Menukaart van Foodism
Menu highlights
Salades
Legums Grella
Salade van gegrilde groenten, van het seizoen
Sunny Salade
Rucola, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, manchego
Oranje Boven
Oranje-boven-salade: gedroogde abrikoosjes, ansjovis in een sinaasappel-balsamico dressing
Chorizo
pittige Spaanse worstjes gebakken in ui en knoflook
Dell Avocado Pomodori di Pollo
Salade van oven geroosterde kip met avocado en tomaat
El Salmón Anaranjado
Zalm met een koriander - gember - sinaasappel salsa
Specialiteiten
Cevap
echte ćevapčići - klassieke rund & lams gehakt rolletjes, een joegoslavisch feestje
The End of Chicken as We Wnow It
Gegrilde kippendij
Pleskavica
Huisgemaakte duo hamburger
Nagerechten
Panacotta
Brown Eyed Girl
Chocolate cake/brownie
Dessert van de Dag
Meer informatie over het restaurant: Foodism
Restaurant Foodism, gelegen aan de nassaukade nabij de Jordaan, kunt u terecht voor bijzondere maaltijden uit de mediteraanse en Oost-Europese keuken. Het restaurant biedt de perfecte gelegenheid om met vrienden samen te komen en nieuwe gerechten uit te proberen. Maak kennis met Oost-Europese gerechten als de Prebranac - witte bonen uit de oven in pittige saus. Of de Joegoslavische Cevapcici – klassieke rund & lams gehaktrolletjes.
Veelgestelde vragen
Serveert het restaurant Foodism Internationaal eten?
Heeft het restaurant Foodism parkeergelegenheid?
Wil je een tafel reserveren bij Foodism?
De gerechten bij Foodism worden bereid met verse ingrediënten en zijn uiterst smakelijk voor een bescheiden prijsje. Bediening is vriendelijk, oplettend en geeft al zijn gasten persoonlijke aandacht.
Probeer specialiteiten als de Prebanac en de Joegoslavische Cevapcici. Ook voor de vegetariër zijn er genoeg heerlijke gerechten. Kortom, bij Foodism kunt u een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding verwachten. Reserveer vandaag nog een tafel bij Foodism gelegen aan de nassaukade 122 in Amsterdam, de Jordaan.
Foodism startte in oktober 1997 en is heropend in 2011 op een nieuwe locatie: Nassaukade 122 in Amsterdam. De bar annex restaurant zet hier de bewezen formule van eenvoudig en gezond eten voort. We serveren onze gerechten met aandacht, op een elegante manier. De chef-kok Pedja Simsic begon zijn carrière in de Japans macrobiotische keuken: een evenwichtige manier om echt lekker eten te bereiden. Met zijn Slavische achtergrond heeft hij deze kookstijl gecultiveerd naar een meer mediterrane smaak. De dagelijkse leiding is in handen van een driemanschap uit Bosnië, Servië en Monte Negro: Ado Mujcinovic, Pedja Simsic en Zeljko Odzic.
