Menukaart van Bolwerk
Menu highlights
Heeft de volgende opties:
Vegetarisch
Voorgerechten
BURRATA
Hele burratakaas, gevuld met een crème van frambozen en oude balsamico, op gesauteerde cherrytomaatjes, geserveerd met een fondue van licht gerookte scamorza.
ZEEDUIVEL
Hollandse zeeduivel, voorzien van krokant laagje gemberpaneer, met sinaasappel-venkel, groentescheuten en een lichte mortadellamousse.
TARTAAR
A la minute handgesneden tartaar van gemarineerde Maas-Rijn-IJssel runderhaas met een reductie van mango en stukjes passievrucht, gezouten met haringkaviaar, op een komkommeryoghurtdressing.
Ontbijt
BOLWERK ONTBIJT
Brood, croissant, boter, kaas & ham, jam, yoghurt granola & honing, gebakken ei, verse jus d’orange, koffie of thee
ONTBIJT DELUXE
Brood, croissant, boter, kaas & ham, jam, yoghurt granola, honing & vers fruit, roerei met gerookte zalm, prosecco, verse jus d’orange, koffie of thee
UITSMIJTER
met ham en/of kaas
Lunch
CROQUE MONSIEUR
ham & kaas
BROOD CARPACCIO
met groene pesto of truffelmayonaise
TOMATENSOEP
LAM
De filet van Nederlands lam wordt volgens de sous vide methode bereid, kort afgebakken met Bordeaux Grand Cru en tijm, tenslotte getrancheerd en samen met groene asperges, artisjok en een schuim van witte wijn en gember gepresenteerd.
OS
Slow cooked ossenhaas van topslager Piet van den Berg, licht gekarameliseerd, met peterelieschuim, op een van langoustinebouillon gemaakte sabayon met strepen van rabarbercrème. De ossenhaas wordt vergezeld door gekarameliseerde gerookte paling op een bedje van mais crème en een groentescheuten-Reypenaer VSOP salade.
VIS
Op de huid gebakken doradefilet, gevuld met paddestoelen, begeleid door quenelles van groene en rode tomatencompote en van walnoten-rozijnen-Parmezaan.
Nagerechten
TRUFFEL & PROFITEROLE
Kersentruffels met beignets van aardbeien-stracciatellamousse gedoopt in witte chocolade.
CHOCOLADE
6 structuren van chocolade in de vorm van een coeur coulant, bittere chocobiscuits, mousse en ijs van Callebaut chocolade
KAASPLANK
Een selectie van Hollandse kazen met appelstroop uit de Betuwe
Meer informatie over het restaurant: Bolwerk
Ter hoogte van de Sint Jansstraat bevond zich in de stadsmuur de 14e eeuwse Koepoort, de uitvalspoort van de stad richting Vlijmen. Omdat een poort een kwetsbaar punt was in de verdediging van de stad werd in 1528 het Bolwerk Sint-Jan aangelegd: een driehoekig verdedigingswerk met aan de kopse kant een nieuwe stadspoort: de Sint Janspoort. Waar vroeger de middeleeuwse stadspoort gelegen was, bevindt zich nu het informatiecentrum Bolwerk Sint Jan en restaurant brasserie het Bolwerk.
Het Bolwerk Sint Jan in Den Bosch bestaat uit een gebouw dat in de stadswal verdwijnt met daarboven een dakpark. Ontwerper van het dakpark is Martien van Osch van OSLO Ontwerp Stedelijke en Landschappelijke Omgeving. Van Roosmalen van Gessel Architecten hebben het gebouw ontworpen. Het Bolwerk Sint Jan maakt deel uit van het overkoepelende project ‘Vestingwerken’ binnen ‘s-Hertogenbosch.
Veelgestelde vragen
Heeft Bolwerk zitgelegenheid buiten?
Heeft het restaurant Bolwerk parkeergelegenheid?
Wil je een tafel reserveren bij Bolwerk?
Waarom is Bolwerk zo populair? Heerlijk Internationaal eten en drinken zorgen ervoor dat gasten terugkomen bij Bolwerk. Gelegen in Binnenstad in Den Bosch, serveert Bolwerk gerechten zoals Internationaal. Ontdek wat Bolwerk onderscheidt van andere restaurants in Den Bosch en reserveer vandaag nog een tafel om van je volgende maaltijd te genieten!
