Mamouche

ZuidArabisch, Frans, Gourmet, Marokkaans
Geweldig
5.6/6
260 Reviews
Mamouche Amsterdam image 1
Mamouche Amsterdam image 2
Mamouche Amsterdam image 3
Gratis en snelle reserveringEen tafel is zo gereserveerd
Tevreden klantenMeer dan 100 miljoen voldane eters

Over Mamouche

Cafe restaurant Mamouche, gelegen aan de Quellijnstraat in de Amsterdamse pijp, is een Marokkaans-Frans restaurant met een moderne ambiance. In 2002 opende restaurant Mamouche haar deuren en vanaf het begin streefden zij ernaar om de Marokkaanse eetcultuur op de Nederlandse kaart te zetten en dat op geheel eigentijdse en moderne wijze. Dat hebben zij met trots waar kunnen maken en Mamouche is inmiddels een begrip in Amsterdam Zuid. Geniet van de kookstijl afkomstig uit de Maghreb, die gekenmerkt is door haar puurheid en simplesse, met heerlijke Franse invloeden.

Openingstijden

Vandaag open - Opent om 17:00
Tuesday
17:00 - 23:00
Wednesday
17:00 - 23:00
Thursday
17:00 - 23:00
Friday
17:00 - 23:00
Saturday
17:00 - 23:00
Sunday
17:00 - 23:00
Monday
Gesloten

Adres

Mamouche
Quellijnstraat 104
1072XZ Amsterdam

Menu highlights

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Voorgerechten

Mille Feuille d’Atlas

Tompoes van vijgen, Geitenkaas en Avocado met Sinasappeldressing
€ 9,00

Mogador

Crostillant van Gamba's met een salade van palmhart en peterseliecoulis
€ 12,50

Le Foie du Bled

Gebakken kalfslever in Harissa-komijnolie, met een Msemen en Tomatencompote
€ 14,00
Loop je tafel niet mis!

Meer over Mamouche, Amsterdam

Restaurant Mamouche, gelegen aan de Quellijnstraat in Amsterdam Zuid, doet u denken aan de Parijse brasseries waar ontwerpers, stylisten en creatieven ontspannen en creëren. Het restaurant kan beschreven worden als geheimzinnig, intiem en warm door gebruik van kaarslicht. Perfect voor een romantisch diner voor twee, maar ook ideaal voor grote groepen. De basis wordt gevormd door de kookstijl afkomstig uit de Maghreb, de overlappende streek tussen Marokko, Tunesië en Algerije. Dit is een zeer brede keuken, gekenmerkt door haar puurheid en simplesse, gecomplimenteerd met verfijning en verassende combinaties. Naast traditionele Arabische gerechten, zullen veel Franse invloeden op het menu te vinden zijn. Daarnaast worden er wisselende dagspecialiteiten aangeboden, met verse producten die dagelijks van de markt komen. Mamouche werkt met biologische seizoen- en streekproducten.

Mamouche kent een kosmolitische cultuur; een combinatie van Marokkaanse, Franse en Amsterdamse invloeden. Marokkaanse mystiek en verfijning, Parijse stijl en romantiek, tezamen in de multiculturele samenleving die Amsterdam kenmerkt. Mamouche betekent ‘mijn liefje’ en dat is terug te vinden in haar totale uitstraling. Het intieme, warme interieur, de aandacht voor haar gasten en de liefdevolle bereiding van haar gerechten. Gastvrij en verzorgend tot in de details, zoals je van een Marokkaanse moeder zou verwachten. Mamouche is te vinden aan de Quellijnstraat in Amsterdam Zuid.

260 Mamouche Reviews

Geweldig
5.6/6
260 Reviews
Sfeer:Uitstekend
Geluidsniveau:Rustig
Eten:Heerlijk
Prijs-kwaliteitsverhouding:Goed
Wachttijd:Geen wachttijd
Service:Uitstekend
Nieuw"Uitstekend"
6/6
Melanie L.2 dagen geleden · 1 review

Our favorite Moroccan restaurant in Amsterdam. I would highly recommend for anyone looking for a fine dining but fairly priced experience for the quality of food and service.

"Uitstekend"
6/6
Wolfgang L.2 maanden geleden · 2 reviews

Nice and friendly staff, excellent food, positive vibes. We had different starters, all of them were delicious, nice flavours used. Also the main dishes exceeded our expectations. We had lamb and duck, both of them lovely.

"Uitstekend"
6/6
Rina S.2 maanden geleden · 2 reviews

Heerlijk eten, attente bediening, sfeervol restaurant. Mamouche is al jaren een fijn restaurant van hoog niveau, centraal gelegen in De Pijp. We komen graag weer terug!