Menukaart van Bolwerk
Bekijk het menu van Bolwerk en ontdek de lievelingsgerechten van gasten. Droom weg bij de verleidelijke gerechten die op jou wachten als je een tafel reserveert bij Bolwerk. Je ziet ook de prijzen, zodat je weet waar je aan toe bent.
Menu highlights
Heeft de volgende opties:
Vegetarisch
Voorgerechten
BURRATA
Hele burratakaas, gevuld met een crème van frambozen en oude balsamico, op gesauteerde cherrytomaatjes, geserveerd met een fondue van licht gerookte scamorza.
ZEEDUIVEL
Hollandse zeeduivel, voorzien van krokant laagje gemberpaneer, met sinaasappel-venkel, groentescheuten en een lichte mortadellamousse.
TARTAAR
A la minute handgesneden tartaar van gemarineerde Maas-Rijn-IJssel runderhaas met een reductie van mango en stukjes passievrucht, gezouten met haringkaviaar, op een komkommeryoghurtdressing.
Ontbijt
BOLWERK ONTBIJT
Brood, croissant, boter, kaas & ham, jam, yoghurt granola & honing, gebakken ei, verse jus d’orange, koffie of thee
ONTBIJT DELUXE
Brood, croissant, boter, kaas & ham, jam, yoghurt granola, honing & vers fruit, roerei met gerookte zalm, prosecco, verse jus d’orange, koffie of thee
UITSMIJTER
met ham en/of kaas
Lunch
CROQUE MONSIEUR
ham & kaas
BROOD CARPACCIO
met groene pesto of truffelmayonaise
TOMATENSOEP
Hoofdgerechten
LAM
De filet van Nederlands lam wordt volgens de sous vide methode bereid, kort afgebakken met Bordeaux Grand Cru en tijm, tenslotte getrancheerd en samen met groene asperges, artisjok en een schuim van witte wijn en gember gepresenteerd.
OS
Slow cooked ossenhaas van topslager Piet van den Berg, licht gekarameliseerd, met peterelieschuim, op een van langoustinebouillon gemaakte sabayon met strepen van rabarbercrème. De ossenhaas wordt vergezeld door gekarameliseerde gerookte paling op een bedje van mais crème en een groentescheuten-Reypenaer VSOP salade.
VIS
Op de huid gebakken doradefilet, gevuld met paddestoelen, begeleid door quenelles van groene en rode tomatencompote en van walnoten-rozijnen-Parmezaan.
Nagerechten
TRUFFEL & PROFITEROLE
Kersentruffels met beignets van aardbeien-stracciatellamousse gedoopt in witte chocolade.
CHOCOLADE
6 structuren van chocolade in de vorm van een coeur coulant, bittere chocobiscuits, mousse en ijs van Callebaut chocolade
KAASPLANK
Een selectie van Hollandse kazen met appelstroop uit de Betuwe