en natuurlijk alle Nederlandse snack-klassiekers: van kroket tot bamibal. Ook is de stad zijn roots niet vergeten op het gebied van traditionele gerechten. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal restaurants die de Rotterdamse uierboord serveren. Het is tegenwoordig echter geen volksgerecht meer, maar een ware delicatesse. En doordat er al sinds jaar en dag veel Surinamers wonen, zijn ook Surinaamse gerechten gemeengoed geworden onder een groot deel van de lokale bevolking van 'Roffa'.
 2. 2.

  Multiculturele mix van restaurants in Rotterdam

  Deze multiculturele stad bestaat voor ongeveer de helft uit niet-Nederlanders. De grootste groep bestaat uit Surinamers die onder andere de roti naar de stad brachten. Andere grote groepen zijn Turken, Marokkanen en Antilianen die de plaatselijke keukens hebben verrijkt met onder andere kebab, shoarma en couscous. Daardoor kun je, meer dan in welke Nederlandse stad dan ook, terecht voor Turkse, Marokkaanse, Chinese, Indiase, Surinaamse, Italiaanse, Japanse en andere exotische gerechten in de vele buitenlandse restaurantsdie Rotterdam rijk is. Naast het feit dat dit een enorme variëteit betekent op culinair gebied met exotische kruiden en bereidingswijzen, geniet je hierdoor ook van een unieke sfeer in veel restaurants in Rotterdam.
 3. 3.

  Haute cuisine met Michelinsterren in Rotterdamse restaurants

  Verscheidene Rotterdamse restaurants hebben ook een behoorlijke naam opgebouwd op het gebied van haute cuisine. Dat uit zich in een aanzienlijke hoeveelheid restaurants in Rotterdam met Michelinsterren. Iedereen heeft wel eens een bijzondere gelegenheid te vieren die vraagt om een exclusief diner met een bijpassende wijn en een uitmuntend dessert. In de Nederlandse havenstad is het niet moeilijk om een 1- of 2-sterrenrestaurant te vinden waar je fantastisch kunt dineren om iets speciaals in stijl te vieren. Al hoef je natuurlijk niet altijd te wachten op die ene gebeurtenis om jezelf en je partner te verwennen met een heerlijk avondje uiteten.
 4. 4.

  Rotterdamse restaurants in Oud West en Oud Noord

  Het aanbod aan restaurants in Rotterdam verschilt doorgaans van wijk tot wijk. Zo hebben de oudere stadsdelen Oud West en Oud Noord beide een uniek karakter qua sfeer en restaurantaanbod. In Oud West vind je veel Aziatische invloeden met onder andere gezellige Thaise en Chinese restaurants tussen de toko's en Oriëntaalse supermarktjes. Daarnaast kun je in dit stadsdeel terecht voor fantastisch Italiaans eten en stijlvolle eetcafés. Oud Noord is populair onder de jonge plaatselijke bevolking en er worden hier regelmatig gezellige evenementen georganiseerd. Het aanbod restaurants in deze wijk is voor een groot deel multicultureel en loopt uiteen van Thais en Turks tot Italiaans en Spaans.
 5. 5.

  Dineren in de hipste restaurants van Rotterdam

  Er zijn natuurlijk ook nieuwe en moderne wijken waar je kunt genieten van een hippe sfeer en eigentijdse eetgelegenheden. Op het Deliplein, ten zuiden van de Erasmusbrug, vind je een aantal van de hipste tentjes. Bijvoorbeeld bistro's in Parijse stijl en ambachtelijke ontbijt- en lunchrooms. Het gebied rondom de Witte de Withstraat, dichtbij het metrostation Eendrachtsplein, is tegenwoordig ook populair onder liefhebbers van haute cuisine. Tussen de galeries, nachtclubs en cocktailbars vind je hier verrassende plekken waar je kunt genieten van hoogstaande gerechten.
 6. 6.

  Rotterdamse restaurants met verse visgerechten

  In de stad van Feijenoord kun je uitstekend terecht voor vis. Dat komt niet alleen doordat de stad direct aan de Noordzee ligt; als grootste havenstad van Europa komt hier ook de verse vis uit andere gebieden binnen. Voor Rotterdamse restaurants die in vis gespecialiseerd zijn, is dit natuurlijk een zeer gunstig gegeven. Je vindt dan ook een groot aantal restaurants in Rotterdam die voornamelijk bekendstaan om hun uitmuntende visgerechten. Daarbij zijn het vanzelfsprekend de mediterraanse en Japanse etablissementen die de boventoon voeren met onder andere paella en sushi. Maar natuurlijk zijn in de juiste seizoenen ook typisch Nederlandse visgerechten en zeevruchten, zoals mosselen, garnalen, makreel en paling, goed vertegenwoordigd.