Gastrobar Hartig

CentrumInternationaal, Europees, Fusion, Italiaans
Uitstekend
5.1/6
79 Reviews
Gastrobar Hartig Rotterdam image 1
Gastrobar Hartig Rotterdam image 2
Gastrobar Hartig Rotterdam image 3
Gratis en snelle reserveringEen tafel is zo gereserveerd
Tevreden klantenMeer dan 100 miljoen voldane eters

Over Gastrobar Hartig

Hartig is meer dan alleen maar lekker eten. Je wordt er met open armen ontvangen door een familie die onwijs veel passie heeft voor horeca. Het interieur is warm en gezellig én ze zijn nog hartstikke duurzaam ook, dus je kunt met een gerust hart een vorkje meeprikken. Deze gastrobar doet aan shared dining, dus samen genieten van meerdere kleine gerechten, in een informele en comfortabele sfeer. Wat als eerste klaar is, komt als eerste op tafel. Dit kan koud zijn, maar ook warm. Je eet er wereldgerechten met invloeden uit Italië, Frankrijk, Griekenland, Azië, Marokko en het Caribisch gebied. “Vooral die mix is leuk”, vertellen eigenaren Bernadette, Romany, Stephan en Huib. “Kip die vierentwintig uur in bier is gemarineerd en dan toch weer paksoi erbij. Verschillende keukens combineren doen we graag.” Tel: +31102367548

Openingstijden

Vandaag open - Opent om 16:00
Sunday
16:00 - 00:00
Monday
Gesloten
Tuesday
16:00 - 00:00
Wednesday
16:00 - 00:00
Thursday
16:00 - 00:00
Friday
16:00 - 02:00
Saturday
16:00 - 02:00

Adres

Gastrobar Hartig
Hartmansstraat 20A
3012 VA Rotterdam

Menu highlights

E89A651C-D6F6-4966-A47E-A086C058DEEB

Lichte versnaperingen

Nieuw

CHEESE PLATEAU

Variety of cheeses, clot bread, dates/walnuts/apple syrup
€ 15,00
Nieuw

CAMEMBERT

Melted camembert with walnuts and honey served with bread
€ 11,50
Nieuw

MEAT PLATEAU

Variety of dried sausages and ham, dates/walnuts
€ 15,00
Loop je tafel niet mis!

Meer over Gastrobar Hartig, Rotterdam

Met de staat waarin ons milieu verkeert, is het altijd fijn om ergens te eten waar ze om onze planeet geven. Bij Hartig doen ze dat zeker. Er wordt niet gefrituurd; alles wat uit de keuken komt wordt gemaakt met twee ovens en een inductieplaatje. Meer niet. Zelfs geen gas, want dat is een fossiele grondstof. Alle lichten zijn led en de volgende stap is het plaatsen van zonnepanelen, om de boel nog zuiniger te laten draaien. Vijf jaar geleden begon de familie te broeden op het idee een eigen zaak te openen. De oudste dochter had het niet naar haar zin op haar werk en de oudste zoon idem dito. Bernadette zat tijdelijk zonder baan, dus de timing was perfect. Tijdens het kerstdiner kwam het grut samen en besloten ze de sprong te wagen. “Iedereen verklaarde ons voor gek. Crisistijd. We hebben als familie al ons geld bij elkaar gelegd, ongeacht of we wel of niet in de zaak zouden werken. We zijn klein begonnen, met een beknopte menukaart, om te kijken wat mensen ervan vonden”, zeggen de eigenaren. “In de periode dat we aan het verbouwen waren, stond er een pallet met Kornuit-bier buiten en ben ik overal blikjes gaan uitdelen. We hebben heel de wijk uitgenodigd op de koffie. Zo hebben we eigenlijk heel de buurt betrokken en de meeste komen nog regelmatig een bakkie bij ons doen. Nu na vijf jaar is dit het. Dit zijn wij. De mensen waarmee we werken, de dingen die we maken. Alles klopt. We varen onze eigen koers en nemen niet de mening van anderen maar klakkeloos over. De gasten die hier komen denken mee en beïnvloeden ons en daardoor ontstaan onze ideeën. Niets is van tevoren uitgedacht. Daarom is het anders en hebben we een sterke identiteit”, vertelt de inmiddels doorgewinterde horecavrouw met trots. Voor Bernadette, Romany, Stephan en Huib is Hartig meer dan alleen maar een manier om geld te verdienen. Ze geloven in dingen goed doen en hebben een langetermijnvisie. “Ik heb twee kleinkinderen en er komt er nog een aan, dus ik wil dat dit een toekomst heeft. Dat Hartig een legacy wordt”, zegt Bernadette. Er zijn toekomstplannen om de grote opslagruimte beneden te gebruiken voor private dining. Een plek waar organisaties terecht kunnen voor hun vergaderingen, borrels en besloten feesten. En de droom is een eigen deliveryservice op te zetten, maar daar moeten we nog even op wachten.

79 Gastrobar Hartig Reviews

Uitstekend
5.1/6
79 Reviews
Geluidsniveau:Rustig
Eten:Heerlijk
Sfeer:Uitstekend
Wachttijd:Kort
Service:Uitstekend
Prijs-kwaliteitsverhouding:Goed
Nieuw"Uitstekend"
6/6
Lieke S.4 uur geleden · 1 review

Er is een hele goede sfeer. De kaart is niet al te groot waardoor het overzichtelijk blijft. Je proeft dat de gerechten met zorg worden bereid.

"Uitstekend"
6/6
Vanessa G.15 dagen geleden · 1 review

Er is gezellige music en atmosphere, de eten is heel lekker en last but not least de personeel was vriendelijke en snel Ik ga zeker terug samen met mijn man!

"Uitstekend"
6/6
Kerstin E.19 dagen geleden · 1 review

Friendly stuff, warm welcome, delicious food, nice concept! Wish we could have stayed longer... next time we will! Please take enough time to eat, the choice is absolut wonderful.