Over Gastrobar Hartig

Hartig is meer dan alleen maar lekker eten. Je wordt er met open armen ontvangen door een familie die onwijs veel passie heeft voor horeca. Het interieur is warm en gezellig én ze zijn nog hartstikke duurzaam ook, dus je kunt met een gerust hart een vorkje meeprikken. Deze gastrobar doet aan shared dining, dus samen genieten van meerdere kleine gerechten, in een informele en comfortabele sfeer. Wat als eerste klaar is, komt als eerste op tafel. Dit kan koud zijn, maar ook warm. Je eet er wereldgerechten met invloeden uit Italië, Frankrijk, Griekenland, Azië, Marokko en het Caribisch gebied. “Vooral die mix is leuk”, vertellen eigenaren Bernadette, Romany, Stephan en Huib. “Kip die vierentwintig uur in bier is gemarineerd en dan toch weer paksoi erbij. Verschillende keukens combineren doen we graag.” Tel: +31102367548

Openingstijden

Vandaag open - Opent om 16:00
zondag
16:00 - 00:00
maandag
Gesloten
dinsdag
16:00 - 00:00
woensdag
16:00 - 00:00
donderdag
16:00 - 00:00
vrijdag
16:00 - 02:00
zaterdag
16:00 - 02:00

Adres

Gastrobar Hartig
Hartmansstraat 20A
3012 VA Rotterdam

Menu highlights

56BD4533-47B6-4562-AA28-B9B05D4F74F0

Kleine gerechten

Camembert

gesmolten camembert met walnoten en honing geserveerd met brood
€ 10,00

Focaccia/3dips

Huisgemaaktetapenade, aiolienhumus
€ 6,50
31CA78D5-C09A-4F44-A73F-187385966112

Aanbevelingen van de Chef

Lamsrack

Met honingcouscous, koriander-muntpesto en geroosterde bloemkool
€ 13,50

Zeebaars

Metpastinaak-,wortel-en pompoenfriet,geroosterde bloemkool,kruidencreme enwaterkers
€ 13,50
6FB34C96-2DFE-47FC-B0A5-7B0B1B2581A4

Gedeelde gerechten

Zeebaars

Metpastinaak-,wortel-en pompoenfriet,geroosterde bloemkool,kruidencreme enwaterkers
€ 13,50

Portobello

Pompoen, geitenkaas, honingen, pijnboompitten
€ 8,50

Biefstukpuntjes

in huismarinade en geroosterde paprika
€ 12,50

Spinazie in Filo

Met feta, pijnboompitten en kruidencreme
€ 7,50
23914FCF-1514-4544-82D9-2C2EDB2B8818

Nagerechten

Basilicum Panacotta

met pistache crumble en bananenchips
€ 8,00

Mascarpone

Frisse citroen creme met bastogne kruimels
€ 8,00

Hoofdmenu

Menu Kaart Shared Dining

pdf

Menu Kaart Borrel & Bites

pdf

Meer over Gastrobar Hartig, Rotterdam

Met de staat waarin ons milieu verkeert, is het altijd fijn om ergens te eten waar ze om onze planeet geven. Bij Hartig doen ze dat zeker. Er wordt niet gefrituurd; alles wat uit de keuken komt wordt gemaakt met twee ovens en een inductieplaatje. Meer niet. Zelfs geen gas, want dat is een fossiele grondstof. Alle lichten zijn led en de volgende stap is het plaatsen van zonnepanelen, om de boel nog zuiniger te laten draaien. Vijf jaar geleden begon de familie te broeden op het idee een eigen zaak te openen. De oudste dochter had het niet naar haar zin op haar werk en de oudste zoon idem dito. Bernadette zat tijdelijk zonder baan, dus de timing was perfect. Tijdens het kerstdiner kwam het grut samen en besloten ze de sprong te wagen. “Iedereen verklaarde ons voor gek. Crisistijd. We hebben als familie al ons geld bij elkaar gelegd, ongeacht of we wel of niet in de zaak zouden werken. We zijn klein begonnen, met een beknopte menukaart, om te kijken wat mensen ervan vonden”, zeggen de eigenaren. “In de periode dat we aan het verbouwen waren, stond er een pallet met Kornuit-bier buiten en ben ik overal blikjes gaan uitdelen. We hebben heel de wijk uitgenodigd op de koffie. Zo hebben we eigenlijk heel de buurt betrokken en de meeste komen nog regelmatig een bakkie bij ons doen. Nu na vijf jaar is dit het. Dit zijn wij. De mensen waarmee we werken, de dingen die we maken. Alles klopt. We varen onze eigen koers en nemen niet de mening van anderen maar klakkeloos over. De gasten die hier komen denken mee en beïnvloeden ons en daardoor ontstaan onze ideeën. Niets is van tevoren uitgedacht. Daarom is het anders en hebben we een sterke identiteit”, vertelt de inmiddels doorgewinterde horecavrouw met trots. Voor Bernadette, Romany, Stephan en Huib is Hartig meer dan alleen maar een manier om geld te verdienen. Ze geloven in dingen goed doen en hebben een langetermijnvisie. “Ik heb twee kleinkinderen en er komt er nog een aan, dus ik wil dat dit een toekomst heeft. Dat Hartig een legacy wordt”, zegt Bernadette. Er zijn toekomstplannen om de grote opslagruimte beneden te gebruiken voor private dining. Een plek waar organisaties terecht kunnen voor hun vergaderingen, borrels en besloten feesten. En de droom is een eigen deliveryservice op te zetten, maar daar moeten we nog even op wachten.

41 Gastrobar Hartig Reviews

Uitstekend
4.9/6
41 Reviews
Service:Heel goed
Eten:Heel lekker
Sfeer:Uitstekend
Wachttijd:Kort
Prijs-kwaliteitsverhouding:Goed
Geluidsniveau:Rustig
Sorteren op:Meest nuttig
  • Meest nuttig
  • Als beste beoordeeld
  • Nieuwste eerst
"Uitstekend"6/6
Vanessa K.één maand geleden · 1 review

Zalig eten, leuke inrichting en zeer warm personeel. Het is alsof je bij een familie thuis komt eten. Heel gezellig. Dit restaurant werkt met het shared dining principe. Echt superleuk. Zou morgen weer gaan. Absolute must-go.

"Uitstekend"6/6
Simone V.3 maanden geleden · 1 review

Heerlijk gegeten. Vegetarisch en heb vlees of vis absoluut niet gemist. Zeer vriendelijk personeel. Apart ingericht. Ga zeker terug en dan ga ik de vlees en vis gerechten proberen.

"Uitstekend"6/6
Louis U.5 maanden geleden · 1 review

Gezellig gegeten met een groep vrienden. Leuke gerechten in een leuke tent met een ongedwongen sfeer. Vriendelijke bediening, maar voor ons gevoel hadden ze op deze avond wel een mannetje extra kunnen gebruiken. Iets om terug te gaan!

"Uitstekend"6/6
Stephan d.5 maanden geleden · 1 review

Heerlijk gegeten!! Dit concept met de shared dining formule is top. Wij komen zeker terug met name de pulled fish en de lamsrack waren overheerlijk

"Gemiddeld"3/6
Kim S.2 jaar geleden · 1 review

Bij binnenkomst valt de ietwat rommelige op hout gebaseerde interieur meteen op, en deed ons denken aan een heerlijke & gezellige mediterraans tapasbar. Na het bestellen van een flesje wijn meteen 2 koude simpele gerechten besteld om vervolgens na te denken over het vervolg van de avond. Nadat we de helft van de fles op hadden toch maar gevraagd waar onze bestelling bleef. Helaas was dit een voorteken van een zeer trage, chaotische en ongeïnteresseerde bediening, jammer want dat zou een hoop goed maken want helaas waren de meeste gerechten allemaal net niet. Te weinig smaak, te droog, te vettig en zelfs soms lauw. Gelukkig hadden we nog wat wijn maar toen we aan de tweede fles wilden beginnen bleek ook deze op te zijn, en dat op zaterdagavond. Hierdoor uiteindelijk ook het toetje en de koffie overgeslagen want wilden niet meer wachten op de toch aanlokkelijke toetjes. Voor ons zeker geen aanrader dus.

"Heel goed"5/6
Nikki B.4 maanden geleden · 2 reviews

Heerlijk gegeten, fijne sfeer in het restaurant, vriendelijke bediening. Met twee vriendinnen hier gegeten. We werden goed geholpen door de bediening alhoewel het soms wel wat lang duurde voordat we geholpen werden. Dit was voor ons niet erg want we wilden lang tafelen, maar ik kan me voorstellen als je haast hebt dat dat het iets te lang duurt. Gerechten waren erg lekker, vooral de camembert uit de oven en tonijn. Al met al een heerlijk avondje gehad. Ik kom zeker nog een keer terug!

"Goed"4/6
Sanne G.5 maanden geleden · 1 review

Het eten was heerlijk, de drankjes ook en de service was ondanks de drukte ook goed. Wel hebben wij zelf paar keer moeten vragen om eten of drinken te bestellen. Wij vonden het concept shared dining niet helemaal goed uit gedacht. Het was lastig om de gerechten te delen en de hoeveelheid van een gerecht vonden wij tegen vallen qua verhouding met de prijs.

"Heel goed"5/6
Arnold K.7 maanden geleden · 1 review

Leuke zaak, gezellige ambiance. Zaten bij raam en naast de deur, was niet koud! Gezellige bediening, ondanks drukte toch tijd voor een praatje. Hierdoor persoonlijk gevoel. Eten was goed, bij enkele gerechten een licht gevoel van wauw. Worteltaart had iets romiger gemogen, koffie latte en hartig waren heerlijk warm en lekker.

"Uitstekend"6/6
Rob k.7 maanden geleden · 1 review

Leuke sfeervolle zaak met altijd enthousiaste en persoonlijke bediening, gerechten zijn altijd verrassend en van hoog niveau. Tip: kies niet zelf maar laat het personeel je tafel vol hapjes zetten, succes verzekerd.

"Heel goed"5/6
linda z.2 jaar geleden · 2 reviews

Lekker gegeten, salade geitenkaas. Flink stuk lekkere kaas en 1 stukje heerlijk brood, zouden wel 2 stukjes mogen zijn. Goede wijn en prima service. Indien je geen kaas of vis lust wordt de keuze echter wel heel beperkt.