Menukaart van Christophe
Menu highlights
3 Umami oesters op ijs
Fondant van geconfijte aubergine
met een coulis van tomaat en sinaasappel, salade van verse kruiden
Rillettes van gevogelte met lauwwarme groene asperges
cômpote van gekonfijte venkel met dille, croûton met geitenkaas
Nage van rode bieten met groenten van de markt en verse kruiden
Gebraden kalfstaartstuk en kalfszwezerik met artisjok poivrade
frituur van zoete aardappel en kalfsjus
Ragoût’ van zeekreeft met verse coco de paimpol bonen
gepofte paprika, koriander, Piment d'Espellette
Nagerechten
Crème brûlée van whisky en vanille
Gebraden ananas met vanille, kerrie Madrasroomijs en sesamtuile
Marbré of chocolate, chicory and praline, cacao sorbet
Meer informatie over het restaurant: Christophe
Christophe is gevestigd aan de Leliegracht 46 in Amsterdam. Het restaurant staat bekend om haar prachtige ambiance en heerlijk verrassende culinaire hoogstandjes. Chef Jean-Joel Bonsens serveert u overheerlijke gerechten van de klassieke Franse keuken met een mix van de unieke kruiden en invloeden uit het Mediterrane gebied. Neem een kijkje in de gevarieerde menukaart of ontdek de Christophe ‘bootmand’, een vers klaargemaakte bootmand samengesteld met dezelfde aandacht voor detail die je van een diner bij Christophe kunt verwachten. Reserveren op zaterdag? Bel dan naar Christophe en vraag naar beschikbaarheid.
Veelgestelde vragen
Serveert het restaurant Christophe Frans eten?
Kan ik in Christophe met een creditcard betalen?
Wil je een tafel reserveren bij Christophe?
Nadat Jean Joel Bonsens, geboren in Frankrijk, in 1986 afstudeerde als ‘beste leerling chef van de Seine en Marne’ deed hij zijn eerste ervaringen op in het drie sterren restaurant van Paul Bocuse in Lyon. Na Bocuse werkte hij bij het twee sterren restaurant Les Templiers in Loiret, waarna hij in 1991 ging samenwerken met Chef Christophe Royer in Restaurant Christophe (Leliegracht 46 in Amsterdam). Binnen twee jaar was Jean-Joel daar Chefkok en zette hij de klassieke Franse traditie van Chef Royer voort, tegelijkertijd experimenterend met de unieke kruiden en invloeden uit het Mediterrane gebied.
Voeg bij zijn streven naar perfectie, de wijn keuzes van Ellen Mansfield, sommelier. Keuzes uit bijzondere Mediterrane wijngaarden en locaties in Frankrijk, Spanje, Italie en Portugal, die het eten op delicate wijze vervolmaken. Haar grote kennis van de kleinere wijngaarden verzekert de uniekheid van haar keuzes. Deze opmerkelijke wijnen vullen de meer traditionele Europese wijnen aan die ook op de lijst staan. Hun samenwerking schept een perfecte eenheid. In Januari 2006 namen Jean-Joel Bonsens en Ellen Mansfield het Restaurant Christophe over van Christophe Royer, de oorspronkelijke eigenaar sinds 1987. In het najaar 2006 gaf architect Jeroen Wolterink het restaurant een nieuw gezicht overeenkomstig de visie van Ellen en Jean-Joel. De basis van dit plan was een omgeving creëren voor een gezellige, elegante eet ervaring. Ontdek de keuken van Chef Jean-Joel aan de Leliegracht in Amsterdam.
