Menu from Bolwerk
Browse the menu highlights at Bolwerk and explore the popular dishes people are craving! From starters to something sweet, take a look at what’s in store when you book a table at Bolwerk. Besides the flavours, you can even check out the prices at this popular spot. Mmmm, we're getting hungry already...
Menu highlights
Includes dishes that are:
Vegetarian
Entrées
BURRATA
Hele burratakaas, gevuld met een crème van frambozen en oude balsamico, op gesauteerde cherrytomaatjes, geserveerd met een fondue van licht gerookte scamorza.
ZEEDUIVEL
Hollandse zeeduivel, voorzien van krokant laagje gemberpaneer, met sinaasappel-venkel, groentescheuten en een lichte mortadellamousse.
TARTAAR
A la minute handgesneden tartaar van gemarineerde Maas-Rijn-IJssel runderhaas met een reductie van mango en stukjes passievrucht, gezouten met haringkaviaar, op een komkommeryoghurtdressing.
Breakfast
BOLWERK ONTBIJT
Brood, croissant, boter, kaas & ham, jam, yoghurt granola & honing, gebakken ei, verse jus d’orange, koffie of thee
ONTBIJT DELUXE
Brood, croissant, boter, kaas & ham, jam, yoghurt granola, honing & vers fruit, roerei met gerookte zalm, prosecco, verse jus d’orange, koffie of thee
UITSMIJTER
met ham en/of kaas
Lunch
CROQUE MONSIEUR
ham & kaas
BROOD CARPACCIO
met groene pesto of truffelmayonaise
TOMATENSOEP
Mains
LAM
De filet van Nederlands lam wordt volgens de sous vide methode bereid, kort afgebakken met Bordeaux Grand Cru en tijm, tenslotte getrancheerd en samen met groene asperges, artisjok en een schuim van witte wijn en gember gepresenteerd.
OS
Slow cooked ossenhaas van topslager Piet van den Berg, licht gekarameliseerd, met peterelieschuim, op een van langoustinebouillon gemaakte sabayon met strepen van rabarbercrème. De ossenhaas wordt vergezeld door gekarameliseerde gerookte paling op een bedje van mais crème en een groentescheuten-Reypenaer VSOP salade.
VIS
Op de huid gebakken doradefilet, gevuld met paddestoelen, begeleid door quenelles van groene en rode tomatencompote en van walnoten-rozijnen-Parmezaan.
Desserts
TRUFFEL & PROFITEROLE
Kersentruffels met beignets van aardbeien-stracciatellamousse gedoopt in witte chocolade.
CHOCOLADE
6 structuren van chocolade in de vorm van een coeur coulant, bittere chocobiscuits, mousse en ijs van Callebaut chocolade
KAASPLANK
Een selectie van Hollandse kazen met appelstroop uit de Betuwe