Over Christophe
Meer informatie over het restaurant: Christophe
Christophe is gevestigd aan de Leliegracht 46 in Amsterdam. Het restaurant staat bekend om haar prachtige ambiance en heerlijk verrassende culinaire hoogstandjes. Chef Jean-Joel Bonsens serveert u overheerlijke gerechten van de klassieke Franse keuken met een mix van de unieke kruiden en invloeden uit het Mediterrane gebied. Neem een kijkje in de gevarieerde menukaart of ontdek de Christophe ‘bootmand’, een vers klaargemaakte bootmand samengesteld met dezelfde aandacht voor detail die je van een diner bij Christophe kunt verwachten. Reserveren op zaterdag? Bel dan naar Christophe en vraag naar beschikbaarheid.
Veelgestelde vragen
Heeft Christophe zitgelegenheid buiten?
Heeft het restaurant Christophe parkeergelegenheid?
Wil je een tafel reserveren bij Christophe?
Nadat Jean Joel Bonsens, geboren in Frankrijk, in 1986 afstudeerde als ‘beste leerling chef van de Seine en Marne’ deed hij zijn eerste ervaringen op in het drie sterren restaurant van Paul Bocuse in Lyon. Na Bocuse werkte hij bij het twee sterren restaurant Les Templiers in Loiret, waarna hij in 1991 ging samenwerken met Chef Christophe Royer in Restaurant Christophe (Leliegracht 46 in Amsterdam). Binnen twee jaar was Jean-Joel daar Chefkok en zette hij de klassieke Franse traditie van Chef Royer voort, tegelijkertijd experimenterend met de unieke kruiden en invloeden uit het Mediterrane gebied.
Voeg bij zijn streven naar perfectie, de wijn keuzes van Ellen Mansfield, sommelier. Keuzes uit bijzondere Mediterrane wijngaarden en locaties in Frankrijk, Spanje, Italie en Portugal, die het eten op delicate wijze vervolmaken. Haar grote kennis van de kleinere wijngaarden verzekert de uniekheid van haar keuzes. Deze opmerkelijke wijnen vullen de meer traditionele Europese wijnen aan die ook op de lijst staan. Hun samenwerking schept een perfecte eenheid. In Januari 2006 namen Jean-Joel Bonsens en Ellen Mansfield het Restaurant Christophe over van Christophe Royer, de oorspronkelijke eigenaar sinds 1987. In het najaar 2006 gaf architect Jeroen Wolterink het restaurant een nieuw gezicht overeenkomstig de visie van Ellen en Jean-Joel. De basis van dit plan was een omgeving creëren voor een gezellige, elegante eet ervaring. Ontdek de keuken van Chef Jean-Joel aan de Leliegracht in Amsterdam.