Mamouche

Geweldig
5.6/6
239 Reviews

Over Mamouche

Cafe restaurant Mamouche, gelegen aan de Quellijnstraat in de Amsterdamse pijp, is een Marokkaans-Frans restaurant met een moderne ambiance. In 2002 opende restaurant Mamouche haar deuren en vanaf het begin streefden zij ernaar om de Marokkaanse eetcultuur op de Nederlandse kaart te zetten en dat op geheel eigentijdse en moderne wijze. Dat hebben zij met trots waar kunnen maken en Mamouche is inmiddels een begrip in Amsterdam Zuid. Geniet van de kookstijl afkomstig uit de Maghreb, die gekenmerkt is door haar puurheid en simplesse, met heerlijke Franse invloeden.

Openingstijden

Nu open - Sluit om 23:00
zondag
17:00 - 23:00
maandag
Gesloten
dinsdag
17:00 - 23:00
woensdag
17:00 - 23:00
donderdag
17:00 - 23:00
vrijdag
17:00 - 23:00
zaterdag
17:00 - 23:00

Adres

Mamouche
Quellijnstraat 104
1072XZ Amsterdam

Menu highlights

1C7EBA56-AA6F-4A1D-8ECB-DACE554D828B

Voorgerechten

Mille Feuille d’Atlas

Tompoes van vijgen, Geitenkaas en Avocado met Sinasappeldressing
€ 9,00

Mogador

Crostillant van Gamba's met een salade van palmhart en peterseliecoulis
€ 12,50

Le Foie du Bled

Gebakken kalfslever in Harissa-komijnolie, met een Msemen en Tomatencompote
€ 14,00

Meer over Mamouche, Amsterdam

Restaurant Mamouche, gelegen aan de Quellijnstraat in Amsterdam Zuid, doet u denken aan de Parijse brasseries waar ontwerpers, stylisten en creatieven ontspannen en creëren. Het restaurant kan beschreven worden als geheimzinnig, intiem en warm door gebruik van kaarslicht. Perfect voor een romantisch diner voor twee, maar ook ideaal voor grote groepen. De basis wordt gevormd door de kookstijl afkomstig uit de Maghreb, de overlappende streek tussen Marokko, Tunesië en Algerije. Dit is een zeer brede keuken, gekenmerkt door haar puurheid en simplesse, gecomplimenteerd met verfijning en verassende combinaties. Naast traditionele Arabische gerechten, zullen veel Franse invloeden op het menu te vinden zijn. Daarnaast worden er wisselende dagspecialiteiten aangeboden, met verse producten die dagelijks van de markt komen. Mamouche werkt met biologische seizoen- en streekproducten.

Mamouche kent een kosmolitische cultuur; een combinatie van Marokkaanse, Franse en Amsterdamse invloeden. Marokkaanse mystiek en verfijning, Parijse stijl en romantiek, tezamen in de multiculturele samenleving die Amsterdam kenmerkt. Mamouche betekent ‘mijn liefje’ en dat is terug te vinden in haar totale uitstraling. Het intieme, warme interieur, de aandacht voor haar gasten en de liefdevolle bereiding van haar gerechten. Gastvrij en verzorgend tot in de details, zoals je van een Marokkaanse moeder zou verwachten. Mamouche is te vinden aan de Quellijnstraat in Amsterdam Zuid.

239 Mamouche Reviews

Geweldig
5.6/6
239 Reviews
Wachttijd:Geen wachttijd
Eten:Heerlijk
Geluidsniveau:Rustig
Sfeer:Uitstekend
Service:Uitstekend
Prijs-kwaliteitsverhouding:Goed
"Uitstekend"
6/6
Thomas B.één maand geleden · 1 review

Mamouche is one of my favorite restaurants in Amsterdam. The food is fantastic. I take new friends every year, and there is always something new to try.

"Uitstekend"
6/6
H.J.C. R.één maand geleden · 1 review

Altijd een plezier om te bezoeken. Smaken zijn altijd fijn en wel gebalanceerd de kombinatie van vaste en nieuwe gerechten plezierig en de creme brulee met steranijs een must als desere.

"Uitstekend"
6/6
Missoni P.2 maanden geleden · 1 review

Zeer goed. De sfeer en bediening waren ook top! Zal zeker nog heel vaak terugkomen, het enige minpuntje was de lawaai, maar het deed niet onder aan de geweldige ervaring.