Menukaart van La Oliva
Menu highlights
Heeft de volgende opties:
Vegetarisch
Pimientos con anchoas
Roasted red peppers with anchovy, imported from the Bay of Bicay
Brochette of fresh tuna and duck liver
with sherry reduction, Pedro Ximinez
Razor clams
with lemon and olive oil
Lunch
Sandwiches belegd met
Ham en Kaas
Tortilla gevuld/belegd met
Diverse huisgemaakte tortilla's, vraag de bediening welke
Sandwiches belegd met
Lomo (varkenslende) met parika & kaas
Tostada (getoast) wit of bruin belegd met:
Gepofte groenten met Idiazabal & kweepeer
Sandwiches belegd met:
Asperges, kaas, tomaat en een omelet
Tostada (getoast) wit of bruin belegd met
Roerei met gamba's en glasaaltjes
Zarzuela
Stew of fish and shellfish
Fillet of beef
with blue cheese sauce and mushrooms from the season
Veal escalope
with a caper sauce, anchovy and Pata Negra
Specialiteiten
Tostada (lunch)
Ingesmeerd met tomaat en belegd met Pata Negra van maakt
Tortilla (lunch)
gevuld/belegd met diverse huisgemaakte tortilla's, vraag de bediening welke
Huisgemaakte hamburger La Oliva (lunch)
Nagerechten
Chocolate mousse
with marinated warm stawberries
Catalan crème brûlée
Selection of Spanish cheeses
Meer informatie over het restaurant: La Oliva
Een restaurant met de Noord Spaanse keuken in de vorm van Pintxos en mooie voor– en hoofdgerechten. La Oliva heeft alle “ingrediënten” in huis voor een heerlijk avondje genieten, alsof je je even in Spanje waant. Pintxos en heerlijke gerechten uit de Noord Spaanse keuken vormen het unieke culinaire concept in hartje Jordaan, waarbij gastvrijheid, persoonlijkheid en mooie Spaanse wijnen de avond compleet maken. Gastvrouw Yvette Barents en Chefkok Alfredo Hoz Castillo heten U van harte welkom.
Veelgestelde vragen
Heeft het restaurant La Oliva parkeergelegenheid?
Kan ik in La Oliva met een creditcard betalen?
Wil je een tafel reserveren bij La Oliva?
Een restaurant met de Noord Spaanse keuken in de vorm van Pintxos en mooie voor– en hoofdgerechten.
La Oliva opent elke dag met heerlijke lunchgerechten met een knipoog naar de Spaanse keuken;
- Huisgemaakte tortilla’s
- Salades
- Boerenbrood Pata Negra en nog veel meer…
Vanaf 17.00 uur worden de Pintxos gepresenteerd.
Wat zijn Pintxos eigenlijk?
Rijkelijk belegd klein broodje, tartelette, pasteitje of crostini. Kort gezegd: top cuisine in een klein hapje. Iets wat begonnen is als een gezellig hapje gecombineerd met een drankje aan de bar, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als één van de meest culinaire concepten aller tijden. In Zuid Frankrijk en Noord Spanje hebben de pintxos al de plaats ingenomen van de welbekende tapas.
Pintxos zorgen ervoor dat de gasten op een leuke, ongedwongen manier in hun culinaire behoeftes worden voorzien.
Vanaf 18.00 uur is de keuken open voor Diner met fantastische voor– en hoofdgerechten uit de Noord Spaanse keuken.
Enkele highlights van voorgerechten;
- Brochette van verse tonijn met eendelever en een reductie van PX (= Pedro Ximinez), een zoete sherry wat naar rozijntjes en pruimen smaakt!
- Scheermesjes van de bakplaat met een beetje zeezout, olijfolie en citroen
Enkele highlights van hoofdgerechten;
- Zarzuela, visstoofschotel met heerlijke vis, schelp- en schaaldieren
- Tournedos met een saus van Tresviso (Noord Spaanse pittige schimmelkaas)
Y mucho mas !!
