Menukaart van Restaurant Lavi
Bekijk de menukaart
Menu highlights
Heeft de volgende opties:
Vegetarisch
Gỏi cuốn / Fresh shrimp springrolls
2 verse gerolde loempia’s gevuld met garnalen, ei , sla, koriander, mint en komkommer geserveerd met hoi-sin saus
Chả Mực / Chopped squid (Squid patty)
3 stukken inktvis patty geserveerd met salade
Bò sốt me / Beef tamarind
Rundvlees met home-made tamarinde saus
Rijstgerechten
Tôm sốt me / Shrimp with tamarind
Gewokte gamba’s met tamarinde saus geserveerd met salade en sweet chili saus
Cơm gà chiên giòn / Nasi with crispy chicken
Nasi met krokante kippendijen en groenten
Gà giòn cà ri / Crispy chicken with red curry
Krokante kipfilet met rode kerrie en verse groenten geserveerd met witte rijst
Noodles
Phở bò nạm / Stew beef noodle sou
Frisse runderbouillon met gestoofde rundvlees, geserveerd met verse kruiden en noodles
Phở xào gà giòn/ Shaked noodles with crispy chicken
Gewokte Vietnamese noodles met krokante kipfilet en verse groenten
Bún chả giò chiên / Fried spring rolls with noodles
3 gebakken loempia’s geserveerd met traditioneel vermicelli noodles en verse groeten en zoetzure chili saus
Nagerechten
Chuối chiên & kem / Fried banana & ice cream
Gebakken bananen geserveerd met vanille ijs en stukjes pinda
Chè đậu đen / Sweet black bean
Zwarte bonen toetje met kokosmelk
Spek koek
Meer informatie over het restaurant: Restaurant Lavi
Vietnamees Restaurant Lavi gelegen aan de Witte de Withstraat in Rotterdam serveren authentieke Vietnamese gerechten in een sfeervol Oosters restaurant.
Veelgestelde vragen
Serveert het restaurant Restaurant Lavi Vietnamees eten?
Kan ik in Restaurant Lavi met een creditcard betalen?
Wil je een tafel reserveren bij Restaurant Lavi?
Vietnam heeft de belangrijkste ingrediënten en technieken eeuwenlang binnen handbereik gehad. Het Vietnamese eten is licht, gezond en over het algemeen makkelijk te bereiden. Het kan subtiel zijn, maar ook krachtig, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor kwaliteit ingrediënten, kleur, contrast, textuur en uitvoering. De Vietnamese keuken bestrijkt een breed scala van olievrije marinades voor grillen op houtskool en het karamelliseren in aardewerken potten tot pikante dipsauzen en de afwerking van gerechten met verse kruiden tot de scherpte van de onmisbare ingrediënt “Nuoc mam”, een gefermenteerde vissaus. De verscheidenheid is verbazingwekkend.
Vietnam is in Nederland een relatief onbekende keuken. De Vietnamese keuken heeft als specialiteit “Pho”. Dit is een soep wat in Vietnam zowel als ontbijt, lunch en diner wordt gegeten. De bereidingswijze van de bouillon is bewonderenswaardig. Waar bouillons in het westen enorm worden beïnvloed door kruiden, spelen kruiden in Vietnam een veel subtielere rol. De meeste mensen beschouwen de Pho-bouillon als iets vanzelfsprekends, maar wat zo bijzonder is aan deze bouillon is dat ze heel lang wordt gekookt. De gebruikte kruiden nemen tijdens dat lange kookproces intensiteit af. Dit levert een soep op die buitengewoon subtiel is.
