10 Restaurants in Zaandam

Restaurants Zaandam: volop genieten in een oer-Hollandse ambiance

Midden in Noord-Holland vindt je Zaandam en zijn restaurants waar je volop kunt genieten in een oer-Hollandse ambiance. Als dit je aanspreekt, dan is deze bijzondere stad voor jou de uitgelezen plek om een leuke dag, een heerlijk lang weekend of een complete vakantie van een of meerdere weken door te brengen. Je vindt er unieke woningen die gebouwd zijn in een typerende stijl zoals je die nergens anders aantreft. Het hele gebied rond de stad biedt fraaie vergezichten in een prachtig oud polderlandschap met een grote diversiteit aan weidevogels. Je kunt er na een dag met uitgestrekte wandelingen of autoritten langs aantrekkelijke bezienswaardigheden uitstekend eten in een van de gastvrije restaurants die in Zaandam te vinden zijn. Je wordt er vriendelijk ontvangen door behulpzaam personeel dat je graag om de hoogte stelt van streekproducten en andere lekkernijen die er verkrijgbaar zijn.

Zoek snel naar:
Sorteren op:Meest relevante eerst
 • Meest relevante eerst
 • Best beoordeelde eerst
 • Meest beoordeelde eerst
 • Duurste eerst
 • Goedkoopste eerst

De Zaanse Molen - Asian Fusion & Japanse Teppanyaki Restaurant

Centrum
Aziatische fusie
5.2/639
De Zaanse Molen - Asian Fusion & Japanse Teppanyaki Restaurant

Zaanse Kathmandu Kitchen

Centre
Nepalees
5.3/621
Zaanse Kathmandu Kitchen

PROOST & STROOP

Noord
Nederlands
4.0/61
PROOST & STROOP
Beste restaurants in de buurt?

Panchos Cantina

Centrum
Mexicaans
5.1/636
Panchos Cantina

Brasserie De Smuiger

Centrum
Internationaal
5.6/638
Brasserie De Smuiger

El Toro - Zaandam

Centrum
Argentijns
5.0/613
El Toro - Zaandam

Roezemoes Zaandam

Centrum
Internationaal
5.4/619
Roezemoes Zaandam

Manzo's Bar Bistro

Centrum
Internationaal
Manzo's Bar Bistro

Wonder's Zaandam

Centrum
Internationaal
Wonder's Zaandam

Van Speyk

Centrum
Frans
5.3/6202
Van Speyk
 1. 1.

  Online een keuze maken uit de beste restaurants die Zaandam rijk is

  Het is geen kleinigheid om, wanneer je niet bekend bent in de stad, in Zaandam goede restaurants te selecteren die precies aan jouw verwachtingen voldoen. Wat dat betreft mag je blij zijn dat Quandoo er is. Via de website of de handige app, kun je alle horecagelegenheden in de stad snel online bekijken, de menu’s en prijzen vergelijken en kennisnemen van de reviews die eerdere gasten voor je achter hebben gelaten. Als klap op de vuurpijl kun je ook nog eens gebruik maken van de mogelijkheid om via Quandoo direct online je reservering te plaatsen in een van de restaurants van Zaandam. Als dat geen goede service is! Zo kun je je, zonder je veder zorgen te maken over een beschikbaar tafeltje rond etenstijd, met volle aandacht wijden aan je bezoek aan onder andere het Zaans Museum, rivier de Zaan, de Albert Heijn Museumwinkel en het Cacao Museum.
 2. 2.

  Internationale culinaire hoogstandjes in de restaurants van Zaandam

  Vanzelfsprekend kun je in verschillende restaurants in Zaandam een goede Hollandse maaltijd met groente, aardappelen en vlees bestellen. Maar zeker ook wanneer je een liefhebber van buitenlandse gerechten bent, kun je in de stad goed terecht. Je vindt er bijvoorbeeld de Griekse, Italiaanse, Surinaamse, Chinese en Indiase keuken en ook Japanse maaltijden in eersteklas gelegenheden waar je zowel voor een goede lunch als een compleet diner meer dan goed terecht kunt. Daarvoor ga je natuurlijk eerst het een en ander zien waaronder wellicht de Julianabrug in Zaandijk, Droogmakerij de Beemster en museum het Czaar Peterhuisje dat als een van de oudste houten huisjes van Nederland geldt. Je kunt het vinden in de Russische buurt, vlakbij de restaurants in Zaandam die je vlot online via Quandoo vindt.
 3. 3.

  Maak van alles mee in Zaandam en zijn restaurants

  In Zaandam en de restaurants van de stad beleef je altijd op alle fronten een erg leuke dag. Wat dacht je van een tochtje langs onder meer de Sint-Bonifatiuskerk, de oude sluis, het uit Zaanse huisjes opgebouwde Inntel Hotel en het unieke uit 2011 daterende gemeentehuis dat qua architectuur eveneens geïnspireerd is op de bouwstijl van Zaanse huisjes. En dat alles vindt je vlakbij de vele restaurants die Zaandam rijk is en waar je, na een dag vol ontdekkingen, helemaal bijkomt tijdens een uitstekende maaltijd. Het wordt je allemaal op loopafstand in de schoot geworpen wanneer je voor korte of langere tijd in de stad verblijft.
 4. 4.

  De restaurants van Zaandam: kindvriendelijk en een en al topkwaliteit

  Wanneer je de stad met kinderen bezoekt, hoef je niet bang te zijn dat je in Zaandam geen geschikte restaurants vindt. Er is op culinair gebied in veel eetgelegenheden ruim voldoende rekening gehouden met de specifieke behoeften van kinderen. Quandoo biedt je de mogelijkheid om online ook verschillende restaurants in Zaandam te selecteren op een kindvriendelijke omgeving en op kinderen gerichte lunch- en dinergerechten. Je zult zien dat je kunt rekenen op de absolute topkwaliteit die hoort bij echt culinair verwend worden na een dag met bezoeken aan de houthaven, de vermaarde Zaanse Schans aan de oostoever van de Zaan, het Verkadepaviljoen, het Hembrug Museum en de klompenmakerij en klompenwinkel in de stad.
 5. 5.

  Smakelijk eten en nagenieten in de restaurants van Zaandam

  Na een dag vol verrassende bezienswaardigheden loopt je hoofd over van alle overweldigende indrukken in de stad. Op dat moment wordt het tijd om je online via Quandoo gereserveerde tafeltje in een van de restaurants in Zaandam op te zoeken. Daar kun je smakelijk eten en nagenieten van alles wat door de dag heen op je pad gekomen is. En dat is nogal wat! Je hebt ongetwijfeld veel leuke foto’s gemaakt met je digitale camera of smartphone. Je kunt ze onder het eten samen met je reisgenoten bekijken en nog een keer stilstaan bij al het goede dat de stad te bieden heeft.