Quandoo
(NL) Nederlands
5.5 /6 Geweldig 179 Beoordelingen

Restaurant Karakter

Centrum Internationaal €€€ +100
Reserveren
Aanvraag
-
1 persoon
+
{{ capacity }}
Wilt u reserveren voor een grotere groep? Dien hier een aanvraag in!
{{ request.date | date: 'mediumDate'}}
{{ discount.name }}
-
{{time.date | date: 'HH:mm'}} | -{{request.discount.value}}%
+
Er is geen reservering beschikbaar voor deze zoekopdracht.
{{time.date | date: 'HH:mm'}}
{{ discount.name }}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{time | date: 'HH:mm'}}
{{ request.area.name }} Selecteer uw keuze
{{ area.name }}
Dit is het enige beschikbare mogelijkheid

Over Restaurant Karakter

Seizoensgebonden en dagvers met veel biologische producten, dat is Restaurant Karakter. Chefs en tevens eigenaren Nathan en Pety koken met een zoals zij dat noemen 'culinair bewustzijn'. Dat wil zeggen dat het menu zowel duurzaam als ontzettend lekker moet zijn. Één van de belangrijkste kenmerken van Karakter is dat er geen vaste kaart is. Het menu wordt per één á twee weken vernieuwd, op deze manier kunnen de chefs altijd actueel inspelen op het aanbod. Karakter huist op het Westelijk Handelsterrein. Zware houten balken aan het plafond en de originele houten vloer maken duidelijk dat dit een historische locatie is. Antieke kroonluchters verspreiden warm licht dat in combinatie met flakkerende kaarsjes en oude jazzmuziek zorgt voor een aangename sfeer.

Openingstijden

  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag 18:00 - 23:00
  • Woensdag 18:00 - 23:00
  • Donderdag 18:00 - 23:00
  • Vrijdag 18:00 - 23:00
  • Zaterdag 18:00 - 23:00
  • Zondag Gesloten
Restaurant Karakter, Van Vollenhovenstraat 15, 3016 BE Rotterdam

Meer informatie

De gerechten worden van producten gemaakt welke op dat moment verkrijgbaar zijn. Er wordt gebruik gemaakt van veel biologische producten en producten vanuit de regio. Het gebruik van verse, biologische producten is erg afhankelijk van de grillen van de natuur, zo ook de aanvoer van verse vissen. Per dag wordt er bepaald, mede aan de hand van advies van de leveranciers welke producten van optimale kwaliteit zijn om in te kopen. Van deze producten worden door mooie samengestelde menu’s gemaakt.

Restaurant Karakter biedt de onderstaande verrassingsmenu's. U kunt uzelf natuurlijk lekker laten verrassen met een verrassingsmenu, maar ook met (dieet-)wensen, voorkeuren en bijzonderheden houdt restaurant Karakter uiteraard rekening. Ook vegetariërs zijn vanzelfsprekend welkom, Karakter bereidt graag een variant op het menu welke vegetarisch is. Het is fijn wanneer u dit bij de reservering reeds door wilt geven.

Alle menu's zijn inclusief een amuse, brood bij het voorgerecht en onbeperkt ijswater.

drie gangen 35,50

vier gangen 42,50

vijf gangen 49,50

zes gangen 56,50


Bij het diner wordt er geadviseerd om de gerechten te laten begeleiden met bijpassende wijnen in de vorm van een wijnarrangement (ook een half wijnarrangement is mogelijk).

179 Beoordelingen

5.5 /6 Geweldig 179 Beoordelingen
Eten: Heerlijk
Atmosfeer: Uitstekend
Prijs-Kwaliteitverhouding: Zeer gunstig
Geluidniveau: Rustig
Wachttijd: Geen wachttijd
Service: Uitstekend
107 6
62 5
6 4
3 3
1 2
0 1
1 beoordeling tot nu toe 6
09.09.2017 13:29

We hebben hier op 9 september heerlijk gegeten, met een verrassend menu, goede wijnkeuze en een fijne bediening. Een aanrader, we komen hier zeker eens terug.

1 beoordeling tot nu toe 6
03.09.2017 09:06

We hebben genoten van een 3 gangendiner met bijpassende wijnen. Karakter is een fijn restaurant met mooie en bijzondere gerechten. Met lef ook! Eigenaars staan zelf in de keuken en je ziet de passie!

1 beoordeling tot nu toe 6
22.08.2017 17:36

We hebben heerlijk gegeten en genoten van de sfeer in het restaurant.

1 beoordeling tot nu toe 6
14.08.2017 14:22

Wij hebben heerlijk gegeten in een mooie ambiance. We kunnen niks bedenken wat er niet naar ons zin was. Dus we komen vast nog een keer terug

1 beoordeling tot nu toe 6
28.12.2015 08:12

Met eerste kerstdag hier gegeten. Mooie gerechten gegeten. ook voor echte vleeseters vielen de vegetarische gerechten goed in de smaak. De wijnkeuzes waren mooi, pasten goed bij de gerechten, uit niet alledaagse regio's en werden uitgebreid toegelicht. Zwarte brigade deed het erg goed. Wijn werd op tijd bijgevuld en de tijd tussen de gerechten (6 gangen) was goed. Het enige mini minpuntje was dat ik de wauwfactor mistte. Zeker het nagerecht was erg complex en zoeken naar de goede smaakcombinaties. Die waren er wel, maar door de vele componenten was het zoeken. Het was net geen geheel. Dit bezoek was voor ons de eerste keer, maar vast niet de laatste.

1 beoordeling tot nu toe 6
20.09.2015 15:12

Het was zeer goed. We kozen voor een drie gangen menu. We hadden één niet vleesetende persoon, daar werd een uitstekende oplossing geïmproviseerd, door de ober in overleg met de chef-kok. In het begin van de avond was het wat fris aan onze tafel omdat we vlak bij de deur zaten. De privacy was uitstekend, we hadden geen last van de overige tafels en zij niet van ons. Het personeel heeft veel individuele aandacht voor ons. Bij het verlaten van het restaurant heb ik de dame die ons bediende ook gecomplimenteerd, de keuken hebben wij drieën ook bedankt voor het heerlijke eten en gastvrijheid

1 beoordeling tot nu toe 5
28.08.2016 21:04

Van het weekend erg lekker gegeten bij restaurant Karakter. De prijs-/kwaliteitverhouding is zo goed dat andere restaurants er nog wat van zouden kunnen leren. Dit geldt niet alleen voor de kwaliteit van de gerechten, maar ook voor de goede service van het bedienend personeel. Het concept met het verrassingsmenu is ook zeer geslaagd. Twee kleine aandachtspuntjes: De tafel die we toegewezen hebben gekregen was een beetje aan de kleine kant voor 4 personen. Daarnaast werden de wijnen niet door de bediening onder de aandacht gebracht. Als ze een wijnkaart hadden laten zien of wellicht een arrangementje oid hadden genoemd dan hadden we waarschijnlijk iets anders besteld dan de huiswijn. Desalniettemin hele goede eerste ervaring bij Karakter en ik kom zeker nog eens terug!

2 beoordelingen tot nu toe 6
09.05.2017 21:12

Karakter is de perfecte naam voor restaurant Karakter in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. Het team bereidt biologische producten van hollandse bodem met een echt eigen karakter. Daarbij worden ook altijd perfect passende wijnen geserveerd. De gerechten zijn verrassend en van uitstekende kwaliteit. Ik ben nu een aantal keer bij Karakter geweest en het is telkens weer een feest om hier uiteten te gaan. Niet alleen vanwege de gerechten en de wijnen, maar ook het personeel maakt een etentje bij Karakter bijzonder. Dit restaurant verdient het om nog door veel liefhebbers van eerlijk en goed eten ontdekt te worden!

4 beoordelingen tot nu toe 5
03.01.2016 13:25

Op 30 december gegeten en echt genoten van de knusse ambiance en de overheerlijke gerechten met bijpassende wijnen die echt leuk gekozen waren. Ondanks dat het einde jaar was, zat toch de hele zaak vol en met maar 2 man bediening hebben ze toch de tijd genomen om alles goed uit te leggen en de aandacht te geven die nodig was terwijl ze echt hard moesten lopen. Complimenten voor deze 2 jonge mannen die ondanks de drukte echt een rust uitstraalden en ook al moesten we soms misschien wat langer wachten, dat was echt geen straf want we kregen ruim gevulde glazen wijn dus we vermaakten ons prima. Wij komen zeker terug!!!!

1 beoordeling tot nu toe 6
05.03.2016 18:01

Eten bij Karakter is niks minder dan een belevenis! Heerlijke, verrassende gerechten en veel persoonlijke aandacht van de medewerkers. Het wijnarrangement was ook erg goed met goedgekozen wijnen uit o.a. Nederland, Duitsland, Portugal en Griekenland. We hadden gekozen voor een driegangenmenu, maar omdat we het zo ontzettend lekker vonden hebben we gevraagd of we alsnog een viergangenmenu konden nemen. Daardoor aten we een tweede voorgerecht na het hoofdgerecht. Desondanks was de goedgekozen opbouw van de gerechten nog steeds te proeven en te begrijpen. In één woord: heerlijk!

4 beoordelingen tot nu toe 6
05.06.2016 08:25

Altijd fantastische gerechten waar je smaaksensaties en mooi opgemaakte borden krijgt die je echt blijven verrassen! Net als de wijnen want bij ieder gerecht echt een fantastisch passende wijn en de verhalen bij de wijn zeggen genoeg over de kennis en passie die het personeel heeft. Zowel de bediening als chef zijn echt heel gastvrij en doen alles om het de gasten aan niets te laten ontbreken. Met om de 2 tot 3 weken een nieuwe kaart kunnen wij lekker blijven genieten!

2 beoordelingen tot nu toe 5
09.10.2016 23:40

Bevlogen jonge mensen met mooie gerechten. Wisselend menu, met wensen kan rekening gehouden worden. Bijpassende wijnen worden met kennis van zake gepresenteerd. De zwarte brigade laat zich niet uit het veld slaan door kritische vragen. Waarom geen mximale score? Ruim van te voren gereserveerd kregen we met vijven een tafeltje vlak bij de deur en de open keuken: ondanks de frequente toevoer van koude lucht kregen sommigen prikkende ogen van de bakgeuren en konden we allemaal onze kleding luchten toen we thuis waren. Vraag om een andere tafel en een mooie culinaire avond licht in het verschiet

2 beoordelingen tot nu toe 6
25.08.2016 07:14

We hebben gisteren wederom heerlijk gegeten bij restaurant Karakter. Tot nu toe is het elke keer een feest! Super combinaties en verrassende smaken van het eten, gecombineerd met voortreffelijke wijnen. Daarnaast hele vriendelijke en aangename bediening, die elke keer weer zich de tijd neemt om uitleg te geven bij de verschillende gerechten en de wijnen. Wij komen zeker weer terug. (Ook al moeten wij daarvoor uit Zwitserland komen!) Super bedankt voor weer een geweldige avond bij restaurant Karakter!

1 beoordeling tot nu toe 5
06.12.2016 18:37

Toen wij aankwamen in het restaurant, bleek er iets mis te zijn gegaan bij de reservering van de tafel. Er werd wel meteen aangegeven dat die fout bij hen lag en er werd een tafel geregeld, terwijl het restaurant vol zat, waarbij men goed meedacht om een geschikte plaats ervoor te vinden. De houding van het personeel was vriendelijk en oprecht en men bood ons meteen een drankje aan om zich te excuseren. Vervolgens hebben we heerlijk gegeten. Bij de wijnen kregen we steeds een goede toelichting. Het was een zeer geslaagd diner.

1 beoordeling tot nu toe 6
28.12.2015 09:47

Zeer leuke locatie, gezellige inrichting, bekwaam personeel. Zeer deskundig wat de wijn betreft. Gisteren ons 3e Kerstdag daar gevierd met een heerlijk 5 gangen diner. Wij hebben genoten, elk gerecht was heerlijk. De porties waren klein, te klein, dachten we. Maar dit werd totaal teniet gedaan, de balans en de portiegrootte was precies zoals het hoort. Niet te veel en niet te weinig. Wij komen hier zeker nog terug. Hartelijk dank voor deze fijne avond.

1 beoordeling tot nu toe 6
21.11.2015 01:00

Een enorm leuke en vooral lekkere avond gehad bij restaurant Karakter in Rotterdam. Gelegen op een mooie lokatie, serveren ze je naar keuze een drie, vier, vijf of zes gangen diner. Geen menukaart, maar een totale verrassing met producten welke voorradig of van het seizoen zijn. De gerechten zijn een feest op je bord, de smaken knallen door je mond. Hoge klasse eten en verzorging, voor een hele goede prijs. Een aanrader !

1 beoordeling tot nu toe 6
01.02.2017 11:27

Super restaurnant ! We werden er super vriendelijk ontvangen, Jassen werden opgehangen, naar de tafel gebracht. Dit restaurant werkt met dagelijkse verse biologische producten. Mooie uitleg in het Engels gekregen en gekozen voor het 4 gangen verassings menu. Een persoon is vergetarisch. We hebben werkelijk genoten iedere gang was een feest. De biologische wijn was zalig en de bediening is Super. Dank voor de geweldige avond, we komen zeker terug !!!

4 beoordelingen tot nu toe 6
30.01.2016 09:21

In een fijne ambiance hebben n we van een 7-gangen highwine genoten. De bediening was heel vriendelijk, gaf uitstekende informatie en was nergens opdringerig. Heel prettig. De wijnen waren heel uitgesproken en doordacht gekozen. In combinatie met de spijzen ook erg verrassend, zo nu en dan. Handig: de taxistandplaats vóór de deur. Na zo n highwine geen overbodige luxe. Aanrader, we zouden hier zeker terug keren.

1 beoordeling tot nu toe 6
14.11.2016 16:11

We hadden gekozen voor een viergangenmenu met een wijnarrangement. Het eten was voortreffelijk, zo ook de uitleg over de verschillende wijnen. Deze meneer vertelde met zo veel liefde en enthousiasme over de wijnen en nam daar alle tijd voor. Grappig was dat de Duitse wijn in een glas van de betreffende wijnproducent werd geschonken. Wij hebben een fantastische avond gehad.

1 beoordeling tot nu toe 5
09.04.2017 15:13

Gastvrije ontvangst, vriendelijk personeel met aandacht voor de gasten. Werd gelijk gevraagd wat wij als aperitief wilden drinken, jammer dat daarbij geen hapje werd geserveerd. Duurde vrij lang voordat we onze amuse kregen. We hadden een 5-gangen diner. De gerechten smaakten heerlijk en zagen er mooi uit. Minpuntje het dessert, chocolade brownie (helaas te droog) met vers fruit, werd geserveerd in een schaaltje dat op een hondenetensbakje leek. Jammer.