87 Restaurants in Utrecht

Restaurants in Utrecht

Als je aan het begin van de avond door het centrum van Utrecht loopt, dan weet je het zeker: je bevindt je in een culinaire hotspot. In de binnenstad van de Domstad hangt namelijk de geur van gerechten uit allerlei windstreken. Eigenlijk heb je, wanneer je over de grachten loopt, een wereldkeuken onder je voeten. Veel restaurants in Utrecht zijn namelijk gehuisvest in de kelders aan de Oude Gracht. Maar ook in de panden boven de grond barst het in deze stad van de eetgelegenheden. In ieder geval kun je er op elk moment van de dag een geschikte maaltijd bemachtigen: van een fancy ontbijt tot en met een trendy diner.

Zoek snel naar:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst
Nieuw

El Qatarijne

Centrum
Mediterraans
5.3/67
El Qatarijne

Kasteel Heemstede

Centrum
Internationaal
5.4/632
Kasteel Heemstede

Restaurant La Grotta

Centrum
Italiaans
4.7/691
Restaurant La Grotta
Beste restaurants in de buurt?

Dim Sum Bar Pacifica

Centrum
Dimsum
4.9/6196
Dim Sum Bar Pacifica

Namaskar

Centrum
Indiaas
5.3/691
Namaskar

Vino e Pane

Centrum
Grieks
5.4/6255
Vino e Pane

La Cantina di David

Centrum
Italiaans
5.4/6129
La Cantina di David

Hemingway

Centrum
Internationaal
5.0/632
Hemingway

Mahanakorn

Centrum
Thais
4.7/614
Mahanakorn

Grieks Restaurant Mykonos

Centrum
Grieks
5.3/673
Grieks Restaurant Mykonos

Taj Mahal Indiaas Restaurant

Centrum
Indiaas
4.8/6135
Taj Mahal Indiaas Restaurant

Indiaport Utrecht

Centrum
Indiaas
3.8/65
Indiaport Utrecht

Grand Café Zussen

Centrum
Internationaal
4.5/64
Grand Café Zussen

Restaurant Saigon

Centrum
Vietnamees
5.0/68
Restaurant Saigon

Meat & More

Centrum
Internationaal
4.6/65
Meat & More

Grieks Restaurant Corfu

Centrum
Grieks
5.7/610
Grieks Restaurant Corfu

Stafili

Centrum
Mediterraans
4.9/614
Stafili

Restaurant Zinnia

Zuidwest
Japans
5.2/6665
Restaurant Zinnia

Proost

Oost
Internationaal
5.2/646
Proost

Kyushu

Centrum
Sushi
5.3/625
Kyushu
 1. 1.

  Restaurants in Utrecht: een centrale ontmoetingsplek voor heel Nederland

  De Domstad is van oudsher een studentenstad. Dat verklaart het grote aanbod van horecagelegenheden, want waar studenten zijn, wordt er uitgegaan. Daarbij ligt de stad in het midden van Nederland. Doordat bovendien het Centraal Station vlakbij de binnenstad is, is het aantrekkelijk om met één of meerdere personen in een Utrechts restaurant af te spreken. Oud-studiegenoten, zakenpartners, collega's, familie of vrienden: ze ontmoeten elkaar in de restaurants in Utrecht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je allerlei dialecten en accenten hoort tijdens een etentje in de historische Domstad.
 2. 2.

  Ontdek gerechten uit de hele wereld in restaurants in Utrecht

  Van de regionale specialiteiten is vockingworst wel de bekendste. Grote kans dat je deze in het café kunt bestellen bij een biertje of wijntje. Veel minder bekend zijn 'smoort' en 'vijfschaft'. De eerste is een weipap met fruit, de tweede is een avondmaal met bruine bonen, aardappelen, appelen, wortelen en uien. Vijfschaft en smoort zal je niet snel tegenkomen op de menukaart van een Utrechtse restaurant. Je hebt eerder de mogelijkheid om te kiezen voor Aziatische, Mediterrane, Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse gerechten.
 3. 3.

  Restaurants in Utrecht: laat je verrassen door originele kookcreaties

  Ook al ga je naar een puur Nederlands eetcafé, je hebt grote kans dat de gerechten die je voorgeschoteld krijgt exotische invloeden bevatten. De koks in de Utrechtse restaurants blinken namelijk uit in creativiteit. Ze moeten wel, want met zoveel eetgelegenheden in één stad is de competitie ijzersterk. Daarbij zijn allerlei soorten sushi's, tapas, pizza's en roti's goed vertegenwoordigd in deze studentenstad. De reguliere bistro onderscheidt zich daarom door bijvoorbeeld biologische producten te gebruiken of door een bijzonder originele presentatie.
 4. 4.

  Eten in restaurants in Utrecht: van low budget tot exclusief

  Behalve veel studenten en bezoekers vind je in de Domstad allerlei andere soorten inwoners. Zo is het ook een geliefde woonplaats voor degenen die hard aan hun carrière werken. Zie je immers een nieuwe carrièrekans voorbijkomen, dan kun je van baan verwisselen zonder dat je moet verhuizen. Daarom vind je in Utrecht restaurants voor ieder budget. Veel eetcafés hebben bijvoorbeeld een voordelig dagmenu. Ook zijn er culturele instellingen die spotgoedkoop vegetarisch maaltijden serveren. Verder zijn er pizzeria's en Chinese restaurants in Utrecht waar je smakelijk kan eten zonder dat het een aanslag is op je budget. Wil je wat meer besteden? Dan zijn er diverse chique Utrechtse restaurants waar je kan kennismaken met de meest trendy kooktechnieken of juist genieten van traditionele vakmanschap.
 5. 5.

  Combineer een avond uit met een diner in een Utrechts restaurant

  Behalve het grote aanbod eetgelegenheden aan de grachten, vind je ook veel eetmogelijkheden op de Neude en het Janskerkhof. Het grote voordeel van deze stad is dat veel horecagelegenheden op loopafstand van elkaar liggen. Zo kun je een restaurantbezoek eenvoudig combineren met een avond uit. Ook vind je diverse theaters, bioscopen en concertzalen in de omgeving van de restaurants. Bovendien wil je vast de juiste ambiance wanneer je buiten de deur gaat eten. Zo kun je eerst langs de verschillende eetgelegenheden gaan om te zien of de inrichting de juiste sfeer heeft. Misschien zoek je iets intiems voor een diner met je partner? Of heb je liever een zaak met een coole trendy uitstraling voor de afspraak met je zakenpartner? Vergeet ook niet om voor leuke eetgelegenheden in de zijstraten van het centrum te kijken, zoals de bedrijvige Voorstraat.
 6. 6.

  Restaurants in Utrecht: reserveer eenvoudig vooraf een tafel

  Utrecht en restaurants: het is een gouden combinatie. Voor lekkerbekken is de stad dan ook een absolute trekpleister. Wanneer je op de bonnefooi naar één van je favoriete restaurants in de Domstad vertrekt, dan loop je de kans dat er geen tafeltje beschikbaar is. Zeker als het om een speciale gelegenheid gaat, is de juiste sfeer belangrijk. Voor een geslaagde lunch of aangenaam diner kun je daarom het best vooraf reserveren via Quandoo. Ook als je nog geen idee hebt naar welk restaurant je in Utrecht wilt gaan, biedt ons reserveringssysteem uitkomst. De beschrijvingen en foto's van de restaurants laten je direct zien om wat voor sfeer en keuken het gaat. Daarbij biedt ons reserveringssysteem nog meer voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe de eetgelegenheden worden beoordeeld en is het mogelijk om loyalty points te ontvangen. Probeer het gewoon eens en reserveer een plek in een van de restaurants van de gezellige Domstad!